Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( 28ος ο φάφαλης στο σκι αντοχής :: 22/2/2006 22:03:54) 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΑΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΧΗΣ*

28ος ο Φάφαλης στο σκι αντοχής

Ύστερα ένα δράμα στις ακτές και παντού, όπου παραθέρισαν Έλληνες.

Αντάξια των προσδοκιών ήταν η παρουσία του Λευτέρη Φάφαλη στο σπριντ του σκι αντοχής, όπου κατετάγη 28ος στα προημιτελικά με χρόνο 2:26.70, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση Έλληνα αθλητή στους 20ούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Τορίνο.

Οι γάτες.

Λίγο νωρίτερα ο 30χρονος χιονοδρόμος είχε τερματίσει 29ος στα προκριματικά (2:20.33), πετυχαίνοντας να μπει στους πρώτους τριάντα, που συνέχισαν στον προημιτελικό γύρο.

Εδώ είναι που αληθεύει ο λόγος "πήραν ως και τις γάτες τους!

"Ήταν μια πολύ καλή κούρσα.

" Όταν φεύγουν για τα θαλάσσια λουτρά τους τις παίρνουν μαζί τους.

Ο αρχικός μου στόχος ήταν να βρεθώ στην πρώτη 30άδα, κάτι που πέτυχα.

Κι όταν γυρίζουν, τις αφήνουν στην εξοχή.

Είναι μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο για μένα, αλλά και για το άθλημα γενικότερα.

Τι τις θέλουν που τις κουβαλούν στη θάλασσα;

Στον προημιτελικό, δυστυχώς κλείστηκα στην ανηφόρα και δεν μπόρεσαν να προσπεράσω κάποιον αντίπαλο", τόνισε ο Φάφαλης.

Τους είναι απαραίτητες;

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η 16χρονη Παναγιώτα Τσακίρη τερμάτισε 66η και τελευταία με χρόνο 2:43.28, έχοντας πάντως ως ελαφρυντικό την απειρία της.

Τότε γιατί να τις ξεχνούν ύστερα;

Εξάλλου, στο σλάλομ του αλπικού σκι γυναικών, η Μάγδα Καλομοίρου ακυρώθηκε στην πρώτη κούρσα και δεν κατετάγη.

Τις παίρνουν, γιατί ποιος θα τις τάιζε στο σπίτι;

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ στους χθεσινούς τελικούς:

Μα και στην ερημιά που τις αφήνουν ποιος θα τους δώσει να φάνε;

Σκι αντοχής:

Όπως κι αν είναι στα πεύκα, στην αμμουδιά, στα σχίνα, στα βράχια, πλάι στο κύμα, αυτόν τον καιρό, τίποτα δεν είναι πιο συνηθισμένο απ' αυτές τις λησμονημένες γάτες, τις αδέσποτες.

Σπριντ ανδρών: Μπγιορν Λιντ (Σουηδία) 2:26.5, Ροντί Νταραγκόν (Γαλλία) 2:27.1, Τομπίας Φρέντρικσον (Σουηδία) 2:27.8,

Οι "πευκιάδες" αντί να κελαϊδούν - νιαουρίζουν.

Σπριντ γυναικών: Τσάντρα Κρόφορντ (Καναδάς) 2:12.3, Κλαούντια Κίντσελ (Γερμανία) 2:13.0, Αλένα Σίντκο (Ρωσία) 2:13.2,

Και νιαουρίζουν άγρια.

Αλπικό σκι:

Καμιά ιδέα δεν έχετε για πορείες της πείνας, αν δεν ακούσετε αυτό το ομαδικό νιαούρισμα και προ πάντων αν δεν ιδείτε τις γάτες αυτές να πηδούν, η μια πίσω απ' την άλλη, μέσα στα ερημωμένα σύδεντρα ή στ' ακρογιάλια, σ' αναζήτηση τροφής.

Σλάλομ γυναικών: Άνια Πέρσον (Σουηδία) 1:29.04, Νικόλ Χοσπ (Αυστρία) 1:29.33, Μάρλιζ Σιλντ (Αυστρία) 1:29.79,

Δεν ξέρω τι συνήθειες είχε αυτό το ζώο, πριν γίνει κατοικίδιο.

Χιονοσανίδα:

Αλλά στην πόλη το διακρίνουν τα πιο αριστοκρατικά ήθη: κλεισούρα την ημέρα, μόνωση, αγάπη της ήσυχης γωνιάς, ημίφως, ξάπλωμα…

Παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ ανδρών: Φίλιπ Σοχ (Ελβετία) 1.000β., Σίμον Σοχ (Ελβετία) 800β., Ζίγκφριντ Γκράμπνερ (Αυστρία) 600β.,

Και δε βγαίνουν παρά τη νύχτα για τις πιο απίθανες περιπέτειες, τα πιο ραφινάτα καπρίτσια.

Πατινάζ ταχύτητας: 1.500μ. γυναικών: Σίντι Κλάσεν (Καναδάς) 1:55.27, Κριστίνα Γκρόουβς (Καναδάς) 1:56.74, Ιρένε Βουστ (Ολλανδία) 1:56.90.

Εδώ τα πράγματα έχουν αναποδογυριστεί τέλεια.

ΒΟΛΕΪ: Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών: Παναθηναϊκός - Άρης 3-0 (25-12, 25-11, 25-20), Ηρακλής Θεσ. - Πανελλήνιος 2-3 (26-24, 25-19, 20-25, 20-25, 10-15), Ηρακλής Κηφ. - Απολλώνιος 3-1 (20-25, 25-22, 25-23, 25-21), ΑΕ Βύρωνα - Κτησιφών 1-3 (26-24, 15-25, 23-25, 23-25).

Η αριστοκρατικότητα κι' οι μπωντελαιρισμοί έχουν πάει περίπατο.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 52, Μαρκόπουλο 50, Πανελλήνιος 41, Ηρακλής Κηφ. 38, Απολλώνιος 37, Φιλαθλητικός 35, Ηρακλής Θεσ. 28, Κτησιφών 24, Άρης 22, ΑΕ Βύρωνα 12.

Η στέρηση τις έχει φέρει στην πληβειακή κατάσταση της αγέλης.

ΠΟΛΟ: Με εύκολες νίκες του Ολυμπιακού επί του ΝΟΒΑ (19-5) και του Εθνικού επί της Γλυφάδας (16-8) ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Α1 ανδρών.

Πάνε κατά μικρά κοπάδια, σα ζώα της ζούγκλας.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 30, Εθνικός 27, Χίος 22, Πανιώνιος 21, Χανιά 19, Βουλιαγμένη 19, ΠΑΟΚ 11, Νηρέας Χαλ. 10, Γλυφάδα 10, Π. Φάληρο 6, ΝΟΒΑ 4, Πάτρα 1.

Το μόνο σημείο ευγένειας που διατηρούν είναι η κομψότητά τους.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Ανακοίνωση κατά της εταιρείας Ολυμπιακών Ακινήτων εξέδωσε η ΕΟΑΒ, καταγγέλλοντας τη "μεθόδευση που επιχειρείται με στόχο να μην παραχωρηθούν στην άρση βαρών οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στη Νίκαια".

Με την αναγκαστική δίαιτα που κάνουν έχουν όλες σιλουέτα.

Η ομοσπονδία διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι περισσότεροι χώροι του "Σπιτιού της άρσης βαρών" προορίζονται να παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μόνο η κεντρική σάλα πρόκειται να δοθεί στους αθλητές.

Έχουν αγριέψει. Τα μάτια τους δεν έχουν πια την αυτάρκη εμβρίθεια των πλασμάτων που τους σερβίρουν την τροφή στο πιάτο. Έχουν βγάλει τις βελούδινες παντούφλες του σπιτιού. Έχουν γίνει πάλι τα φυσικά αιλουροειδή. Η ματιά τους έχει πάρει τη ζωηρότητα και την οξύτητα του ζωντανού που γυρεύει θήραμα. Φερμάρουν μια μεγάλη ακρίδα ή ένα σκορπιό, που είδε τα σκούρα και ταμπουρώνεται κάτω από την πέτρα, με την ανεξάντλητη επιμονή συστηματικού χαρτοπαίχτη, που περιμένει ν' αλλάξει το γούρι. Και οι πράσινες μαρκίζες τους φωσφορίζουν, πετάνε σπίθες, όταν σκαρφαλώνουν στα δέντρα και προσπαθούν να υπνωτίσουν μια δυστυχισμένη παπαδίτσα να πέσει στο στόμα τους. Ύστερα παθαίνουν κάτι περίεργους πανικούς. Βλέπουν εχθρό, που εγώ δεν ξεχωρίζω; Βλέπουν οράματα από την πείνα, όπως όσοι νηστεύουν; Δεν ξέρω. Άξαφνα όμως το βάζουν στα τέσσερα για τ' αμπέλια, χάνονται μέσα στα κιτρινισμένα φύλλα. Αμέσως ύστερα τις βλέπετε να ξεφυτρώνουν και να φεύγουν, με φρενιασμένο καλπασμό, κατά το βουνό. Πού πάνε; Ποιος τις ξέρει! Έχουν μάθει να ξεχωρίζουν από μακριά τις τράτες. Όταν καμιά ζυγώνει, ροβολούν όλες στη θάλασσα -κι ας τη μισούν σαν τα πολλά τους κακά. Νιαουρίζουν, συναυλία ολάκερη, γύρω από τα δίχτυα, που λαχταρά και λάμπει το ασήμι της μαριδίτσας ή της γόπας του Σαρωνικού, με την ελπίδα να πέσει κανένα σκάρτο προς το μέρος τους. Τότε να ιδείτε ομηρικός καυγάς: Κουβάρι γίνονται, νυχιάζονται, ματώνονται, ξεσχίζονται ποια θα τ' αρπάξει. Χαλασμός! Άξαφνα τέλεια παραμόρφωση. Τα θηριάκια της Ζούγκλας δε μερεύουν μονάχα, μα γίνονται ζητιάνοι. Μαζεύονται γύρω από το μοναχικό μαγαζάκι, που απόμεινε στην ακτή να περιθάλπει τους ναυτικούς, και μισοκλαίνε, μπροστά στο μάστορα που ετοιμάζει τα ψάρια, για κανένα σπάραχνο; -Κάμε το έλεός σου, έτσι να συχωρεθούν τα πεθαμένα σου! Σε λίγο χάνονται στον πευκιά. Το άδειο στομάχι τις βασανίζει, τις οιστρηλατεί για καινούργιες, ατελείωτες κούρσες. Τη νύχτα είναι η ταχτική μεγάλη μάχη με τους αρουραίους, μ' όλους τους κανόνες της στρατηγικής. Γιατί αυτοί δεν αστειεύονται καθόλου. Δεν είναι τα ποντικάκια της χρηστομάθειας που πέφτουν λιγοθυμισμένα όταν δούνε γάτα. Είναι αντρειωμένοι. Παλεύουν. Και πουλούν ακριβά το τομάρι τους. Σ' αυτές τις δραματικές ασχολίες έχει καταδικάσει η ζωοφιλία των Αθηναίων τα πιο χαϊδεμένα κατοικίδια. Εκτός πια αν το κάνουν επίτηδες για να καθαρίσουν την εξοχή απ' όλα τα ερπετά και τα μαμούνια. Λαμπρό σχέδιο, αλλά μην το πείτε παρά έξω. Θα μας το κλέψουν!

Παραμένει η ορθογραφία του κειμένου, όχι όμως και το πολυτονικό

"Αθηναϊκά Δειλινά"- "Αθ. Νέα", 7 Σεπτεμβρίου 1934