Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( θωρακίζεται το δάσος στο πανόραμα ) 

Θωρακίζεται το δάσος στο Πανόραμα

Πυροσβεστικό όχημα, ειδικό στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, απέκτησε ο δήμος Πανοράματος, με δωρεά της Στάγιερ Αυστρίας. Η παραλαβή του οχήματος ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών του δημάρχου Πανοράματος, Γιώργου Κεδίκογλου, και του στενού συνεργάτη του, Εμμανουήλ Βογιατζάκη, ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Στάγιερ Αυστρίας, Λεοπόλντ Σάλσερ, η διοίκηση της εταιρίας συγκινήθηκε από τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής τις μέρες της μεγάλης πυρκαγιάς και εκτίμησε τις προσπάθειες του δημάρχου για την αποκατάσταση και αναδάσωση της περιοχής. Παράλληλα, ευχήθηκε το όχημα να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των δέντρων και όχι για την κατάσβεση ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Τέλος, τόνισε ότι θα ήταν καλό αυτή η χειρονομία να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, έτσι ώστε όλες οι περιοχές της Ελλάδας που περιστοιχίζονται από δάση να διαθέτουν οπωσδήποτε πυροσβεστικά οχήματα.

Ο κ. Κεδίκογλου με τη σειρά του συμπλήρωσε ότι η αγάπη για το περιβάλλον δεν έχει σύνορα, ενώ υποσχέθηκε ότι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την ανακήρυξη του προέδρου της εταιρίας ως επίτιμου δημότη Πανοράματος.