Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( υπογραφηκε το καταστατικο της σουπερ λιγκας :: 16/2/2006 22:53:17) 

Μπέος, Πανόπουλος και Κόκκαλης στη χθεσινή καθοριστική συνάντηση των μελών της Σούπερ λίγκας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ

Δέκα με τόνο

Χαρακτηρίστηκε η καθοριστική συνάντηση της Σούπερ λίγκας και όπως αποδείχθηκε, όχι άδικα. Τα μέλη της υποψήφιας διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος συνεδρίαζαν για περισσότερες από πέντε ώρες και πήραν σημαντικές αποφάσεις.

Όλο αυτό το διάστημα οι πόρτες άνοιξαν μόνο για τους φωτογράφους, που είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στην αίθουσα. Εκεί, όπου βρίσκονταν οι Πέτρος Κόκκαλης (Ολυμπιακός), Γιάννης Βαρδινογιάννης, Νίκος Στράτος (Παναθηναϊκός), Ντέμης Νικολαΐδης, Γιώργος Ρόκκας (ΑΕΚ), Χρήστος Πανόπουλος (Ξάνθη), Αχιλλέας Μπέος, Λευτέρης Πανταζής (Πανιώνιος), Κώστας Πηλαδάκης (Λάρισα), Ηλίας Δαμήλος (Καλαμαριά), Φανούρης Βατσινάς (ΟΦΗ), Γιάννης Κομπότης (Λεβαδειακός) και Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος).

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΑΕ υπέγραψαν την προκήρυξη δημιουργίας της Σούπερ λίγκας, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Γιώργο Ορφανό, ώστε να γίνει η κατάθεση της επίσημης πρότασης και του πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι αυτός που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις καθώς για να θεσμοθετηθεί η Σούπερ λίγκα και να αλλάξει χέρια η διοργανώτρια αρχή πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση.

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ παρών ήταν και ο νομικός της ΠΑΕ Ηρακλής, Δημήτρης Βαγιάκος. Ο τελευταίος ενημερώθηκε για όλα τα τεκταινόμενα, όμως επιφυλάχθηκε να πάρει θέση και φυσικά να υπογράψει την προκήρυξη. Στο "αντίπαλο" μέτωπο πλέον βρίσκονται οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιωνικός, Ακράτητος, Αιγάλεω και Καλλιθέα.

"Η ΕΠΑΕ ήταν το παρελθόν και το παρόν. Το μέλλον ανήκει στην Σούπερ λίγκα, δήλωσε κατά την αποχώρησή του ο Κόκκαλης, ενώ ο "Τζίγγερ" όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση Λυκουρέζου από τον προεδρικό θώκο της ΕΠΑΕ απάντησε με νόημα. "Τώρα παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος;". Ο Πηλαδάκης ανέλαβε το έργο της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τις "μικρότερες" ομάδες. "Επειδή, έχουν ακουστεί πολλά, θέλω να επαναλάβω και πρέπει να το καταλάβουν όλοι, ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για τις ομάδες της Β' εθνικής", δήλωσε ο πρόεδρος της Λάρισας..