Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( η πρώτη του ζαγορίτη στη θεσσαλονίκη :: 3/3/2006 20:29:48) 

Ο γραμματέας της ΝΔ θα επισκεφθεί τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, το νομάρχη και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ θα προεδρεύσει σε συσκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής και των γραμματειών Οργανωτικού και Συνδικαλισμού.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

Η πρώτη του Ζαγορίτη στη Θεσσαλονίκη

Οι δημοτικές εκλογές στο επίκεντρο. Τις επαφές του με τις τοπικές αρχές και τη Διοικούσα επιτροπή θα απασχολήσει η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη αλλά και οι εκλογές στα επιμελητήρια και τα πανεπιστήμια.

Ο Λευτέρης Ζαγορίτης εκτός από τα αγκάθια στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές, όπως τα "αντάρτικα" και η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη, θα βρεθεί ενώπιον και άλλων προβλημάτων, όπως οι εξελίξεις στο χώρο της νεολαίας, με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ να οδεύει προς διάσπαση.

Ο γραμματέας της ΝΔ θα επισκεφθεί τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, το νομάρχη και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ θα προεδρεύσει σε συσκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής της τοπικής ΝΔ και των γραμματειών Οργανωτικού και Συνδικαλισμού.

Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στις δημοτικές εκλογές τόσο σε ό,τι αφορά την επιλογή υποψηφίων όσο και την κινητοποίηση του μηχανισμού. Στη Θεσσαλονίκη τα θέματα που εξετάζει η Ρηγίλλης είναι η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη, η επιλογή υποψηφίου για το δήμο Καλαμαριάς αλλά και η αποφυγή εσωκομματικών προβλημάτων, που εμφανίζονται σε αρκετούς δήμους, όπως στον Εύοσμο. Τα ''αντάρτικα'' απασχολούν και για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, καθώς το 2002 οδήγησαν σε απώλεια νομαρχιών, όπως της Χαλκιδικής και της Φλώρινας.

Αναφορικά με τις εκλογές στα επιμελητήρια, η ΝΔ αισιοδοξεί πως διαμορφώνονται συνθήκες επικράτησης. Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα στηρίξει τον Μιχάλη Ζορπίδη και στο Βιοτεχνικό τον Σωτήρη Μαγόπουλο. Στις πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα στηριχθεί ο Ηλίας Κουσκουβέλης, ενώ στο Αριστοτέλειο μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων η ΝΔ προσανατολίζεται στον Δημήτρη Κισκίνη.

Από τα προβλήματα με τα οποία θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω ο κ. Ζαγορίτης είναι και αυτό της νεολαίας. Στη ΔΑΠ-ΤΕΙ συνεχίζονται οι διαφωνίες και οι εντάσεις, οι οποίες κατά πολλούς θα οδηγήσουν τελικά σε διάσπαση της οργάνωσης. Πιο πολύ όμως τη ΝΔ προβληματίζουν οι καταγγελίες που αλληλοεκτοξεύουν οι δύο πλευρές της γαλάζιας νεολαίας και αφορούν αδιαφανή λειτουργία και σχέσεις διαπλοκής ΟΝΝΕΔιτών και ΔΑΠιτών. Μάλιστα με στόχο την κάθαρση στο χώρο της νεολαίας η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του.

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΑΚΑ