Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( η κοθ εκτός τειχών :: 3/3/2006 19:22:24) 

Η ΚΟΘ εκτός τειχών

Οι μουσικοί της ορχήστρας "συστήνονται" στο κοινό της Κοζάνης και των Σερρών

Τους μουσικούς της θα συστήσει στο κοινό της Κοζάνης και των Σερρών η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), συνεχίζοντας παράλληλα την προσπάθεια να "μεταγγίσει" το έργο της και στους πολίτες της περιφέρειας. Οι δύο εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Μαρτίου αντίστοιχα, εντάσσονται στο πλαίσιο των συναυλιών "Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τους μουσικούς της". Άλλωστε μπορεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής να είναι ο "εγκέφαλος" μιας ορχήστρας, οι μουσικοί όμως είναι το "αίμα" που τροφοδοτεί την καρδιά της.

Στη συναυλία της Κοζάνης, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης της πόλης (8 μ.μ.), συμμετέχει ως σολίστ στο βιολί ο 26χρονος Γιώργος Κουγιουμτζόγλου, μόνιμο μέλος της ΚΟΘ. Σολίστ στο βιολί στη συναυλία των Σερρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ (8.30 μ.μ.), θα είναι η Χριστίνα Λαζαρίδου, επίσης μόνιμο μέλος της ΚΟΘ από το 2004. Και στις δύο συναυλίες θα παρουσιαστούν τα έργα Εισαγωγή "Λεωνόρα" αρ. 3, έργο 72 του Μπετόβεν και Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελάσσονα, έργο 74 του Τσαϊκόφσκι, ενώ ο Μότσαρτ θα εκπροσωπηθεί στην Κοζάνη με το Κοντσέρτο αρ. 4 για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, KV 21 και στις Σέρρες με το Κοντσέρτο αρ. 5 για βιολί και ορχήστρα σε λα μείζονα, KV 219.

Η συναυλία στην Κοζάνη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής και η συναυλία στις Σέρρες σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών.

Δ.ΝΤ.