Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( παράνομο στοίχημα στη λάρισα :: 14/3/2006 20:51:06) 

Παράνομο στοίχημα στη Λάρισα

Η αστυνομία κατέσχεσε αυτοσχέδια δελτία και κουπόνια καθώς και 375.000 ευρώ

Μια καλοστημένη μηχανή παράνομου στοιχήματος αποκάλυψε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Λάρισας. Πρακτορείο της θεσσαλικής πρωτεύουσας "έστηνε" παράνομα στοιχήματα ελληνικού και ξένου ποδοσφαίρου. Ανάμεσα στους παράνομους αγώνες συμπεριλαμβανόταν και η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΑΕΛ - Ξάνθης, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο πρακτορείο, το οποίο να σημειωθεί ότι δεν είχε άδεια λειτουργίας, κατασχέθηκαν αυτοσχέδια δελτία και κουπόνια καθώς και 375.000 ευρώ. Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του καταστήματος και ένας παίκτης.

Για το θέμα ενημέρωσε διεξοδικά η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας, διότι, εκτός των άλλων, πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις πανελληνίως που εντοπίζονται και διώκονται ποινικά.

Κατά τον έλεγχο της αστυνομίας στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης μία πλήρης μονάδα Η/Υ συνδεδεμένη στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, στην οθόνη της οποίας υπήρχαν επιφάνειες εργασίας με δυνατότητα άντλησης πληροφοριών - προγνωστικών και λοιπών στοιχείων για διεξαγόμενους αγώνες από τους συμμετέχοντες παίκτες.

- Eπίσημα κουπόνια στοιχήματος ΟΠΑΠ του 4ημέρου (10 έως και 13-03-2006).

- Φωτοτυπημένα κουπόνια παράνομου στοιχήματος, στα οποία περιλαμβάνονταν οι ίδιοι αγώνες με το νόμιμο κουπόνι στοιχήματος του 4ημέρου (10/13-03-2006) αλλά με διαφoρoπoιημένα ποσοστά απόδοσης, μεγαλύτερα του κανονικού, καθώς και αγώνες του ελληvικού πρωταθλήματος Α' Εθνικής Kατηγoρίας συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα ΑΕΛ - ΞΑΝΘΗ, που διεξήχθη στις 13-03-2006.

- Δύο φωτοτυπημένα κουπόνια παράνομου στοιχήματος αγώνων 3ημέρου 7 έως 9-3-2006 και 17 έως 20-02-2006.

- Τρεις χιλιάδες τριακόσια πενήντα αυτοσχέδια δελτία (τυπωμένα μπλοκ: με αριθμημένα φύλλα) πρooριζόμενα για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

- Δεκατέσσερα δελτία παράνoμoυ στοιχήματος με κωδικούς αγώνων ποδοσφαίρου ελληνικών και ξένων, προγνωστικά, αξία και μικρό όνομα παίκτη.

- Επίσης στην κατοχή του προσωρινά υπευθύνου του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα παράνομου στοιχήματος χρηματικό ποσό 375 ευρώ, ένα πρόχειρο ιδιόχειρο σημείωμα που ανέγραφε κωδικούς και προγνωστικά αγώνων καθώς και εφτά δελτία που παίχτηκαν και τα οποία έφεραν κωδικούς αγώνων, μικρά ονόματα παικτών και χρηματικό ποσό αξίας του δελτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, από τη διεξαγωγή του παράνομου στoιχήματος κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δράστες απεκόμισαν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΟΥΛΗ