Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Κριτική τηλεόρασης

( η ρεβάνς της έλλης :: 12/1/2006 19:35:09) 

Έλλη Στάη.

της ΦΩΦΩΣ ΜΠΟΝΙΟΥ

Μάχη για το «lead in» από τη Δευτέρα - Πρώτα «Τα νέα του ΑΝΤ1» το διάστημα 1-11/1

Η ρεβάνς της Έλλης

Με τα όπλα της ψυχαγωγίας προτεταμένα ρίχνονται στη μάχη της βραδινής ενημέρωσης τα κανάλια από την προσεχή Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι κόντρες του Χατζηνικολάου με την Τρέμη και τη Στάη γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, μιας και ο πρώτος θα σταματήσει να παραπονιέται για το χαμηλό lead in που παραλαμβάνει. Έτσι και τα τρία μεγάλα κεντρικά δελτία θα παλεύουν επί ίσοις όροις, ευελπιστώντας ότι τα σίριαλ «Βέρα στο δεξί», «Έρωτας» και «Οδός παραδείσου 7» θα τους προσφέρουν τους πολυάριθμους πελάτες.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των τηλεθεατών δείχνει να είναι μοιρασμένο, μιας και τόσο η «Βέρα» όσο και ο «Έρωτας» μοιράζονται την πρωτιά στη ζώνη 7 μ.μ. - 8 μ.μ. Μερίδιο στο διάστημα αυτό θα διεκδικήσει από τη Δευτέρα και η «Οδός παραδείσου 7», η οποία ξεκινά ευελπιστώντας, σύμφωνα με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος είναι σύμβουλος του σίριαλ, να αλλάξει την τάση του κοινού, που έχει συνηθίσει να… κλαίει 7 με 8 το βράδυ. Στην προσπάθεια ενίσχυσης του «lead in» πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Ελένη Γερασιμίδου, η Μαρία Γεωργιάδου και ο Κώστας Σπυρόπουλος, οι οποίοι θα δίνουν πάσα στις ειδήσεις του ALPHA.

Μπορεί ο Χρήστος Φερεντίνος να μη δίνει πάσα στην Έλλη Στάη, όμως είναι αυτός που από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου αναλαμβάνει ρόλο ενισχυτικό στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1. Η καθημερινή σειρά «Καλημέρα ζωή» του Νίκου Φώσκολου μετακινείται μία ώρα νωρίτερα και θα μεταδίδεται πλέον στις 5.10 το απόγευμα. Θα ακολουθεί (6 το απόγευμα) το «Deal» με τον Χρήστο Φερεντίνο και εν συνεχεία στις 7 τη σκυτάλη θα παίρνει ο «Έρωτας» της Βάνας Δημητρίου.

Όλα αυτά φυσικά είναι στοιχεία που θα καθορίσουν την πορεία των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και θα ορίσουν τον νικητή στις προτιμήσεις των τηλεθεατών. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, την απουσία Νίκου Χατζηνικολάου (ο οποίος ήταν πρώτος το Δεκέμβριο) εκμεταλλεύτηκε η Έλλη Στάη, που μετά από ένα τρίμηνο είδε «Τα νέα του ΑΝΤ1» να επιστρέφουν στο θρόνο τους.

Για την ακρίβεια, το διάστημα 1-11/1 το δελτίο του ΑΝΤ1 έπιασε 22,4% τηλεθέαση, αφήνοντας δεύτερο τον ALPHA με τη Μαριάννα Πυργιώτη να κερδίζει το 19,6% και τρίτο το MEGA και την Όλγα Τρέμη με 19,3%. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το δελτίο του ALTER με 12,3% και ακολουθούν με 11,2% οι ειδήσεις STAR και ΝΕΤ, έναντι 2,9% που έπιασε το κεντρικό δελτίο της ΕΤ3.

Εντελώς διαφοροποιημένο είναι το τοπίο στη Θεσσαλονίκη για το ίδιο διάστημα. Πρώτο έρχεται το δελτίο του MEGA με 22,1% και ακολουθούν με 18% οι ειδήσεις του ALPHA και με 17,3% «Τα νέα του ΑΝΤ1».