Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Παρουσίαση βιβλίου

( παρουσιάσεις δύο βιβλίων :: 26/1/2006 19:39:05) 

ΣΗΜΕΡΑ & ΑΥΡΙΟ

Ανοίγει τις πόρτες της η ανακαινισμένη «Μεγάλη Βρετανία»

2. Υπόθεση (Ιδέες)

Παρουσιάσεις δύο βιβλίων

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Από τις παρατηρήσεις μας προκύπτουν ερωτηματικά του τύπου "τι" και "πώς".

Δύο ενδιαφέροντα βιβλία παρουσιάζονται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο η εξωτερική όψη της «Μεγάλης Βρετανίας» παρέμεινε ίδια. Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου άλλαξαν τα πάντα

Για να δώσουμε απάντηση σε αυτά, κάνουμε υποθέσεις (διαμορφώνουμε ιδέες), οι οποίες θα κατευθύνουν την έρευνά μας.

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης" (Εθνικής Αντιστάσεως 131, Καλαμαριά, εμπορικό κέντρο Gate Through) οι λάτρεις του λυρικού θεάτρου θα γνωρίσουν ένα σημαντικό έργο αναφοράς, το βιβλίο "Opera" του Andras Batta (εκδ. Konemann). Με νέο πρόσωπο, που κύρια χαρακτηριστικά του είναι η λάμψη και η πολυτέλεια, επιστρέφει στην τουριστική σκηνή της Αθήνας, από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαρτίου, μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές «ναυαρχίδες» της.

Ο συγγραφέας περιγράφει διεξοδικά και εμπεριστατωμένα πάνω από 300 όπερες.

Έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του είναι και πάλι το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», που παρέμενε κλειστό λόγω ανακαίνισης από τον Νοέμβριο του 2001.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης", τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και το ραδιόφωνο Μύθος 93,4. Οι ιδιοκτήτες του, που υλοποιούν συνολικά επενδύσεις άνω των 70 εκατ. ευρώ (περίπου 24 δισ. δρχ.), λένε ότι, «αν υπήρχε ξενοδοχείο έξι αστέρων, αυτό θα ήταν το "Μεγάλη Βρετανία" μετά το τέλος των εργασιών εκσυγχρονισμού». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΜΜΘ, Νίκος Αθηναίος. Στη διάρκεια των εργασιών ριζικής ανακαίνισης της μονάδας, τα 364 δωμάτια έγιναν 327, αφού ορισμένα ενώθηκαν προκειμένου να δημιουργηθούν μεγάλες σουίτες.

- Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα "Ολύμπιον" (Πλατεία Αριστοτέλους 10), οι εκδόσεις Λιβάνη και τα βιβλιοπωλεία "Ιανός" παρουσιάζουν το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάνη "Ανταποκρίσεις από τη λογοτεχνία". Από τα 327 δωμάτια, τα 290 είναι απλά δωμάτια και τα 35 σουίτες. Πρόκειται για συνεντεύξεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας (Ελύτης, Ρίτσος, Βάρναλης, Σκαρίμπας, Εγγονόπουλος, Αναγνωστάκης, Χειμωνάς, Χατζής, Πεντζίκης, Χριστιανόπουλος, Τσαρούχης, Ταχτσής, Καρούζος, Κατσαρός, Σαμαράκης, Θεοδωράκης). Κατασκευάστηκαν επίσης δύο τεράστιες σουίτες, η «βασιλική» και η «προεδρική», οι οποίες διαθέτουν χώρους 400 και 200 τετραγωνικών μέτρων, αντίστοιχα. Ομιλητές, μια πλειάδα ανθρώπων από την πολιτική, τη δημοσιογραφία, την τέχνη και τον αθλητισμό - μεταξύ άλλων Γ. Ορφανός, Ευάγ. Βενιζέλος, Γιάν. Ιωαννίδης, Ν. Κορτσάρης, ο καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Αναστασιάδης, ο συγγραφέας Γ. Μέρτζος, ο ποιητής Λ. Παπαδόπουλος. Στο ισόγειο δημιουργήθηκαν τρεις μεγάλες αίθουσες, οι οποίες με ενδιάμεσο κρίκο μια τέταρτη θα μετατρέπονται σε έναν ή δύο μεγάλους συνεδριακούς χώρους. Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Αλ. Κωστάλας.

Στο παλιό GB Corner δημιουργήθηκε μια νέα brasserie. Στην οροφή του ξενοδοχείου δημιουργείται εξωτερική πισίνα κι ένα roof garden με την ωραιότερη θέα της Αθήνας (την Ακρόπολη και τον Εθνικό Κήπο). Μία ακόμη πισίνα θα λειτουργεί στα υπόγεια του συγκροτήματος.

Το βασικό τμήμα των επενδύσεων ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, και το υπόλοιπο εντός του ερχόμενου Ιουνίου.

Το «King George»

Επίσης, εντός του 2003 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του άλλο ένα ιστορικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος, το «King George», που θα λειτουργεί με το όνομα «Leading Hotels of the World». Στην τελική του μορφή το ξενοδοχείο θα έχει 118 δωμάτια, από τα οποία περισσότερα από τα μισά θα είναι σουίτες.

Ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του ξενοδοχείου για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια.