Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( μήνυση για πλαστογραφία ) 

Μήνυση για πλαστογραφία Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ

11.1.4. Μέθοδοι

Πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς πλαστογραφούσε, σύμφωνα με μηνυτή, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

Αισιόδοξα αλλά δύσκολα…

Σε πολλά αντικειμενοστραφή προγραμματιστικά περιβάλλοντα, όπως η Smalltalk και η Visual Basic, ένα αντικείμενο είναι δυνατόν εκτός από ιδιότητες να περιέχει και μεθόδους (methods). Ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμαριάς, Δημήτριος Μπαλτίδης, ο Β.Κ., παραπέμπεται να δικαστεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΟΛΙΤΗΣ

Μια μέθοδος είναι η εφαρμογή μιας ενέργειας επάνω σε ένα αντικείμενο.

Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 1989-90 που ο κατηγορούμενος ήταν πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς σε 16 συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν την παραπάνω περίοδο (και δεν μετείχε ο μηνυτής) πλαστογράφησε την υπογραφή του στα πρακτικά. Και ποιος δεν εύχεται να επιβεβαιωθεί το υπουργείο Οικονομίας στην πρόβλεψή του ότι η ελληνική οικονομία το 2015 θα έχει επιτύχει να συγκλίνει σε πραγματικούς όρους με το μέσο επίπεδο ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μέθοδοι είναι εσωτερικά στοιχεία του αντικειμένου όπως και οι ιδιότητες.

Μάλιστα, την περίοδο εκείνη είχε δοθεί από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού ποσό ύψους 87εκατομμυρίων δραχμών ως επιχορήγηση για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου, την κατασκευή διαχωριστικών κυκλιδωμάτων, καθώς και την κατασκευή δύο βοηθητικών γηπέδων.

Τα 12 αυτά χρόνια που απομένουν μέχρι τότε φαντάζουν λίγα μπροστά στις τρεις δεκαετίες που προβλέπει από την πλευρά της η Τράπεζα της Ελλάδος. Όλα τα αντικείμενα μιας κλάσης υποστηρίζουν τις ίδιες μεθόδους.

Σε διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε ο επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαος Φατσιάδης, διαπίστωσε έλλειμμα 59 εκατομμυρίων δραχμών.

Υπάρχουν, όμως, μερικά "σκοτεινά" σημεία στην πρόβλεψη της κυβέρνησης, τα οποία την καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξη.

Το αποτέλεσμα μιας μεθόδου επάνω σε ένα αντικείμενο συνήθως επηρεάζει κάποιες από τις τιμές των ιδιοτήτων του.

Στην έκθεση που συνέταξε ο ελεγκτής, κατέληξε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ διέθεσε το παραπάνω ποσό σε διάφορες δαπάνες άσχετες με την κατασκευή των έργων, όπως την αγορά έξι ποδοσφαιριστών.

Ένα από αυτά είναι ότι στηρίζεται στην παραδοχή ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2015 να παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης κατά 2-2,5% υψηλότερους από τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης της Ε.Ε.

Οι μέθοδοι μπορούν να ενεργήσουν σε ένα αντικείμενο μόνο κατά την εκτέλεση της εφαρμογής, άρα μέσα από εντολές κώδικα.

Ήδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ο Β.Κ. έχει καταδικαστεί, ενώ ο Μπαλτίδης που καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση προσέφυγε ενώπιον του ελεγκτικού συνεδρίου καταθέτοντας έφεση κατά της απόφασης καθώς ο τελευταίος υποστηρίζει ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου είναι πλαστά αφού ο ίδιος δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί.

Στην πραγματικότητα η πρόβλεψη αυτή είναι όχι μόνο αισιόδοξη αλλά και ιδιαίτερα δύσκολο να επιβεβαιωθεί.

Η σύνταξη μιας εντολής εκτέλεσης μεθόδου είναι :

Από την άλλη, το υπουργείο Οικονομίας θα πρέπει να εξηγήσει αν κατά τον υπολογισμό του μέσου επιπέδου ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πρέπει να φθάσει η Ελλάδα έχει λάβει υπόψη το σύνολο των 25 χωρών-μελών της Ε.Ε. μετά τη διεύρυνση ή την Ευρώπη των 15.

Αντικείμενο.Μέθοδος

Γιατί, άλλο πράγμα είναι να συγκλίνουμε με το μέσο επίπεδο ανάπτυξης των 15 και άλλων των 25, το οποίο θα είναι σαφώς χαμηλότερο και εγγύτερα σε αυτό που ήδη βρίσκεται η ελληνική οικονομία.