Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΚΟΛΠΟ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΑ

Πλαστές άδειες αιμοδοσίας

Συνοριακός φύλακας στα Ιωάννινα λάμβανε τετραήμερες άδειες με πλαστές βεβαιώσεις αιμοδοσίας που προσκόμιζε στην υπηρεσία του. Ο συνοριακός φύλακας προσκόμισε στην υπηρεσία του την τελευταία πλαστή βεβαίωση αιμοδοσίας από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας εντοπίστηκε η πλαστότητα και αποκαλύφθηκε το κόλπο του συνοριακού. Εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία και στάλθηκε στον εισαγγελέα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Στο μικροσκόπιο τα "κινητά" παιχνίδια

Από το μικροσκόπιο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ θα περνούν στο εξής τα παιχνίδια που διενεργούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τα οποία εντάσσονται στις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας ή αυξημένης χρέωσης.

Η ανεξάρτητη αρχή ζήτησε στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για να διαπιστωθεί αν είναι σύννομα και να διερευνήσει ενδεχόμενη ανάγκη παρέμβασής της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με στόχο την προστασία των χρηστών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Πρόκειται για ηλεκτρονικά παιχνίδια που διενεργούν οι παραπάνω εταιρείες, καλώντας τους συνδρομητές τους να αποστείλουν σε σύντομο κωδικό γραπτό μήνυμα (SMS), το οποίο χρεώνεται σε τιμή πολλαπλάσια της κανονικής, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κλήρωση με συγκεκριμένο έπαθλο για τον εκάστοτε τυχερό.

Δ. ΛΙΝΟΣ

Καταχρηστικός όρος συμβολαίων πυρός

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός εισηγήθηκε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου να κριθεί καταχρηστικός ο όρος που θέτει ασφαλιστική εταιρεία στα συμβόλαια πυρός και προβλέπει ότι ο τόκος υπερημερίας της αποζημίωσης αρχίζει να υπολογίζεται ένα μήνα μετά την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης που δικαιώνει τους πελάτες της και την υποχρεώνει να καταβάλλει την αποζημίωση.

Ο κ. Λινός, επικαλούμενος την ευρωπαϊκή οδηγία 93/13/ΕΟΚ, η οποία κυρώθηκε από τη χώρα μας με τους νόμους 2251/1994 και 2741/1999, επισήμανε ότι ένας όρος ασφαλιστικού συμβολαίου θεωρείται καταχρηστικός όταν «παρά την απαίτηση της καλής πίστης, δημιουργεί σε βάρος του καταναλωτή σημαντική ανισορροπία ανάμεσα στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δύο μερών που απορρέουν από τη σύμβαση».