Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( περιπατος των ροκετς στο μιλγουοκι :: 24/1/2006 20:59:15) 

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΟΚΕΤΣ ΣΤΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ

Εισαγωγή

Καλύτερα να παίζουν μόνο εκτός έδρας

Στο κεφάλαιο αυτό επανερχόμαστε σε ένα «γνωστό» θέμα.

Οι Ρόκετς κερδίζουν εκτός και χάνουν εντός έδρας…

Στα «οξέα, βάσεις και άλατα».

Χθες πέρασαν εύκολα από το Μιλγουόκι νικώντας τους Μπακς με σκορ 97-80 με ηγέτη τον Τρέισι Μακ Γκρέιντι που είχε 41 πόντους, εκ των οποίων οι 14 συνεχόμενοι στην τέταρτη περίοδο!

Όμως τώρα έχουμε «περισσότερα βέλη στη φαρέτρα μας».

"Δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Μπορούμε πια να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις μας πάνω στους ηλεκτρολύτες, βασισμένοι αφενός στις θεωρίες του χημικού δεσμού και αφετέρου στη χημική ισορροπία.

Είναι ο καλύτερος παίκτης στα εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα", τόνισε ο τεχνικός των Ρόκετς, Τζεφ Βαν Γκάντι, που βλέπει την ομάδα του να έχει 11 νίκες σε 14 αγώνες μακριά από το Χιούστον!

Έτσι, θα ξεκινήσουμε με το μηχανισμό της διάστασης των ιοντικών ή ιοντισμού των μοριακών ενώσεων και τον καθοριστικό ρόλο του νερού.

Εκτός του Μακ Γκρέιντι καλή απόδοση είχαν για τις "Ρουκέτες" και οι Ουέσλι (17π.) και Χάουαρντ (12π.).

Θα προχωρήσουμε με τη θεωρία των Br?nsted - Lowry, ώστε να περιλάβουμε περισσότερες αντιδράσεις μεταξύ οξέων και βάσεων (εξουδετερώσεις).

Από τους Μπακς ξεχώρισαν οι Ρεντ (21π.) και Σίμονς (16π.).

Στη συνέχεια θα γίνει η διάκριση των ηλεκτρολυτών σε ισχυρούς και ασθενείς, στηριζόμενοι κατά κύριο λόγο στη σταθερά ιοντισμού (που είναι μια σταθερά ισορροπίας) και όχι απλά μόνο στο βαθμό ιοντισμού, που είναι η απόδοση της αντίδρασης ιονισμού.

ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ παιχνίδια που έγιναν χθες στο ΝΒΑ τα αποτελέσματα ήταν: Ουόριορς - Κλίπερς 93-96 (Ρίτσαρντσον 30π., Μέρφι 16π. - Μπραντ 28π., Κασέλ 24π.), Χοκς - Πέισερς 104-94 (Τζόνσον 28π., Χάρινγκτον 20π. - Ο'Νιλ 24π., Τζάκσον 21π.), Σέλτικς - Χόρνετς 91-78 (Ντέιβις 32π., Λαφρέντζ 18π. - Γουέστ 21π., Σμιθ 16π.), Νάγκετς - Ράπτορς 107-101 (Άντονι 37π., Μάρτιν 25π. - Τζέιμς 22π., Ρόουζ 21π.), Τζαζ - Νετς 89-78 (Κιριλένκο 21π., 13ρ., Οκούρ 18π. - Κιντ 17π., 12ρ., 10ασ., Τζέφερσον 32π.).

Ο αυτοϊοντισμός του νερού θα δώσει τη βάση για τον καταρτισμό της κλίμακας του pH. Η αρχή του Le Chatelier θα κάνει την επίδραση κοινού ιόντος «εύκολη υπόθεση». Έτσι, ερμηνεύεται και η δράση των ρυθμιστικών διαλυμάτων, των οποίων ο ρόλος έχει μεγάλη σημασία στη φυσιολογία και το περιβάλλον. Το πρώτο μέρος του κεφαλαίου κλείνει με μια εργαστηριακή εφαρμογή των αντιδράσεων οξέων - βάσεων, τον ογκομετρικό προσδιορισμό οξέων ή βάσεων. Στην εφαρμογή αυτή οι δείκτες οξυμετρίας - αλκαλιμετρίας παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το κεφάλαιο τελειώνει με μια ετερογενή ισορροπία, την ισορροπία μεταξύ ιζήματος και του υπερκείμενου κορεσμένου διαλύματος, που είναι γνωστή ως γινόμενο διαλυτότητας.