Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Επιστημονική είδηση

( μαγεύει η φωνή του τιμπράντο :: 8/1/2006 19:05:08) 

ΙΣΠΑΝΙΑ

Για την κόρη του μέχρι και συναυλία δίνει

Ανακεφαλαίωση

Μαγεύει η φωνή του Τιμπράντο

Δεν είναι μόνον καλός καλλιτέχνης, αλλά και καλός πατέρας. Στο κεφάλαιο αυτό αρχικά ορίσθηκε η Πληροφορική ως η επιστήμη που μελετά τα δεδομένα από τις σκοπιές του υλικού, των γλωσσών προγραμματισμού, των δομών δεδομένων και της ανάλυσης δεδομένων.

Το Τιμπράντο είναι ο πιο κοντινός απόγονος του άγριου καναρινιού.

Γι' αυτό και ο Έρικ Κλάπτον δεν χαλάει χατίρι στην κόρη του Ρουθ, στην οποία έχει και μεγάλη αδυναμία, ιδίως μετά τον χαμό του τετράχρονου γιου του, το 1991. Δόθηκε ο ορισμός της δομής δεδομένων και ένας κατάλογος με τις λειτουργίες που μπορούν να γίνουν με μία δομή δεδομένων.

Με το πολύ όμορφο, πολύχρωμο και δυνατό κελάδημά του είναι ιδανικό, εάν σκέφτεστε να το κρατήσετε σε κάποιο εξωτερικό χώρο και όχι μόνο.

Για χάρη της λοιπόν θα αφήσει για λίγο τους τεράστιους συναυλιακούς χώρους και τους χιλιάδες θεατές και θα τραγουδήσει στο σχολείο της Ρουθ, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοράσουν τα παιδιά κομπιούτερ και εξοπλισμό για το μάθημα της μουσικής, ενώ ένα μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης, που είχε στο παρελθόν φιλοξενήσει τον κιθαρίστα-θρύλο. Η πρώτη δομή που εξετάσθηκε ήταν η δομή του πίνακα (μονοδιάστατου και δισδιάστατου), που είναι μία στατική δομή, με μέγεθος που δεν μεταβάλλεται χρονικά.

Οι Ισπανοί θεωρούν το Τιμπράντο το καλύτερο σπιτικό καναρίνι και αυτό γιατί η παραγωγή του είχε μοναδικό σκοπό το τραγούδι και όχι το χρώμα του πουλιού.

Τα 790 εισιτήρια δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν και πουλήθηκαν την ίδια στιγμή, καθώς μαθητές και γονείς δεν θέλησαν να χάσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διάρκειας μιάμισης ώρας συναυλία του Έρικ με μόλις 35 ευρώ. Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε η δομή της στοίβας, καθώς και των δύο βασικών πράξεων της ώθησης και της απώθησης των στοιχείων της.

Το όνομα Τιμπράντο περιγράφει για τους Ισπανούς το τραγούδι αυτού του θαυμάσιου καναρινιού που με τη μεταλλική χροιά του θυμίζει καστανιέτες.

Και, βέβαια, να κουβεντιάσουν μαζί του στη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Επίσης περιγράφηκε η δομή της ουράς με αναφορά στις πράξεις της εισαγωγής και της εξαγωγής στοιχείων από αυτήν.

Το τραγούδι είναι διάφανο, αρμονικό και μεταλλικό, αποτελείται από 12 νότες, τις οποίες χρησιμοποιεί περιοδικά με γρήγορες εναλλαγές και σε διάφορους συνδυασμούς.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν προβλήματα η λύση των οποίων εντάσσεται στις κατηγορίες της αναζήτησης και της ταξινόμησης.

Ένα καλό Τιμπράντο είναι επινοητικό στους συνδυασμούς του, ενώ ένα κακό προσθέτει λάθος νότες ή ήχους που έχει μάθει στη λάθος στιγμή χαλώντας την αρμονία του τραγουδιού.

Η τεχνική της σειριακής/ γραμμικής αναζήτησης στοιχείων από πίνακα δόθηκε με χρήση σχετικών αλγορίθμων και προσδιορίσθηκαν οι περιπτώσεις όπου η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική.

Τα Τιμπράντο μπορούν να εκπαιδευτούν, ώστε να τραγουδούν σκοπούς άλλων.

Έγινε σημαντική εμβάθυνση στη μέθοδο της αναδρομής μέσω διαφόρων παραδειγμάτων επίλυσης γνωστών προβλημάτων.

Αν και το τραγούδι τους είναι δυνατό, η φωνή τους δεν πρέπει να είναι ούτε τραχιά ούτε διαπεραστική.

Τέλος, επιγραμματικά παρουσιάζονται οι δομές της λίστας, του δένδρου και του γράφου.

Τα περισσότερα Τιμπράντο φτάνουν σε μέγεθος τα 14 εκατοστά. Λέξεις κλειδιά Συνήθως το φτέρωμά τους είναι δεμένο και ίσιο σε πρασινωπό χρώμα. Δεδομένα, Πληροφορία, Δομή δεδομένων, Στατικές και δυναμικές δομές, Πίνακες, Στοίβα, Ουρά, FIFO και LIFO, Γραμμική αναζήτηση, Ταξινόμηση, Αναδρομή, Λίστες, Δένδρα, Γράφοι. Άλλα χρώματα είναι το κίτρινο, το κυρίαρχο άσπρο, το γκρι, παρδαλό και κανελί. Οι χρωματισμοί στο κόκκινο δεν είναι αποδεκτοί στη ράτσα Τιμπράντο. Η ουρά του είναι ίσια ή χελιδονιού και τα πόδια του σχετικά κοντά. Λόγω της συγγένειας με το άγριο καναρίνι τα Τιμπράντο είναι πιο ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, αρκεί η θερμοκρασία να μην πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς. Καλύτερα τα κλουβιά τους να είναι λίγο μεγαλύτερα.