Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ισοπαλη με τη ν.κορεα η εθνικη που δεν επεισε :: 22/1/2006 21:50:22) 

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης σουτάρει και σημειώνει το 1-0, στον αγώνα της Εθνικής με τη Νότιο Κορέα.

Λυμπερόπουλος, Σαλπιγγίδης και Βύντρα απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην πόλη του Ριάντ.

ΙΣΟΠΑΛΗ ΜΕ ΤΗ Ν.ΚΟΡΕΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ

Θέλει δουλειά πολύ

Δεν ξέρουμε τι περίμενε να δει ο Ότο Ρεχάγεκλ στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας, όμως αυτό που είδαμε όλοι στην Ελλάδα, οκτώ μήνες περίπου πριν από την έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Νότιο Κορέα και με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, όπου προηγήθηκαν με τον Ζαγοράκη (το δεύτερό του γκολ σε 112 συμμετοχές) και είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν το σκορ, απογοήτευσαν με την εμφάνισή τους.

ΣΙΓΟΥΡΑ η απουσία των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό είναι μια καλή δικαιολογία, αλλά το ίδιο ίσχυε και για τον αντίπαλο μας που δεν είχε πολλά από τα αστέρια του στο Ριάντ.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ του Ρεχάγκελ να παρατάξει ένα μείγμα έμπειρων μα παροπλισμένων παικτών (για παράδειγμα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο το αποτελούσαν οι Καψής, Δέλλας που έχουν ξεχάσει πότε έπαιξαν για τελευταία φορά σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, αλλά στην Εθνική παίζουν συνεχώς) δεν τον δικαίωσε. Κι αν κάποιοι νεαροί όπως οι Δάρλας, Λαγός αλλά κι ο MVP του αγώνα Δημήτρης Σαλπιγγίδης (δεν είχε καμία βοήθεια στην επίθεση) έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουνε, αυτό μάλλον δεν είναι αρκετό.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ το παιχνίδι, η Εθνική προηγήθηκε με εξαιρετικό σουτ του Ζαγοράκη στο 10', έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με Σαλπιγγίδη (18΄) και Παπαδόπουλο (21΄), αλλά μετά το 20' δεν απείλησε καθόλου τον αντίπαλό της.

ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ισοφάρισαν με κεφαλιά του Παρκ Τσου Γιονγκ (24΄) και στο β' ημίχρονο όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο επικίνδυνοι με τον Νικοπολίδη να σταματά τον Λι Τσουν Σο στο 62΄ και τον Γιούνγκ Τζο στο 91΄.

Στον άλλο αγώνα του τουρνουά η Σαουδική Αραβία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Φινλανδία (1-1).