Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( αφαντοι οι "γαλάζιοι" βουλευτές :: 16/1/2006 20:30:43) 

ΔΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Αφαντοι οι "γαλάζιοι" βουλευτές

Μέσω φαξ είχαν φροντίσει να ενημερώσουν όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές στο νομό Λάρισας οι "γαλάζιοι" αγροτοσυνδικαλιστές, για να παραστούν στην ακροαματική διαδικασία της περασμένης Παρασκευής, στην οποία κατηγορούνταν 21 συνολικά αγρότες.

Κανείς εκ των βουλευτών της ΝΔ, τελικά, δεν ήρθε στο δικαστήριο, ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θ. Κοκκινούλης, που αθωώθηκε, φρόντισε να τους στείλει ένα μήνυμα πως η συνέχεια έπεται.

Η δυσφορία των αγροτοσυνδικαλιστών για τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών είναι δεδομένη. Ένας εξ αυτών μάλιστα, στο πλαίσιο της 20λεπτης διακοπής που έκανε το δικαστήριο πριν ανακοινώσει την απόφαση, έλεγε ότι θα μπορούσαν να στείλουν έναν εκπρόσωπό τους, για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, αφού τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα ενδεχομένως δεν τους το επέτρεπαν. Ωστόσο, ούτε αυτό έγινε. Μοναδική πολιτική παρουσία ήταν μιας αντινομάρχη, η οποία εκπροσωπούσε το νομάρχη Λάρισας Λ. Κατσαρό.

Συνεχίζονται οι δίκες

Γεγονός είναι ότι οι δίκες με κατηγορούμενους αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η συνέχεια δόθηκε χθες με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Πατάκη, ο οποίος κάθισε στο σκαμνί κατηγορούμενος για κατάληψη οδοστρώματος.

Ο κ. Πατάκης αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αφού, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε μεταβεί στα Τέμπη στις 30 Ιανουαρίου του 2002, για να ενημερώσει τους αγρότες για τα ζητήματα που είχε θέσει στον τότε επίτροπο Γεωργίας Φρ. Φίσλερ για τις αποζημιώσεις από τον παγετό. Ο κ. Πατάκης διευκρίνισε ότι είχε μεταβεί ως ευρωβουλευτής και άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για το γεγονός ότι διώκεται, αφού ήρθη η βουλευτική του ασυλία.

Ι. Χ. ΓΙΑΤΣΙΟΣ