Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σύντομη είδηση

( λήστεψε δόκιμο αστυνομικό ) 

Λήστεψε δόκιμο αστυνομικό Κορίτσι αγαπάει κορίτσι σε… ρωσική τέκνο

12.4.2. Μηνύματα λάθους

Ένας 35χρονος εργάτης λήστεψε, αφού ξυλοκόπησε, μία 22χρονη δόκιμο αστυνομικό στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥΛΗ

Τα μηνύματα λαθών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικά για να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στους αρχάριους χρήστες. Στη συνέχεια, όμως, το θύμα εντόπισε τον δράστη και, αφού τον καταδίωξε με τη βοήθεια συναδέλφων, τον συνέλαβε.

Η Λένα και Τζούλια, το ντούο του "lesbian techno" με το όνομα Tatu

Όταν τα μηνύματα δεν είναι κατανοητά, τότε οι χρήστες μπερδεύονται περισσότερο, αγχώνονται και εγκαταλείπουν την προσπάθεια χρήσης του λογισμικού.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στην οδό Κύπρου, όταν ο εργάτης Μπενιαμίν Μπιτχάνοβ του Λίρα ακολούθησε την Όλγα Καλαϊτζίδου, η οποία βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη με άδεια και δεν φορούσε την αστυνομική της στολή.

Η νέα αίσθηση της ποπ έρχεται από τη Ρωσία.

Βελτιώνοντας τα μηνύματα λαθών, βελτιώνουμε ταυτόχρονα και την απόδοση χρήσης του λογισμικού.

Μόλις η Καλαϊτζίδου κατέβηκε από το λεωφορείο, ο δράστης την πλησίασε και, προσποιούμενος ότι κρατούσε όπλο, προσπάθησε να την ακινητοποιήσει. Και είναι δύο κορίτσια, η Λένα και η Τζούλια, που τραγουδούν για κορίτσια που αγαπούν κορίτσια σε ρυθμό τέκνο και δοκιμάζουν την επιτυχία σε μεγάλες δόσεις.

Η μορφή και το περιεχόμενο των μηνυμάτων λαθών επηρεάζουν την απόδοση του χρήστη και λειτουργούν σαν κίνητρο για τη συνέχιση της προσπάθειας παρά το γεγονός ότι έχει κάνει λάθος.

Η παθούσα αντέδρασε και συνεπλάκη μαζί του, όμως ο Μπιτχάνοβ την έριξε στο έδαφος, τη χτύπησε και της απέσπασε την τσάντα της, η οποία περιείχε την υπηρεσιακή της ταυτότητα, 46.000 δραχμές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Το όνομά τους, Tatu, κάνει αυτό τον καιρό τον γύρο του κόσμου.

Βασικές αρχές για τη σχεδίαση των μηνυμάτων λαθών, που μπορούν αν αποβούν χρήσιμες για την υποβοήθηση τόσο αρχάριων, αλλά και έμπειρων χρηστών, είναι :

Η Καλαϊτζίδου στη συνέχεια κατόρθωσε να εντοπίσει τον δράστη και, με τη βοήθεια συναδέλφων της από το ΙΖ' αστυνομικό τμήμα τον συνέλαβαν.

Μόνο οι φαν τής Γιουροβίζιον μπορεί να είναι πραγματικά έτοιμοι για όλα… - Να είναι εξειδικευμένα.

Σε έρευνα, που έγινε στον Μπιτχάνοβ, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν έξι υπνωτικά χάπια.

Η Λένα και η Τζούλια, 17 και 18 ετών αντίστοιχα, είναι το πρώτο ντουέτο λεσβιών που ξεκίνησε από τη Μόσχα για να κατακτήσει τα κεντρικά τής ποπ βιομηχανίας και στην Αμερική.

Τα μηνύματα που είναι πολύ γενικά δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στο χρήστη έτσι ώστε να καταλάβει το είδος του λάθους που έκανε.

Με την τέκνο και τους στίχους των τραγουδιών τους πολεμούν τα ταμπού και δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν ποτέ να είναι ο εαυτός τους. Το μήνυμα "Άνοιγμα λάθους αρχείου", δεν προσφέρει κάποια ουσιαστική και χρήσιμη πληροφορία. "Οι άνθρωποι μας λατρεύουν ή μας μισούν", λένε τα κορίτσια. "Χλιαρά, ενδιάμεσα συναισθήματα δεν υπάρχουν!". Αντίθετα αν εμφανιζόταν το μήνυμα "Μόνο αρχεία μορφοποίησης εικόνας μπορείς να ανοίξεις", η πληροφορία που παρέχεται το χρήστη είναι κατάλληλη και εποικοδομητική. Το πρώτο άλμπουμ τους, "All The Things She Said", κυκλοφόρησε στα ρωσικά και πούλησε αμέσως 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα.

- Να καθοδηγούν το χρήστη.

Τώρα έφτασε η στιγμή και να μεταφραστεί στα αγγλικά.

Εκτός από το να ενημερώνουμε τους χρήστες για το λάθος τους, θα πρέπει να τους δίνουμε και κάποιες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο που θα το διορθώσουν.

Την παραγωγή ανέλαβε ο έμπειρος σε αυτά Τρέβορ Χορν, παραγωγός των Pet Shop Boys και των Frankie Goes to Hollywood (έως εδώ, δηλαδή, αγόρι αγαπάει αγόρι…).

Αντί να εμφανίζεται το μήνυμα "Μη ορισμένα αρχεία εξόδου" θα μπορούσε να εμφανίζεται το μήνυμα "Όρισε τα αρχεία στα όποια θέλεις να καταγραφούν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας".

Και το "lesbian techno" των Tatu πήρε έτσι εισιτήριο για τις μεγάλες αγορές της μουσικής.

- Να έχουν θετικό τόνο.

Η ήρεμη δύναμη της Λένα και η ενεργητικότητα της Τζούλια φτιάχνουν εκρηκτικό συνδυασμό.

Να ορίζουν τι πρέπει να γίνει παρά να επικρίνουν και να αμφισβητούν το χρήστη.

Και οι δύο κοπέλες σπούδασαν μουσική στη Μόσχα και γνωρίστηκαν παίζοντας σε ένα άλλο συγκρότημα.

Όροι όπως "Κακός χειρισμός", "Άστοχη χρήση" πρέπει να αποφεύγονται.

Η ζωή τις έφερε πιο κοντά και στο δικό τους ντουέτο, τις Tatu, και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι προς την επιτυχία.

- Να έχουν σταθερή μορφοποίηση.

"Τα τραγούδια μας", λένε, "δεν είναι ανόητα.

Τα μηνύματα λάθους μπορούν να γράφονται άλλοτε με κεφαλαία και άλλοτε με πεζά γράμματα Τα κεφαλαία γράμματα προτείνεται να χρησιμοποιούνται σε μηνύματα που είναι σύντομα και εμπεριέχουν έννοιες κινδύνου ή προειδοποίησης.

Μεταφέρουν ένα μήνυμα, το πώς θα ξεπεράσουμε τα ταμπού…".

Το μέγεθος των πλαισίων μηνυμάτων πρέπει να είναι σταθερό και η εμφάνισή τους να γίνεται στο ίδιο πάντοτε σημείο.

LINK http://www.tatugirls.com.

Τα σύγχρονα περιβάλλοντα προγραμματισμού παρέχουν τυποποιημένα πλαίσια μηνυμάτων που εμφανίζονται με σταθερό σχήμα και μορφοποίηση.