Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ο κορεϊ μπρουερ επιστρεφει και θελει το "διπλο" :: 27/2/2006 20:38:52) 

Ο Κόρεϊ Μπούερ δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στη Βιλερμπάν.

Ο ΚΟΡΕΪ ΜΠΡΟΥΕΡ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ "ΔΙΠΛΟ"

Δίψα για τη νίκη

Έχουν περάσει 38 μέρες από τότε που ο Κόρεϊ Μπρούερ φόρεσε τη φανέλα με το Νο8 και έπαιξε για τον Άρη. Ήταν ο αγώνας με το Μαρούσι, στον οποίο οι "κίτρινοι" κέρδισαν με τον Μπρούερ να παίζει με σπασμένο χέρι, αλλά να είναι πρωταγωνιστής. Σήμερα, στο Αστρομπάλ της Λιόν, ο Αμερικανός επιστρέφει και θέλει να κερδίσει. Όσο τίποτα άλλο.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Κόρεϊ, επιστρέφεις μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα και πάλι στη δράση. Πόσο έτοιμος είσαι να παίξεις με τη Βιλερμπάν;

Δεν είμαι ακόμα απόλυτα έτοιμος. Έχει περάσει αρκετός καιρός και σαφώς μου λείπουν παιχνίδια, μου λείπει ο ρυθμός των αγώνων. Πιστεύω όμως, ότι όσο και αν αγωνιστώ, θα δώσω το καλύτερο που μπορώ, για να φύγουμε νικητές από τη Λιόν.

Τραυματίστηκες και έλειψες δυο φορές πάνω από έναν μήνα. Η ομάδα όμως, σε εμπιστεύτηκε. Νιώθεις ότι χρωστάς κάτι στην ομάδα, σε αυτούς που σε πιστεύουν;

Είναι δύσκολα για μένα να είμαι εκτός και να περιμένω να γίνω καλά. Προσπαθώ να βοηθήσω τα υπόλοιπα παιδιά, να τους στηρίξω ψυχολογικά, αφού δεν μπορώ μέσα στο παρκέ. Κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Σαφώς και με ευχαριστεί και το εκτιμώ πολύ ότι με εμπιστεύονται, γι' αυτό και θέλω να μπω και να παίξω και να βοηθήσω τον Άρη. Θέλω να επιστρέψω με τον ίδιο τρόπο που έπαιξα κόντρα στο Μαρούσι. Θέλω να παίξω καλά.

Η συνύπαρξη η δική σου και του Κένι Τέιλορ θα βοηθήσει την ομάδα από εδώ και πέρα;

Πάντα ένας καλός παίκτης βοηθάει. Ο Κένι μπήκε στην ομάδα όταν έλειπα και βοήθησε. Τώρα που επιστρέφω θα έχουμε άλλη μια καλή λύση και σαφώς είμαστε πιο δυνατοί. Όταν τραυματίστηκα, ήμασταν σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά τώρα πρέπει να ξαναβρούμε τον ρυθμό μας.

Υπάρχει φαβορί στο σημερινό αγώνα της Λιόν;

Είναι στον αέρα η σειρά. Πιστεύω ότι το παιχνίδι στη Γαλλία θα δείξει πώς θα πάει η σειρά. Ο πιο συγκεντρωμένος και ο πιο έξυπνος μέσα στο γήπεδο θα κερδίσει, όχι μόνο τον αγώνα στην Λιόν, αλλά την σειρά και θα προκριθεί.

Έχεις φτάσει δυο φορές σε ημιτελικό του ULEB Cup, αλλά δεν μπόρεσες να πας σε έναν τελικό. Πιστεύεις ότι φέτος είναι η καλύτερη ευκαιρία για σένα να διεκδικήσεις έναν τίτλο;

Πήγαμε δυο φορές με την Εστουντιάντες στα ημιτελικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Με τον Άρη θέλω πολύ να πάω στον τελικό, άλλωστε γι' αυτό ήρθα στην ομάδα. Έχουμε την ευκαιρία να πάμε στον τελικό, αλλά πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τη σειρά με τη Βιλερμπάν.

Η εμπειρία σου από τέτοιες αναμετρήσεις είναι δεδομένη. Υπάρχουν μυστικά για να προκριθεί η ομάδα;

Μυστικά όχι, δεν υπάρχουν. Η ομάδα που θα πάρει μέσα στο γήπεδο τις σωστές αποφάσεις θα κερδίσει. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην αφήσουμε τη Βιλερμπάν να τρέξει. Σημασία έχει να είμαστε ψυχολογικά μέσα στο παιχνίδι, να έχουμε το μυαλό μας στο παρκέ.