Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στο προσκηνιο ξανα το ημιτελες εργο του χαριλαου ενοψει των εξι τελευταιων αγωνων :: 19/1/2006 20:17:35) 

Οι εγκαστάσεις στην οδό Αλκμήνης παραμένουν ημιτελείς (πάνω). Η ΠΑΕ Άρης ετοιμάζεται να μετακομίσει στα νέα της γραφεία στο γήπεδο Χαριλάου (δεξιά).

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΞΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Προσεχώς… ΚΛΕΙΣΤΟΝ

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Το πρόβλημα της εγκατάλειψης στο γήπεδο Χαριλάου επανέφερε χθες στο προσκήνιο η ΠΑΕ Άρης. Ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπρος Σκόρδας αποκάλυψε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, οι νέες εγκαταστάσεις στην οδό Αλκμήνης είναι αδύνατον να λειτουργήσουν όταν το γήπεδο ανοίξει τις πύλες του…

Με δηλώσεις στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Αναστόπουλου, ο Σκόρδας τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να εγκρίνει τη λειτουργία του κτιρίου από το παιχνίδι με τον Πανηλειακό και έπειτα, αφού οι εργασίες είναι ημιτελείς και το γήπεδο ακόμη και σήμερα δεν έχει παραδοθεί στην ΠΑΕ Άρης από τη Γ.Γ.Α.

Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν δεν είναι δραματικές, αφού το μεγαλύτερο τους μέρος έχει ολοκληρωθεί, αλλά ανάμεσα στις εκκρεμότητες υπάρχουν και τέτοιες που αφορούν στην ασφάλεια όσων βρεθούν στο χώρο για να δουν αγώνα, όπως είναι το σύστημα πυρασφάλειας που δεν έχει τοποθετηθεί ολοκληρωτικά.

Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις σε άλλες υποδομές όπως το σύστημα ψύξης - θέρμανσης, λόγω διακοπής εργασιών εγκατάστασης φυσικού αερίου και ακόμη μικρότερης σημασίας για τους φιλάθλους, αλλά σημαντικές για το σύλλογο εγκαταστάσεις όπως η πισίνα, το γυμναστήριο και άλλες αίθουσες…

Η ΔΑΠΑΝΗ που υπολογίζεται πως απαιτείται από την Πολιτεία για να ολοκληρωθεί το έργο είναι της τάξης των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Όμως η υπόθεση έχει εμπλακεί, καθώς αν κηρυχτεί έκπτωτη η ανάδοχος εταιρεία θα χάσει τα χρήματα που δικαιούται και αυτό είναι μια απόφαση που δεν πρόκειται να πάρει κάποιος από τους υπευθύνους της κυβέρνησης.

Ο Άρης αυτοχρηματοδότησε κάποιες επιμέρους εργασίες, για να εγκατασταθεί η ΠΑΕ στα νέα γραφεία, ωστόσο είναι αδιανόητο να συνεχίσει μια τέτοια προσπάθεια αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις από την Πολιτεία και τις εμπλεκόμενες εταιρείες στα Ολυμπιακά έργα και αφετέρου το απαιτούμενο ποσό είναι σημαντικό μέρος των ετήσιων δαπανών για την ίδια την ομάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ο κ. Ορφανός είχε τοποθετηθεί στο θέμα τονίζοντας ότι ο Άρης δεν πρόκειται να στερηθεί το γήπεδό του και κάτι ανάλογο υποστηρίζουν και στην ΕΠΑΕ. Πριν απ' όλα, όμως, θα πρέπει να υπάρξει εξέλιξη στις εργασίες, ώστε έστω κι αν η πληρότητα δεν είναι της τάξης του 100%, να μην προβάλει εμπόδια η αρμόδια επιτροπή που θα αδειοδοτήσει τη χρήση του χώρου, από τον οποίο αναμένονται και τα σημαντικότερα έσοδα στα τελευταία παιχνίδια.