Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( συμφωνα με τον ιταλικο τυπο :: 3/1/2006 20:21:44) 

Οι Ιταλοί στέλνουν τον Κύρο Βασάρα για δεύτερη φορά σε Μουντιάλ.

Έχει κι η Νικόλ αναστολές 5. Κοινωνικοποίηση και κοινωνικός έλεγχος

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΥΠΟ

Την ώρα που κάνει πρόβες ποια τουαλέτα θα φορέσει κατά την τελετή απονομής των Όσκαρ και ποιο μακιγιάζ αναδεικνύει το πορσελάνινο πρόσωπό της, η Νικόλ Κίντμαν προετοιμάζει τα επόμενα καλλιτεχνικά της βήματα. - έννοια και περιεχόμενο της κοινωνικοποίησης

"Μουντιαλικός" ο Βασάρας!

Και ήδη έχει αρχίσει να κουβεντιάζει την πιθανότητα να εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη έχοντας στο πλευρό της τον Μπραντ Πιτ. - φορείς κοινωνικοποίησης

Ο Κύρος Βασάρας θα είναι από τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στο Μουντιάλ 2006, το καλοκαίρι στη Γερμανία!

Η ταινία τους θα φέρει τον τίτλο "Mr and Mrs Smith" και θα είναι κάτι μεταξύ του "Ο πόλεμος των Ρόουζ" και των "Αληθινών ψεμάτων", ενώ πίσω από τις κάμερες φημολογείται πως θα δίνει οδηγίες ο Νταγκ Λίμαν. - τρόποι κοινωνικοποίησης

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport", υποστηρίζοντας ότι ο κορυφαίος Έλληνας -που επισήμως είναι ένας από τους 46 της προεπιλογής- έχει από τώρα εξασφαλίσει την παρουσία του στα τελικά, μαζί με την "ελίτ" της ευρωπαϊκής διαιτησίας: τους Μάρκους Μερκ (Γερμανία), Βαλεντίν Ιβανόφ (Ρωσία), Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία), Γκράχαμ Πολ (Αγγλία), Αλέν Σαρ (Γαλλία), Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία), Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία), Μάσιμο Ντε Σάντις, (Ιταλία), Μεχούτο Γκονζάλες (Ισπανία).

Επειδή όμως φοβάται και το κακό το μάτι, το κορίτσι (κάπως έτσι έχασε και τον σύζυγο Τομ Κρουζ) φροντίζει, όταν ανακοινώνει τα σχέδιά της, να ρίχνει και λίγη μετριοφροσύνη.

- κοινωνικός έλεγχος

Ο ΒΑΣΑΡΑΣ είχε σφυρίξει και στο Μουντιάλ 2002, όταν διηύθυνε την αναμέτρηση Κόστα Ρίκα - Κίνα για τον 1ο γύρο, ενώ δεν είχε επιλεγεί για τα τελικά του Euro 2004 (ήταν στους αναπληρωματικούς).

"Κάθε φορά που πρόκειται να πρωταγωνιστήσω σε μια ταινία νομίζω ότι δεν μπορώ να παίξω", δηλώνει. Για να μελετήσεις αυτό το κεφάλαιο πρέπει να θυμηθείς τις έννοιες της κοινωνίας και του κοινωνικού θεσμού, της ομάδας, της κοινωνικής οργάνωσης και μεταβολής.

Μετά την αποχώρηση μερικών από τις κορυφαίες "σφυρίχτρες" παγκοσμίως (Πιερλουίτζι Κολίνα, Ουρς Μάιερ, Άντερς Φρισκ), ο Έλληνας διαιτητής ανήκει πλέον στην "top class" κατηγορία.

"Πηγαίνω στον σκηνοθέτη με μια εναλλακτική λίστα ηθοποιών, που πιστεύω ότι μπορούν να ερμηνεύσουν τον ρόλο καλύτερα από μένα.

Το διήγημα «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού (που έγινε ταινία από τον Λ. Παπαστάθη), «Το παλιό σχολείο» Γ. Ιωάννου, καθώς επίσης και κλασικά μυθιστορήματα όπως «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Ου. Σαίξπηρ (που έγινε ταινία από τον Φ. Τζεφιρέλλι), «Η Παναγία των Παρισίων» του Β. Ουγκώ, περιγράφουν τις αξίες και τους κανόνες κοινωνικοποίησης των ατόμων σε διαφορετικές κοινωνίες.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ επιλογές από τη ΦΙΦΑ θα ανακοινωθούν ως τα τέλη Μαρτίου.

Και η μητέρα μου πιστεύει ότι είμαι πολύ εύθραυστη και ότι πρέπει να τα παρατήσω.

Ταινίες «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» του Π. Γουέηρ, «Μάικλ Κόλλινς» του Ν. Τζόρνταν, «Ο τελευταίος των Μοϊκανών» του Μ. Μαν, "West Side story" του Τζ. Ρόμπινς θα σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις την επιρροή των κοινωνικών κανόνων και αξιών στη ζωή νέων της ηλικίας σου σε παλαιότερες μορφές κοινωνικής οργάνωσης.

Από τους 46 θα "κοπούν" 14 για την τελική λίστα των 32.

Θεωρεί πως αν γινόμουν συγγραφέας, για παράδειγμα, θα ζούσα καλύτερα.

«Η ζωή» του Ντέιβιντ Γκέιλ θα σε προβληματίσει σχετικά με τη σκληρότητα της θανατικής ποινής και το «Truman show» του Π. Γουέηρ θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τους κινδύνους της εικονικής πραγματικότητας που κατασκευάζει η τηλεοπτική εικόνα.

Στην προεπιλογή των 48 μετέχουν 18 Ευρωπαίοι, 6 Ασιάτες, 6 Αφρικανοί, 14 Αμερικανοί διαιτητές και 2 από την Ωκεανία.

Και συμφωνώ μαζί της".

Αν επισκεφθείς τις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr) θα βρεις τη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού και θα διαπιστώσεις πόσα δικαιώματα κατοχύρωσε η Διεθνής Κοινότητα για τη σωστή ανάπτυξη του Παιδιού και στην ιστοσελίδα www.synigoros.gr τον τρόπο που επιβλέπει την τήρηση τους ο Συνήγορος του παιδιού.

Η στήριξη δε, που έχει από το σπίτι της στα επαγγελματικά της είναι τόσο μεγάλη, ώστε όταν κάλεσε τους γονείς της στην περυσινή απονομή των Όσκαρ, που ήταν και υποψήφια, εκείνοι προτίμησαν να μην ακυρώσουν την εκδρομή τους, που περιελάμβανε και πεζοπορία, παρά να πάνε στη γιορτή του Χόλιγουντ.

Η Διεθνής Αμνηστία (www.amnesty.gr) καλεί σε διαμαρτυρία ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων της ηλικίας σου σε πολλές κοινωνίες του πλανήτη.

Ίσως γιατί ήταν σίγουροι πως το βλαστάρι τους θα έφευγε με άδεια χέρια…

Οι διαφορετικές κοινωνίες και εποχές, οι διαφορετικοί κανόνες και αξίες, συνεπάγονται διαφορετικούς τρόπους διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς και άλλους τρόπους κοινωνικού ελέγχου.