Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο ματζον ακολουθει τις συμβουλες του μπονι :: 3/1/2006 23:00:04) 

Εντυπωσιακή φάση από το χθεσινό παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Πάντιους.

ΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

12.2 Προστασία των Δικαιωμάτων

Ο ΜΑΤΖΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΙ

"Έχω δικαίωμα να ξαναπώ τα παλιά μου τραγούδια"

Τα δικαιώματα του ατόμου προστατεύονται τόσο από την εθνική νομοθεσία (Σύνταγμα), όσο και από το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.

Λατρεία για τη κίτρινη φανέλα

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ

Συγκεκριμένα:

Ικανοποιημένος, αλλά προσγειωμένος, εμφανίστηκε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, μετά από αγώνα του Άρη ο Αντρέα Ματζόν.

Ήταν ντουέτο με τον Πάνο Γαβαλά, αδιάκοπα επί 27 χρόνια (1961-1988) και γνώρισαν επιτυχία στους δίσκους και στο πάλκο. • Το Σύνταγμα της Ελλάδας κατοχυρώνει τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα του ατόμου.

Τι κράτησε από αυτά που είδε στο παρκέ ο Ιταλός τεχνικός;

Μετά τον θάνατο του μελωδικού λαϊκού τραγουδιστή, η Ρία Κούρτη τραγουδά πρίμο, μόνη σε κέντρα και σε δίσκους. Τα δικαιώματα αυτά θεωρούνται από το Σύνταγμα θεμελιώδη, γιατί όλοι οι νόμοι πρέπει να είναι σύμφωνοι με αυτά και απαράγραπτα, γιατί δε μπορούν να καταργηθούν ή να περιοριστούν.

"Αν θα έπρεπε να περιοριστώ σε μια φράση, για να πω για το παιχνίδι, θα έλεγα πως πασάραμε τη μπάλα σωστά, είχαμε καλή κυκλοφορία", είπε ο Ματζόν και συνέχισε:

Τώρα βγήκε από το studio, με νέο CD, όπου ερμηνεύει 14 παλιά δικά της τραγούδια και άλλων δημιουργών.

• Αντίστοιχες διατάξεις περιλαμβάνει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βλ. κεφ. 13.5). "Είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε 19 ασίστ, που είναι θετικό, κάναμε 9 αιφνιδιασμούς και πάνω εκεί πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να είμαστε πιο επιθετικοί".

"Αισθάνθηκα την ανάγκη να ξανατραγουδήσω ορισμένα από τα παλιά μου τραγούδια που ερμήνευσα με τον Γαβαλά και μόνη μου", λέει στα "ΝΕΑ" η Ρία Κούρτη και τονίζει ότι, "σήμερα που οι επανεκτελέσεις με τις παλιές λαϊκές επιτυχίες έχουν λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας εγώ πιστεύω πως έχω κάθε δικαίωμα να τα ξαναπώ και μάλιστα όχι μόνο τα δικά μου, αλλά και συνθέσεις δημιουργών με τους οποίους συνεργάστηκα στο πάλκο και στα studio".

• Η διεθνής προστασία των δικαιωμάτων κατοχυρώνεται με τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ο.Η.Ε.) και άλλες διεθνείς συμβάσεις που έχουν επικυρώσει τόσο η Ελλάδα όσο και τα περισσότερα κράτη του κόσμου.

Ο Ιταλός υποστήριξε πως "η ομάδα ήταν έτοιμη να παίξει.

"Κάθε τραγούδι" - λέει η Ρία Κούρτη - "που ερμηνεύσαμε με τον Πάνο Γαβαλά κρύβει και μια ιστορία και φέρνει πολλές αναμνήσεις, αφού πριν από 40 ή 30 χρόνια οι διαδικασίες για τις ηχογραφήσεις είχαν τη μορφή γλεντιού.

Γι' αυτό το δικαιώματα του ατόμου θεωρούνται σήμερα οικουμενικά(βλ. κεφ. 14.4).

Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ο προηγούμενος προπονητής έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά ίσως ήταν άτυχος.

Αυτή η δουλειά δεν γινόταν ψυχρά όπως τώρα.

Πρέπει να το πω αυτό.

Είχε πολύ συναίσθημα και ήταν τελετουργία".

Εγώ ξέρω πώς παίζεται αυτή η διοργάνωση.

Με λαϊκή ορχήστρα σημερινή, που έχει επικεφαλής τον σολίστα του μπουζουκιού Μανώλη Καραντίνη, η Ρία Κούρτη ξανατραγουδά:

Έχω κερδίσει αυτό το κύπελλο, έχω παίξει δυο φορές ημιτελικό και το ξέρω καλά αυτό το κύπελλο".

"Δεν με πονάς δεν μ' αγαπάς" (Γαβαλάς - Κουλούρης), "Πού θα πας, πού θα πας" (Βασιλειάδη - Πυθαγόρα) "Που 'ναι τα χρόνια" (Ρ. Ροβερτάκη), "Δεν έχει δρόμο να διαβώ" (Ζαμπέτα - Χριστοδούλου), "Ομορφόπαιδο" (Τσιτσάνη).

Πρόσθεσε επίσης, πως "αυτό που δίνει κάποιος προπονητής είναι η αυτοπεποίθηση στους παίκτες, αυτό προσπαθώ να κάνω". Εκτός από το νέο CD με τα παλιά τους τραγούδια, η Ρία Κούρτη εμφανίζεται τα βράδια στο κέντρο "Δειλινό" της Καλλιθέας όπου παρουσιάζει ποικίλο λαϊκό πρόγραμμα.

Ο ΜΑΤΖΟΝ αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε δυο μέρες πριν με τον Μάριο Μπόνι, όταν ρωτήθηκε για τον ενθουσιασμό που έδειξαν οι παίκτες στο παιχνίδι και ειδικότερα προς αυτόν.

"Νιώθω τη φωνή μου ακόμα καθαρή και δυνατή και έχω υποχρέωση στον κόσμο, σ' ένα δικό μου κοινό, να τραγουδώ.

"Σημασία δεν έχει ο Ματζόν ή ένας παίκτης.

Σέβομαι όλους αυτούς που έρχονται και με ακούνε, γιατί με πιστεύουν και ζητούν εκτός από τα τραγούδια μου να τραγουδώ και άλλες παλιές γνωστές επιτυχίες.

Σημασία έχει να παίζεις για την κίτρινη φανέλα.

Πάντως, τώρα νιώθω πιο ελεύθερα που τραγουδώ πρίμο.

Αυτό μου είπε και ο Μάριο Μπόνι με τον οποίο μιλήσαμε δυο μέρες πριν.

Ήταν κάτι που τόσα χρόνια το στερήθηκα, αλλά προς Θεού, δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω τα σουξέ και την επιτυχία που είχα τόσες δεκαετίες με τον Πάνο Γαβαλά.

Σημασία έχει να μπαίνεις και να τα δίνεις όλα για την κίτρινη φανέλα.

Γιατί εκτός από τα κέντρα κάναμε εμφανίσεις στο θέατρο και σε πολλές ελληνικές ταινίες".

Είναι πραγματικά φανταστικό να είσαι προπονητής σε αυτή την ομάδα. Δεν περιγράφεται αν δεν το ζήσει κάποιος", κατέληξε ο Ιταλός.

Ο ΚΟΡΕΪ ΜΠΡΟΥΕΡ υποστήριξε πως "τους περιμέναμε στο γήπεδό μας για να πάρουμε εκδίκηση, γιατί είχαμε χάσει με μεγάλη διαφορά στη Λετονία. Έχουμε όμως ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας".