Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( "δώστε μας άμεσα αυτά που μας οφείλετε" ) 

ΕΝΝΕΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΧΩΔΕ

Τρέμε Μπάτμαν, έρχεται η Γυναίκα-Γάτα!

Εφαρμογή 3:

"Δώστε μας άμεσα αυτά που μας οφείλετε"

Η Νικόλ τραβάει την ανηφόρα! Κατά την κατασκευή τους τα θερμόμετρα με υγρά σφραγίζονται στο πάνω άκρο του τριχοειδούς σωλήνα, για να μη συμβαίνει απώλεια του υγρού λόγω εξάτμισης, και ο χώρος μέσα στον τριχοειδή σωλήνα μεταξύ της επιφάνειας του υγρού και του σφραγισμένου άκρου εκκενώνεται, για να μην αυξάνεται η πίεση, καθώς το υγρό διαστέλλεται (Εικ. 1.32α).

Πρωτόκολλα συνεργασίας, που υπεγράφησαν το 1996 με το ΥΠΕΧΩΔΕ, μένουν εκκρεμή και οι δήμαρχοι επέδωσαν χθες επιστολή διαμαρτυρίας στον Κώστα Λαλιώτη

Και ενώ περιμένει τη στιγμή που θα ακούσει το όνομά της μετά τη φράση «And the winner is…» τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ, εκείνη ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα.

Τα ιατρικά θερμόμετρα (Εικ. 1.32γ) έχουν μια στένωση ακριβώς πάνω από την αμπούλα, έτσι ώστε η στήλη του υδραργύρου κόβεται, καθώς η θερμοκρασία πέφτει, και η επιφανειακή τάση εμποδίζει τον υδράργυρο να κινηθεί μέσα από τη στένωση·

Αν και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, ήρθε χθες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραβρεθεί σε μία πανηγυρική εκδήλωση για το μετρό και αναφέρθηκε στην επέκτασή του προς τα δυτικά και τα ανατολικά, εννέα δήμαρχοι της πόλης τον ανέμεναν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους.

Καθώς φαίνεται λοιπόν, της αρέσουν οι μεταμορφώσεις, αφού δεν έχανε ευκαιρία να διαλαλεί το πόσο την διασκέδασε η μεταμόρφωσή της σε Βιρτζίνια Γουλφ για τις ανάγκες της ταινίας «The Hours» (που της χάρισε ήδη την δεύτερη υποψηφιότητά της για χρυσό αγαλματάκι και τη μεγάλη ευκαιρία, όπως λένε οι ειδικοί, για να το αποκτήσει), χάρη στην ειδική πρόσθετη μύτη που φορούσε.

έτσι η θερμοκρασία του ασθενούς μπορεί να αναγνωστεί και αφού επανέλθει το θερμόμετρο στη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Οι δήμαρχοι επέδωσαν στον κ. Λαλιώτη επιστολή, με την οποία διαμαρτύρονται για την αθέτηση υποσχέσεων του υπουργείου του απέναντί τους, με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένοι έναντι των

Και αποφάσισε τούτη τη φορά να μπει στα κινηματογραφικά πλατό ως Catwoman.

Οι δήμοι αυτοί υπέγραψαν στις αρχές του 1996 Πρωτόκολλα συνεργασίας με το ΥΠΕΧΩΔΕ ύψους 1 έως 2 δισ. (ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε δήμου), που αφορούσαν σε αναπλάσεις, διαμορφώσεις και απαλλοτριώσεις δημοτικών οικοπέδων.

Η κοκκινομάλλα Αυστραλή σταρ αδιαφορεί για το γεγονός ότι η Χάλι Μπέρι και η Άσλεϊ Τζαντ απέρριψαν τον ρόλο, καθώς ξέρει πως το όνομά της αποτελεί εγγύηση για να φτάσει μια ταινία στην κορυφή του box office.

Έκτοτε, όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, έγιναν "μπαλάκι" μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.

Ωστόσο, πριν φορέσει το ειδικό κοστούμι που φημολογείται πως κοστίζει 92,4 εκατ. ευρώ, θέλει να διαβάσει το σενάριο.

Στην προσπάθειά τους να λάβουν τα χρήματα που αναλογούν στα Πρωτόκολλα συνεργασίας, το ΠΕΧΩΔΕ τους παρέπεμπε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και εκείνο στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Νικόλ, ως ηρωίδα Πάτιενς Πράις, θα είχε να αντιμετωπίσει έναν αχρείο επιχειρηματία, που θα υποδυθεί ο Όουεν Ουίλσον.

Γι' αυτό το λόγο, στην επιστολή τους οι δήμαρχοι υπογραμμίζουν ότι εργολάβοι και προμηθευτές, που έμειναν απλήρωτοι, τους κατηγορούν για "εμπαιγμό".

Όσο για την αμοιβή της;

Το "οξύτατο", όπως το χαρακτηρίζουν πρόβλημα που δημιοιυργήθηκε στα τέλη του 1998, με την ροή της χρηματοδότησης δε λύθηκε ακόμη.

Αφήνει μάλλον να την διαπραγματευτεί μετά την απονομή των Όσκαρ.

Η στάση που κράτησε το υπουργείο στοίχισε στους δήμους διακοπές εργολαβιών, προσφυγές στα δικαστήρια, αγωγές ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν αποζημιώθηκαν, ενώ κάποιοι δήμαρχοι κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μας είπε ότι από τα 1,3 δισ. που αφορούσαν το πρωτόκολλο συνεργασίας με το δήμο του, έφτασαν στα ταμεία των Συκεών μόνο 80 εκατομμύρια.

Ανάλογες είναι οι εκκρεμότητες και προς τους υπόλοιπους δήμους που υπέγραψαν πρωτόκολλα του ίδιου περιεχομένου.

Ο δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Μύθημης, υποστήριξε ότι οι δήμαρχοι θα εμμείνουν στις απαιτήσεις τους ζητώντας αρχικά διάλογο με τον Κώστα Λαλιώτη.

Χθες αντιπροσωπεία των δημάρχων ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος τους διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι τον απασχολεί το ζήτημα, αλλά τα οικονομικά υπουργεία δεν του διέθεσαν ακόμη τα απαραίτητα κονδύλια.

Πάντως οι εννέα δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το θέμα κατεβαίνοντας στην Αθήνα, προκειμένου να δώσουν συνέντευξη Τύπου για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οι υπόλοιποι δήμαρχοι, που συνυπογράφουν την επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, είναι αυτοί των δήμων Αγίου Παύλου, Αμπελοκήπων, Νεάπολης, Καλαμαριάς, Ελευθερίου-Κορδελιού, Πολίχνης, Συκεών, Τριανδρίας.

"Όπως και να το κάνουμε, ήταν ενδιαφέρον να βλέπεις τον φιλελεύθερο Πολύδωρα και τον σοσιαλιστή Καψή να συμπίπτουν ευρωσκεπτικιστικά".

Ν. ΤΣΑΓΚΡΗΣ "ΕΘΝΟΣ"