Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( ενεση 1,16 εκατ. ε σε ένδεκα κέντρα υγείας :: 21/3/2006 20:25:12) 

Το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά είναι ένα από τα ένδεκα της Β' ΔΥΠΕ όπου θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης.

Εργα υποδομής δημοπρατεί εντός του Μαρτίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ενεση 1,16 εκατ. ε σε ένδεκα Κέντρα Υγείας

Στη δημοπράτηση έργων αναβάθμισης σε ένδεκα κέντρα υγείας της Β' ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας προχωρεί εντός του Μαρτίου η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνολικό κόστος των έργων ανέρχεται σε 1.160.000 ευρώ και περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των κέντρων υγείας Διαβατών, Χαλάστρας, Λαγκαδά, Κουφαλίων, Κρύας Βρύσης, Σκύδρας, Αριδαίας, Άρνισσας, Αιγινίου, Αλεξάνδρειας και Λιτοχώρου.

Ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων κέντρων υγείας νομού Θεσσαλονίκης έχει προϋπολογισμό μελέτης 390.000 ευρώ και ημέρα δημοπράτησης την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων κέντρων υγείας νομού Πέλλας προϋπολογισμό μελέτης 400.000 ευρώ και ημέρα δημοπράτησης τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ο εκσυγχρονισμός των δύο κέντρων υγείας νομού Πιερίας και ενός κέντρου υγείας νομού Ημαθίας έχει προϋπολογισμό μελέτης 370.000 ευρώ και ημέρα δημοπράτησης τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

"Οι εργασίες αφορούν αναδιαμορφώσεις και ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων, νέες εγκαταστάσεις, βελτιώσεις μονώσεων, συστημάτων απορροής, ανακαινίσεις όψεων, ανακατασκευές και αναπλάσεις περιβαλλόντων χώρων, όπως δημιουργία υπόστεγων και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, βελτιώσεις και ανακατασκευές πεζοδρομίων και περιφράξεων. Τα έργα θα αποπερατωθούν σε 180 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας.

Ανακαίνιση σε Θέρμη και Νέα Μηχανιώνα

Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του εκσυγχρονισμού των κέντρων υγείας, που αποτελούν πυλώνες του συνολικού συστήματος υγείας της πολιτείας. Μάλιστα, η διεύθυνση Δημοσίων Έργων έχει προχωρήσει από τον Οκτώβριο του 2005 στην ανακαίνιση άλλων δύο κέντρων υγείας στο νομό Θεσσαλονίκης, της Θέρμης και της Νέας Μηχανιώνας, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Οι εργασίες στα συγκεκριμένα κέντρα υγείας αναμένεται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Ιούλιο.

"Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την άρση της συνεχούς παράκαμψης των κέντρων υγείας", επισήμανε ο κ. Τσιότρας.