Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η μιλαν ζητα τον τροπαιο απο τη μαρσεϊγ :: 22/1/2006 18:53:44) 

Η ομάδα της Μαρσέιγ πριν από τον τελικό του 1993.

Η ΜΙΛΑΝ ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΣΕΪΓ

Στον "αέρα" το έπος του 1993;

Το 1993 η Μαρσέιγ κατέκτησε τόσο το γαλλικό πρωτάθλημα, όσο και το -τότε- κύπελλο Πρωταθλητριών.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗ

Μόνο που οι εκτός γηπέδου "αμαρτίες" ήδη της στέρησαν τον εγχώριο τίτλο (στα κιτάπια της γαλλικής ομοσπονδίας δεν αναφέρεται ως πρωταθλήτρια Γαλλίας 1993…) και δεν αποκλείεται να της στοιχίσουν και τον ευρωπαϊκό!

Ο Ζαν Ζακ Εϊντελί, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τη Βαλανσιέν στο περίφημο σκάνδαλο δωροδοκίας, που είχε αποτελέσει την αρχή του τέλους για την εποχή Μπερνάρ Ταπί, "χτύπησε" ξανά κι αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία του πως πριν από τον τελικό Μαρσέιγ - Μίλαν 1-0 στο Μόναχο, αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν πάρει αναβολικές ουσίες!

ΕΤΣΙ Η ΜΙΛΑΝ κινείται πλέον νομικά για να μηνύσει τη Μαρσέιγ και να διεκδικήσει στα "χαρτιά" άλλο ένα τρόπαιο. Ήδη ετοιμάζεται σχετική έφεση στην ΟΥΕΦΑ, όσο κι αν ενδεχόμενο αναγνώρισης του λάθους μετά την… απομάκρυνση από το ταμείο μοιάζει μακρινό.

ΑΛΛΩΣΤΕ είναι μάλλον κωμικοτραγικό να εμφανίζονται ως "απατημένοι" σε θέματα ντόπινγκ οι Ιταλοί, οι πρώτοι διδάξαντες στη φαρμακοδιέγερση, όπως απέδειξε και η πρόσφατη δίκη της Γιουβέντους για ντόπινγκ, που δεν επέφερε την παραμικρή κύρωση στη "βέκια σινιόρα"…