Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( αγονος ο διαγωνισμός για το πάρκιγκ :: 8/2/2006 20:15:27) 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΗΜΕΙΟΥ

Αγονος ο διαγωνισμός για το πάρκιγκ

Αγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Χημείου, εφόσον δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών από ιδιώτες έληξε στις 20 Ιανουαρίου, χωρίς καμία ανταπόκριση. Επρόκειτο για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα "έδινε" ανάσα στην πανεπιστημιούπολη αλλά και γενικότερα στη γύρω περιοχή, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη στις θέσεις στάθμευσης.

"Μας στεναχώρησε το αποτέλεσμα. Ήταν ένα μεγάλο έργο για το πανεπιστήμιο. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε από τώρα και στο εξής. Μπορεί να επαναπροκηρύξουμε το έργο", τόνισε ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χριστογεώργης Καλτσίκης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο χώρος της πλατείας Χημείου επρόκειτο να παραχωρηθεί από το πανεπιστήμιο σε ιδιώτη, προκειμένου να κατασκευάσει με δικά του χρήματα υπόγειο χώρο στάθμευσης 1.000 θέσεων. Το πάρκιγκ θα δινόταν στον ιδιώτη προς εκμετάλλευση για είκοσι χρόνια. Ο ιδιώτης, ωστόσο, είχε την υποχρέωση, αφού ολοκληρώσει το έργο, να επαναφέρει την πλατεία Χημείου στη σημερινή της μορφή, καθώς θεωρείται σημείο ιστορικής σημασίας.

Παράλληλα, το πανεπιστήμιο ζητούσε το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του, 200 δωρεάν θέσεις στάθμευσης και άλλες 400 με 15% έκπτωση.

Φ.ΔΗΜ.