Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Έρευνα

( "λανθασμένοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης" :: 5/2/2006 21:59:56) 

"Λανθασμένοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης"

ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Δημοσκόπηση της VPRC για το θέμα με τις παρακολούθησεις κινητών τηλεφώνων

Ξέφρενη πορεία φορτηγού με «θύματα» 60 αυτοκίνητα!

1. Ένα βότσαλο που ρίχνεται σε μία λίμνη προκαλεί κυκλικό κυματισμό.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολλά, αλλά οι πολίτες δεν πρόκειται να μάθουμε ποιος κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τρελό… φορτηγό έσπειρε τη νύχτα τον πανικό στο Γουδί όταν κατά τη διάρκεια της ανεξέλεγκτης πορείας του προσέκρουσε διαδοχικά σε περισσότερα από 60 παρκαρισμένα αυτοκίνητα προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Μία συσκευή μέτρησης δείχνει ότι τη χρονική στιγμή [pic] που η ακτίνα r του κυματισμού είναι 50 cm, ο ρυθμός μεταβολής της r είναι 20 cm/sec.

Αυτή είναι η αίσθηση που έχουν οι Έλληνες για το μέγα ζήτημα του δικτύου παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έκανε η VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Οι ένοικοι των γύρω πολυκατοικιών δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πετάχτηκαν έξω από τα διαμερίσματά τους και βρέθηκαν μπροστά σε τοπίο καταστροφής! Να βρεθεί ο ρυθμός μεταβολής του εμβαδού Ε που περικλείεται από το κυκλικό κύμα, τη χρονική στιγμή [pic].

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες καταλογίζουν λανθασμένους χειρισμούς στην κυβέρνηση, δυσπιστούν για το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας και δηλώνουν ανασφαλείς αναφορικά με το απόρρητο των συνομιλιών τους. Σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων, στραπατσαρισμένες λαμαρίνες και Ι.Χ. το ένα πάνω στο άλλο συνέθεταν την πρωτόγνωρη εικόνα ενός κεντρικού δρόμου της Αθήνας που φάνταζε να έχει «ισοπεδωθεί» από βαρέα οχήματα του στρατού.

ΛΥΣΗ

Ειδικότερα μόλις το 31% των ερωτηθέντων βλέπει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν οι σωστοί, ενώ το 73% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση είπε όλη την αλήθεια για το σκάνδαλο.

Ευτυχώς στην ανεξέλεγκτη πορεία του φορτηγού δεν βρέθηκε διερχόμενο όχημα ούτε και άνθρωπος μέσα σε κάποιο από τα παρκαρισμένα και στραπατσαρισμένα πλέον αυτοκίνητα.

Επειδή [pic] και η ακτίνα r είναι συνάρτηση του χρόνου t, έχουμε [pic], οπότε [pic].

Το 61% δεν αισθάνεται "καθόλου σίγουρο" για την ασφάλεια των συνομιλιών του, ενώ το 77% πιστεύει ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τη Vodafone αλλά και όλες τις άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ο κρότος που προκάλεσαν οι διαδοχικές συγκρούσεις του φορτηγού με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα τρομοκράτησε, λίγο πριν από τη μία, τους περιοίκους της οδού Λουλουδιών.

Επομένως, [pic] (cm2/sec).

Αναφορικά με τη δικαστική έρευνα που διενεργείται, το 62% εκφράζει αμφιβολίες κατά πόσο αυτή θα αποκαλύψει τους δράστες και εκτιμά ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονται "ξένες δυνάμεις". Η τρελή πορεία του φορτηγού σταμάτησε όταν το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε στη διασταύρωση των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Παπαγιαννοπούλου αφού καταπλάκωσε ένα Ι.Χ.

2. Αν το συνολικό κόστος παραγωγής x μονάδων ενός βιομηχανικού προϊόντος είναι [pic] και η συνολική είσπραξη από την πώλησή τους είναι [pic], τότε [pic] είναι το συνολικό κέρδος και [pic] είναι το μέσο κόστος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (80%) δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρη για την ασφάλεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ίσως αυτό είναι το πλέον θεαματικό στοιχείο της έρευνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό πιθανόν να ήταν κλεμμένο.

i) Να αποδείξετε ότι ο ρυθμός μεταβολής του κέρδους μηδενίζεται όταν ο ρυθμός μεταβολής του κόστους και ο ρυθμός μεταβολής της είσπραξης είναι ίσοι.

Η δημοσκόπηση έγινε την περασμένη Παρασκευή με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και συμμετείχαν 537 άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω. Ο οδηγός του εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

ii) Να αποδείξετε ότι ο ρυθμός μεταβολής του μέσου κόστους μηδενίζεται όταν το μέσο κόστος είναι ίσο με το οριακό κόστος. ΛΥΣΗ i) Ο ρυθμός μεταβολής του κέρδους είναι [pic]. Επομένως, [pic]. ii) Ο ρυθμός μεταβολής του μέσου κόστους είναι [pic]. Επομένως [pic] [pic] [pic].