Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Σύντομη είδηση

( ανδρόγυνο ηλικιωμένων θύματα τροχαίου ) 

Ανδρόγυνο ηλικιωμένων θύματα τροχαίου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Απάντηση :

Ο πάγος στο οδόστρωμα επαρχιακού δρόμου της Βέροιας έγινε αιτία δύο ηλικιωμένοι, που ήταν ανδρόγυνο, να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Πέθανε ο "πορτρετίστας" του αγριολούλουδου

Έστω ότι για να ισορροπεί ο δεύτερος αγωγός πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση x από τον πρώτο.

Νεκροί είναι οι Χριστόφορος και Ειρήνη Κελεσίδη, 70 και 67 χρόνων αντίστοιχα, από την Πετριά Πέλλας, οι οποίοι χθες στις επτά το πρωί κινούνταν με το επιβατικό ΙΧ τους στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας-Σκύδρας.

Π.Κ.

Ο πρώτος αγωγός ασκεί σε τμήμα του δεύτερου, μήκους l, ελκτική δύναμη [pic]

Ο πάγος στο οδόστρωμα έγινε αιτία ο 70χρονος οδηγός να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο ηλικιωμένοι. Ένας αξιόλογος ζωγράφος της γενιάς του '30, ο Γιώργος Μανουσάκης, πέθανε στα 89 του χρόνια.

Ο τρίτος ασκεί στο ίδιο τμήμα του δεύτερου επίσης ελκτική δύναμη [pic]

Ήταν κατεξοχήν ο ζωγράφος της ελληνικής γης με τα αγριολούλουδα, τα τοπία και τα απλά αντικείμενα, τα οποία δούλευε με λεπτότητα, κυρίως σε σχέδια, ακουαρέλες και τέμπερες.

Για να ισορροπεί ο αγωγός πρέπει [pic] επομένως [pic].

Ένας ακούραστος οδοιπόρος που δούλεψε επί 20 χρόνια για τα έντυπα (ζωγραφικά, ταξιδιωτικά και αφίσες) του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, φανατικός ταξιδευτής, άριστος φωτογράφος, ερασιτέχνης κινηματογραφιστής, αερομοντελιστής και βοτανολόγος.

Από την τελευταία σχέση προκύπτει [pic] ή [pic] οπότε [pic]

"Η ζωγραφική για μένα", έλεγε, "ήταν σαν ένα παιχνίδι, αλλά ένα παιχνίδι σοβαρό, όχι σοβαροφανές".

Σχ. 4.27

Ο Μανουσάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στη Σχολή Καλών Τεχνών (1934-1939) ήταν μαθητής των Ουμβέρτου Αργυρού, Κωνσταντίνου Παρθένη και Γιάννη Κεφαλληνού, ενώ πρωτοπαρουσίασε δουλειά του σε έκθεση το 1936. Η πρώτη ατομική του έκθεση, όμως, που άργησε να έρθει, έγινε το 1957 στον "Ζυγό". Διετέλεσε επί πολλά χρόνια καλλιτεχνικός σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και κύριος συντελεστής της ποιότητας των εκδόσεών της.

Δημοσίευσε αναμνήσεις και άλλα κείμενα που έχουν τα χαρακτηριστικά της τέχνης του, καθαρότητα και απλότητα και μια ποιότητα που απέχει από τον εντυπωσιασμό. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 11.30 π.μ. από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.