Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τερματισμος στο σερι των συνεχων νικων της ενωσης :: 8/1/2006 23:08:03) 

Μονομαχία Λάκη και Έμερσον στα Πηγάδια.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Φρένο στα Πηγάδια ΞΑΝΘΗ 0 0 ΑΕΚ

Στα Πηγάδια σταμάτησε το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ, που περιορίστηκε στο 0-0 κόντρα στην Ξάνθη και μάλιστα θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη από το βαθμό της ισοπαλίας, αφού κινδύνεψε σοβαρά με ήττα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΙΔΗ

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ερχόταν με φόρα, αφού μετρούσε εννιά διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο πρώτος αγώνας για το 2006 απέδειξε ότι μαζί με το έτος άλλαξε και η τύχη της. Σ' ένα ματς με μετρημένες καλές στιγμές, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα, αλλά ο Σοάρες αστόχησε απελπιστικά στο 13', ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη πήραν το πάνω χέρι. Στο 36' ο Έμερσον κέρδισε τις κόντρες, αλλά τον πρόλαβε ο Σορεντίνο, στο 38' το φάουλ του Παβιό έφυγε λίγο άουτ, ενώ η κορυφαία στιγμή ήρθε στο 43', όταν ο αμαρκάριστος Έμερσον αστόχησε σε κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Γαρπόζη. Ο "κιτρινόμαυροι" είχαν πάντως την τελευταία προσπάθεια για γκολ στο α' μέρος, αλλά το σουτ του Ίβιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιζανόφσκι.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ημίχρονο, αντίθετα, συνοδεύτηκε από μέτριο θέαμα, με τις δύο ομάδες να μη ρισκάρουν και το ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα. Το διαφαινόμενο 0-0 απειλήθηκε μόνο στο δίλεπτο 74'-75', όταν οι γηπεδούχοι έχασαν αλλεπάλληλες σπουδαίες ευκαιρίες. Αρχικά ο Παβιό εκτέλεσε φάουλ-βολίδα, αλλά ο Σορεντίνο πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ, ενώ ο Ιταλός γκολκίπερ έσωσε τους "κιτρινόμαυρους" και στην αμέσως επόμενη φάση, αποκρούοντας σωτήρια την καρφωτή κεφαλιά του Άντζα.

Ο Νταμπώσης (Πιερίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φλίσκα, Λαμπριάκο, Λυμπερόπουλο, Αλεξόπουλο, Ίβιτς, Σοάρες, Μόρα, ενώ στο 86' αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Γιάννης Ματζουράκης

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε, Έμερσον, Παβιό, Αντζας, Μπαϊκαρά (91' Σίκοφ), Φλίσκας (82' Τοροσίδης), Πρίττας, Γαρπόζης, Λαμπριάκος. ΑΕΚ: Σορεντίνο, Μάλμπασα, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Μόρας (88' Δέλλας), Τσάνκο (79' Σαπάνης), Ίβιτς, Λάκης (46' Ζούλιο Σέζαρ), Σοάρες, Λυμπερόπουλος.