Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Χρονογράφημα

( με μια χαρά που τυλίγει το σάββατο ) 

Με μια χαρά που τυλίγει το Σάββατο Νίκησε στο νήμα η "Φάρμα"

Ανακεφαλαίωση

Τα παιδικά μάτια στο Κοσσυφοπέδιο εκπέμπουν ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει και κατά βάθος κρύβουν τις πληγές των Βαλκανίων…. που ποτέ δεν έχουν κλείσει ίσως… Στο… "νήμα" κέρδισε η "Φάρμα" (Mega) το "Fame Story" (Antenna), με την τηλεθέαση που πέτυχε το βράδυ του τελικού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σε αυτό το κεφάλαιο παρουσιάστηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της ΓΛΩΣΣΑΣ, το αλφάβητο της, οι τύποι δεδομένων που υποστηρίζει, οι κανόνες για τα ονόματα που χρησιμοποιούνται, οι αριθμητικές πράξεις, η εντολή εκχώρησης, οι εντολές εισόδου και εξόδου καθώς και η δομή που πρέπει να έχει κάθε πρόγραμμα. @@@ Πιο κάτω…. είναι οι συνεντεύξεις και τα εύκολα λόγια και οι επιφανειακές απαντήσεις σε στημένες ερωτήσεις κάποιων από τους υποψήφιους δημάρχους, που ουσιαστικά έχουν προγραμματισμένο το τι θα πουν για κάθε θέμα. Η μικρή διαφορά οφείλεται στους 10.000 επιπλέον τηλεθεατές που προτίμησαν τη μονομαχία της Ειρήνης Πιπιτσούλη με τον Γιάννη Μασαλά, στο αγρόκτημα των τηλεαγροτών.

Συγκεκριμένα:

@@@ Πέρα, αναφωνεί ο Κλεάνθης Γρίβας (στο Έγραψαν).

Ο τελικός και στα δύο ριάλιτι τηλεπαιχνίδια αποδείχθηκε συναρπαστικός και καθήλωσε μπροστά στις μικρές οθόνες του Mega και του Antenna συνολικά 3.076.000 τηλεθεατές. - Οι τύποι δεδομένων που υποστηρίζονται είναι:

@@@ Τα υπέροχα μάτια της Αμαλίας Γκινάκη εκπέμπουν μηνύματα θραυσμάτων ευθύνης και αδιαφορίας της αστυνομίας και της εξουσίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τηλεμετρήσεων AGB, τη μάχη της τηλεθέασης κέρδισε τελικά το ριάλιτι τηλεπαιχνίδι του Mega. Ακέραιοι, Πραγματικοί,

@@@ Η είδηση από το Ηράκλειο:

Τον τελικό της "Φάρμας" κάθησαν και τον είδαν 1.543.000 τηλεθεατές (τηλεθέαση 17%), ενώ τον τελικό στο "Fame Story" παρακολούθησαν 1.533.000 τηλεθεατές (τηλεθέαση 16,9%), δίχως να υπολογίζεται και στα δύο παιχνίδια η ομαδική τηλεθέαση. Χαρακτήρες, Λογικοί.

Δεν άντεξε η καρδιά της Λιλής Ζωγράφου και ξεκίνησε ένα άλλο ταξίδι, μακριά από αυτόν τον κόσμο.

Τα δύο ριάλιτι τηλεπαιχνίδια τη βραδιά της αλλαγής του χρόνου κατάφεραν να εκτοπίσουν όλα τα εορταστικά προγράμματα των άλλων καναλιών που βρέθηκαν απέναντί τους. - Οι μεταβλητές πρέπει να έχουν τον τύπο των δεδομένων που καταχωρούν.

@@@ Καλό ταξίδι

Όπως, για παράδειγμα, το εορταστικό τής ΕΡΤ "Αθήνα - Λευκωσία 2003" με οικοδεσπότες τη Σεμίνα Διγενή και τον Κώστα Βαξεβάνη, το εορταστικό που μεταδόθηκε από τον Alpha καθώς και τις ταινίες του Star ("Μια απλή ευχή", "55 ημέρες στο Πεκίνο"). - Κάθε μεταβλητή παίρνει τιμή με εντολή εκχώρησης ή με εντολή ΔΙΑΒΑΣΕ.

@@@ Προεκλογικές επιδείξεις στις πλάτες των αστέγων, που μας απασχολούν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ως συνήθως.

Ακόμη και το τηλεπαιχνίδι με την Έλενα Ακρίτα "Ο πιο αδύναμος κρίκος", που είχε εορταστικό κλίμα (με προσκεκλημένους τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιώργο Πυρπασόπουλο, κ.ά.) όταν βρέθηκε απέναντι από το "Fame Story" είδε την πλάτη του. - Κάθε πρόγραμμα έχει τον τίτλο του, ακολουθεί το τμήμα δηλώσεων (σταθερών και μεταβλητών) και μετά ανάμεσα στις λέξεις ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ βρίσκονται όλες οι εκτελέσιμες εντολές.

@@@ Κλείνει το βράδυ της Παρασκευής με τα σύννεφα του Οκτωβρίου και αναπολεί το παρελθόν στην "Αυγή" ο Γιώργος Ιωάννου:

Το "Fame Story" με οικοδέσποινα τη Ναταλία Γερμανού βγήκε στον αέρα στις 21.00 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (μερίδιο 37,33%). - Η επικοινωνία του προγράμματος με τον χρήστη γίνεται με τις εντολές εισόδου εξόδου ΓΡΑΨΕ και ΔΙΑΒΑΣΕ.

"Και έχουμε όσο ίσως καμιά άλλη γενιά τα ίχνη από τις πράξεις των άλλων πάνω μας, ουλές και καψίματα, που κάμναμε πως δεν τα προσέχουμε τότε, δεν μας καίνε τάχατες, πια τώρα, όσο περνάει κι ο καιρός, τα νιώθουμε να ανοίγουν, να ανοίγουν και παντού να απλώνονται".

Εκείνη την ώρα οι πέντε επικρατέστεροι (ο Νότης - αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής - ο Γρηγόρης, ο Θάνος, η Φωτεινή και η Ελεάνα) μπήκαν στην κρίση του τηλεοπτικού κοινού που ύστερα από λίγο έδειξε τις προθέσεις του στο… γυναικείο φύλο, αφήνοντας εκτός τελικού τη Φωτεινή και την Ελεάνα.

Λέξεις κλειδιά

@@@ Και βαίνει προς Σάββατο με μια χαρά ότι κάτι ιδιαίτερο έχει αυτή η μέρα.

Μία ώρα αργότερα μπήκε στο παιχνίδι της τηλεθέασης η "Φάρμα" (μερίδιο 38,87%) ξεκινώντας με τον μικρό τελικό, όπου ο Γιάννης νίκησε στο βιβλίο της φάρμας την Άννα και πέρασε στον τελικό.

Πρόγραμμα, Τύποι δεδομένων, Μεταβλητή, Σταθερά, Εντολή, Εκχώρηση τιμής, Είσοδος-έξοδος προγράμματος

Το γιατί το απεικονίζει στο νου με κάτι, που τον ευχαριστεί μόνο η σκέψη και κατηφορίζει στην καρδιά….

Βλέποντας οι τηλεθεατές τον 49χρονο Γιάννη Μασαλά να κερδίζει σε μονομαχία για τέταρτη συνεχή φορά, ήταν δύσκολο να πιστέψουν ότι θα έβρισκε τον… δάσκαλό του στο βιβλίο της φάρμας από την κατά πολύ νεώτερή του, την 27χρονη Ειρήνη Πιπιτσούλη.

Ερωτήσεις - Θέματα για συζήτηση

Σκίτσο Γ. Καλαϊτζή από την "Ελευθεροτυπία"

Και αφού καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς είδαμε να περνούν από μπροστά μας οι τρεις μήνες της "Φάρμας" - κυρίως οι μονομαχίες και οι… τσακωμοί - φτάσαμε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (μερίδιο 67,62%).

- Ποιους τύπους δεδομένων γνωρίζετε.

Τότε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου άρχισε το παιχνίδι των ερωτήσεων στον Γιάννη και την Ειρήνη.

Αναφέρατε δύο παραδείγματα για κάθε τύπο;

Και οι δύο έφτασαν μια… ανάσα από τα 150.000 ευρώ, αλλά αυτή που τα κέρδισε τελικά ήταν η Ειρήνη, η οποία απάντησε σωστά στην ερώτηση για το ποια είναι η περιεκτικότητα των αντιδιών σε υδατάνθρακες.

- Σε ποια θέση του προγράμματος αναγράφονται οι δηλώσεις των στα θερών; - Ποια η διαφορά μεταβλητών και σταθερών; - Ποια η σειρά εκτέλεσης των πράξεων; - Ποιος ο σκοπός των εντολών εισόδου εξόδου; - Ποια η διαφορά των εντολών ΔΙΑΒΑΣΕ και ΓΡΑΨΕ; - Περιγράψτε τη δομή ενός προγράμματος;

Βιβλιογραφία 1. Θ. Αλεβίζος, Α. Καμπουρέλης, Εισαγωγή με τη γλώσσα Pascal, Αθήνα, 1984. 2. Γ. Βουτυράς, Basic: Αλγόριθμοι και εφαρμογές, Κλεψύδρα, Αθήνα, 1991. 3. Χρ. Κοίλιας, Η QuickBasic και οι εφαρμογές της, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1992. 4. R. Shackelford, Introduction to Computing and Algorithms, Addison-Wesley, USA, 1998. 5. S. Leestma-L. Nyhoff, Turbo Pascal, Programming and Solving, McMillan, New York, 1990. 6. N. Wirth, Systematic Programming: An introduction, Prentice Hall, 1973. Διευθύνσεις Διαδικτύου - http://www.swcp.com/~dodrill/ Περιέχει πληροφορίες αλλά και πολλές εκπαιδευτικές ασκήσεις για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού. - http://www.progsource.com Γενικές πληροφορίες, χρήσιμα προγράμματα, χρήσιμα βοηθητικά προγράμματα καθώς και αναφορές σε άλλες διευθύνσεις για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού: Pascal, Delphi, C/C++, Java, Perl, Visual Basic. - www.cit.ac.nz/smac/pascal/default.htm Πλήρης οδηγός της γλώσσας Pascal με πολλά εκπαιδευτικά παραδείγματα. Υπάρχει σε διάφορες γλώσσες όπως Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. - http://www.cs.vu.nl/~jprins/tp.html Πολλά παραδείγματα, βιβλία, εκπαιδευτικές εφαρμογές, και απαντήσεις σε ερωτήματα που δημιουργούνται συχνά σε Turbo Pascal. - http://qbasic.com/ Περιέχει εκπαιδευτικό οδηγό, κώδικα πολλών ασκήσεων και γενικές πληροφορίες για την Qbasic. - www.basicguru.com Διεύθυνση που αναφέρεται αποκλειστικά στη Basic. Περιέχει πολλά έτοιμα παραδείγματα, πληροφορίες για εκδόσεις της γλώσσας, μεταφραστές για διάφορα λειτουργικά συστήματα. Επίσης στο διαδίκτυο παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι ακόλουθες ομάδες νέων (Usenet): comp.lang.pascal comp.lang.pascal.misc Σχετικές με τη γλώσσα Pascal alt.lang.basic comp.lang.basic.misc Σχετικές με τη γλώσσα Basic