Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Προνομιακούς οικονομικούς όρους για την αγορά αδειών λογισμικού από το ελληνικό δημόσιο, δωρεάν δικαιώματα χρήσης του λογισμικού και στο σπίτι για τους εργαζόμενους στους οργανισμούς του δημόσιου τομέα και εκπαίδευση στη χρήση νέων τεχνολογιών διασφαλίζει η στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Microsoft.

Η συμφωνία υπογράφηκε στην Πορτογαλία από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και τον πρόεδρο της Microsoft Corporation Μπιλ Γκέιτς, στο πλαίσιο του Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών της Microsoft.

Η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση κέντρου καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα, το οποίο θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ελληνικές εταιρείες λογισμικού στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής. Παράλληλα, προβλέπει τη δημιουργία από τη Microsoft τουλάχιστον δέκα κέντρων υπολογιστών για την εκπαίδευση ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων (άνεργων, ηλικιωμένων, κατοίκων ακριτικών περιοχών), την παροχή υποτροφιών σε διδακτορικούς φοιτητές και τη δωρεάν παροχή λογισμικού της Microsoft σε ακαδημαϊκά ιδρύματα για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Η συμφωνία προβλέπει τέλος την υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που τους παρέχονται.