Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στο 93' ο χλωρος λιγο ελειψε να αφησει ξερη την αεκ :: 12/2/2006 22:39:41) 

Με κεφαλιά ο Κατσουράνης σημειώνει το μοναδικό γκολ στο ΟΑΚΑ.

ΣΤΟ 93' Ο ΧΛΩΡΟΣ ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΞΕΡΗ ΤΗΝ ΑΕΚ

Παραλίγο έμφραγμα

ΑΕΚ 1 0 ΛΑΡΙΣΑ

Φθηνά τη γλίτωσε η ΑΕΚ. Είχε την υπεροχή απέναντι στη μαχητική Λάρισα (1-0), πέτυχε νωρίς-νωρίς το γκολ, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνεψε η εστία της

Καθοριστική η φάση του 93', όταν ο Χλωρός σούταρε άουτ στην άδεια από τερματοφύλακα εστία, στην εντυπωσιακότερη ευκαιρία του παιχνιδιού, δίνοντας έτσι εκτός από τους τρεις βαθμούς το δικαίωμα στην Ένωση να πάει με άλλο αέρα στο ''Καραϊσκάκη'', όπου θα αντιμετωπίσει στο μεγάλο ντέρμπι τον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Στάθηκαν όμως και τυχεροί, εξαιτίας της αδυναμίας των αντιπάλων να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στο 13' έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Κατσουράνης εκμεταλλεύτηκε με κεφαλιά τη σέντρα του Λάκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη (1-0). Μετά το γκολ η ΑΕΚ πίεσε για το δεύτερο τέρμα, αλλά της έλειπαν οι φάσεις που θα την καθιστούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η Λάρισα έπαιξε ψύχραιμα και δεν βιάστηκε να βγει στην επίθεση. Στο 40' από λάθος του Κόντη, ο Σέρμπαν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σορεντίνο που αντέδρασε ψύχραιμα.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ημίχρονο η Λάρισα έγινε περισσότερο επιθετική και όσο κυλούσε ο χρόνος αναζητούσε επίμονα το γκολ της ισοφάρισης. Οι ευκαιρίες ήταν σημαντικές, όμως οι επιθετικοί της φάνηκε ότι δεν βρίσκονταν στη μέρα τους. Ενδεικτική η φάση του 93' που πέρασε ανεκμετάλλευτη από το Χλωρό που ενήργησε ως αρχάριος. Ο Κάκος (Κέρκυρας) "κιτρίνισε" τους Γκαλίτσιο και Κόντη.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Κατσουράνης, Τσάνκο, Ίβιτς (67' Καπετάνος), Λάκης (88' Βενγκλίνσκι), Σοάρες (67' Τζιωρτζιόπουλος), Λυμπερόπουλος.

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (46' Μπαχράμης), Νταμπίζας (46' Χέλντερ), Φέρστερ, Κατσιαρός (77' Σπάσιτς), Βέλα Τζούνιορ, Σέρμπαν, Διγκόζης, Αλωνεύτης, Χλωρός, Καλαντζής.