Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Έρευνα

( σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της vprc ο κ. καραμανλής είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον γ. παπανδρέου :: 12/1/2006 18:32:43) 

Στο ερώτημα αν η ΝΔ τηρεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της, ποσοστό 51% απαντά μάλλον όχι, 26% μάλλον ναι, ενώ ποσοστό 17% πιστεύει πως σε άλλα τις τηρεί και σε άλλα όχι. ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Β. Γεννήτριες

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC ο Κ. Καραμανλής είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Γ. Παπανδρέου

Παράσταση με πρωταγωνιστές σερβιτόρους!

Σε αυτές έχουμε μετατροπή μηχανικής ενέργειας σε ηλεκτρική

2,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Επαγγελματίες που εργάζονται ή έχουν εργαστεί στον τουριστικό κλάδο αναζητούν οι Γερμανοί σκηνοθέτες-συγγραφείς Χέλγκαρντ Χάουγκ και Ντάνιελ Βέτσελ, για πρωταγωνιστές στο πρωτοποριακό θεατρικό εγχείρημα που θα κάνουν ανεβάζοντας στην Αθήνα και με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Γκαίτε, το φθινόπωρο, το πιο πρόσφατο έργο τους «Hot Spots» με πρωταγωνιστές επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Κάθε ηλεκτρική πηγή, ανεξάρτητα από το είδος της, χαρακτηρίζεται από δύο μεγέθη, τα οποία κατά κάποιο τρόπο αποτελούν τα στοιχεία ταυτότητας της πηγής.

Διατηρεί το προβάδισμα των 2,5 εκατοστιαίων μονάδων η ΝΔ ως προς το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του ραδιοσταθμού «Σκάι», η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 949 ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου.

Εργαζόμενοι, όχι με ηθοποιούς αλλά με επαγγελματίες συγκεκριμένων κλάδων, ανάλογα με το έργο που πρόκειται να ανεβάσουν στη σκηνή, οι Χάουγκ και Βέτσελ έχουν διακριθεί εδώ και καιρό στην πατρίδα τους. Το ένα από αυτά προσδιορίζει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ονομάζεται ηλεκτρεγερτική δύναμη Ε (ΗΕΔ) της πηγής.

Η εκτίμηση για την εκλογική επιρροή των κομμάτων, με βάση την τηλεφωνική έρευνα για την πρόθεση ψήφου δείχνει: 42% ΝΔ, 39,5% ΠΑΣΟΚ, 8% ΚΚΕ, 3,5% ΣΥΝ και 4,5% ΛΑΟΣ.

Το «Hot Spots» είναι κομμάτι σειράς θεατρικών έργων με μη επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά με επαγγελματίες ειδήμονες του εκάστοτε θεάματος το οποίο αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη σχέση παρουσίασης και πληροφορίας και δίνει πίσω «στο θέατρο που ασχολείται σήμερα υπερβολικά με την εύπεπτη αναπαραγωγή μιας υπερβολικά οικείας πραγματικότητας, τη χαμένη του αξία και αλήθεια», όπως έγραψε η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε». Το άλλο εκφράζει την ωμική αντίσταση της πηγής και ονομάζεται εσωτερική αντίσταση r της πηγής.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου με 49% έναντι 24%, ενώ 19% πιστεύει πως κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.

Στο ελληνικό ανέβασμα του έργου τους οι δύο σκηνοθέτες - συγγραφείς θα καταπιαστούν με την τουριστική κίνηση της Αθήνας όπου τουρίστες κάνουν με τους ίδιους ξέφρενους ρυθμούς τις ίδιες ακριβώς διαδρομές και διασχίζουν τροχάδην τους αρχαιολογικούς χώρους με τη μακραίωνη ιστορία προσπαθώντας να κρατήσουν τις εντυπώσεις τους με τις απαραίτητες πια φωτογραφίες.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας ποσοστό 33% προκρίνει τη ΝΔ, 15% το ΠΑΣΟΚ, 38% κανένα από τα δύο κόμματα και 5% και οι δύο.

Οι ενδιαφερόμενοι - ξεναγοί, οδηγοί λεωφορείων, σερβιτόροι, φωτογράφοι, άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με τα ταξίδια… - μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και σήμερα (10 π.μ. - 12 μεσάνυχτα), στο τηλ. 21 03661027.

Στο ερώτημα αν η ΝΔ τηρεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της, ποσοστό 51% απαντά μάλλον όχι, 26% μάλλον ναι, ενώ ποσοστό 17% πιστεύει πως σε άλλα τις τηρεί και σε άλλα όχι.

Το κάστινγκ - η επιλογή τους για την παράσταση - θα γίνει στις 15, 17 και 18 Μαρτίου.

Στο ερώτημα, τέλος, αν προχωρά η ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ, ποσοστό 53% πιστεύει πως μάλλον όχι, 27% απαντά μάλλον ναι και ένα 6% εκτιμά πως σε κάποια θέματα προχωρεί η ανανέωση και σε άλλα όχι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σκέλη της δημοσκόπησης που αφορά τις συνθήκες θανάτου του Ρώσου κακοποιού, τις απαγωγές των Πακιστανών και το ζήτημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναλυτικά, από το βαρόμετρο προκύπτουν τα εξής:

Για τον Ρώσο Μ. Ζελίν: Στο ερώτημα εάν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε από την αστυνομία, ποσοστό 55% απαντά ότι «μάλλον αυτοκτόνησε», 21% πιστεύει ότι τον σκότωσε η αστυνομία, ενώ 24% απαντά «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Για τις απαγωγές Πακιστανών: Το 36% δεν τοποθετείται στο θέμα της απαγωγής, είτε γιατί δεν γνωρίζει είτε γιατί δεν ενδιαφέρεται. Ποσοστό 53% πιστεύει πως οι απαγωγές έγιναν, ενώ 11% απαντά αρνητικά.

Προστασία δικαιωμάτων: Την πεποίθηση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν προστατεύονται στην Ελλάδα εκφράζουν τέσσερις στους δέκα πολίτες, ενώ ποσοστό 55% θεωρεί ότι μάλλον προστατεύονται.