Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο στογιακοβιτς οδηγησε τους πεϊσερς σε μεγαλη νικη επι των λεϊκερς :: 2/2/2006 20:02:23) 

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς αφήνει την μπάλα στο καλάθι των Λέικερς υπό την πίεση του Λαμάρ Όντομ.

Η Τουρκία γυρίζει την πλάτη στην Ευρώπη

Τα έθιμα των Θεοφανίων

Ο ΣΤΟΓΙΑΚΟΒΙΤΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΪΣΕΡΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΪΚΕΡΣ

ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Τα Θεοφάνια είναι μια μεγάλη και εντυπωσιακή γιορτή για τον λαό μας, ο οποίος συμμετέχει σε αυτήν μαζικότατα.

Κάντο όπως ο Ρέτζι Μίλερ

Ταγίπ Ερντογάν. Έχει αντιληφθεί πολύ καθαρά τις διαθέσεις των Ευρωπαίων απέναντι στην Τουρκία

Την παραμονή της γιορτής γίνεται στην εκκλησία ο Αγιασμός των υδάτων.

Δυο παιχνίδια χρειάστηκε για να ξεκινήσουν οι συγκρίσεις μεταξύ Ρέτζι Μίλερ και Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. Όταν ο Κώστας Σημίτης και σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση υπενθύμιζαν, την επομένη του ναυαγίου της Κοπεγχάγης, πως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας περνά από το Κυπριακό, ήταν και σαφείς και ειλικρινείς.

Στη συνέχεια ο ιερέας κρατώντας τον Σταυρό επισκέπτεται τα σπίτια της ενορίας και ραντίζει με αυτόν όλα τα μέλη της οικογένειας και όλους τους χώρους του σπιτιού.

Ο Πέτζα έκανε ντεμπούτο στην έδρα των Πέισερς και στο δεύτερο παιχνίδι του, με τη φανέλα της ομάδας της Ιντιάνα, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός. Μονάχα που παραγνώριζαν έναν σημαντικό για τις μελλούμενες εξελίξεις παράγοντα: ότι η Άγκυρα φέρεται πλέον να μην προσμένει κάτι από την Ευρώπη - και άρα, η έμμεση «απειλή» της Αθήνας ή και των υπολοίπων Ευρωπαίων, δεν μπορεί να έχει πρακτικό αποτέλεσμα.

Ανήμερα της γιορτής γίνεται ο Μεγάλος Αγιασμός των υδάτων.

Είχε 26 πόντους και 13 ριμπάουντ, οδηγώντας τους Πέισερς στη νίκη επί των Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ με σκορ 105-79! Φυσικά, η διαφαινόμενη - εν μέσω της γενικής ρευστότητας στη γείτονα - μεταστροφή τής Τουρκίας, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη έχει περάσει από την Ελλάδα.

Από τον ναό ξεκινά λαμπρή πομπή που καταλήγει στη θάλασσα, σε ποτάμι ή σε δεξαμενή νερού.

"Παίξαμε καλό μπάσκετ. Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών, έχουν… πέσει με τα μούτρα στη μελέτη της εσωτερικής κατάστασης στην Τουρκία, αλλά και στην επεξεργασία σεναρίων - και, άρα, αντιδράσεων της Αθήνας - για τους επόμενους μήνες.

Ο ιερέας ρίχνει τον Σταυρό στα νερά και κάποιοι βουτούν μέσα και συναγωνίζονται ποιος θα τον πιάσει.

Είχαμε δύναμη και όλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση (Μπράιαντ) που είχαν μπροστά τους", τόνισε ο Στογιάκοβιτς. Δεν είναι, άλλωστε τυχαίο πως ένας εκ των πλέον εμπίστων συμβούλων του κ. Σημίτη - με κάθε άλλο παρά εθνικιστικές απόψεις - έλεγε λίγες μόλις ώρες μετά την αναχώρηση των αντιπροσωπειών από τη Χάγη πως «δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την επιστροφή της Άγκυρας σε μια πολιτική έντασης, και κρίσης ακόμη, στο Αιγαίο».

Οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα, το ίδιο και οι σειρήνες των πλοίων.

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ στο Κονσέκο Φιλντχάουζ, καθώς και οι συμπαίκτες του Στογιάκοβιτς άρχισαν να θυμούνται κάτι από την εποχή του Ρέτζι Μίλερ, βλέποντας τον Σέρβο σταρ να έχει 5/11 τρίποντα και να "πυροβολεί" έξω από τα 6,75μ. Ξαναμοίρασμα της τράπουλας.

Περιστέρια αφήνονται ελεύθερα να πετάξουν πάνω από τον χώρο της τελετής.

"Εμένα μου θύμισε τον Ρέτζι, ένιωσα ότι έχουμε και πάλι τον Ρέτζι μαζί μας, έτσι όπως έβγαινε από τα σκριν και ζητούσε τη μπάλα", τόνισε ο Τζεφ Φόστερ (15π., 13ρ.) για τον Στογιάκοβιτς. Στην πραγματικότητα, η διαφαινόμενη μεταστροφή της Άγκυρας - από επίδειξη καλής θέλησης έναντι των Ευρωπαίων σε περιφρόνηση των ευρωπαϊκών προϋποθέσεων για ένταξή της - δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ξαναμοίρασμα της τράπουλας που συντελείται στο εσωτερικό τής χώρας.

Σε κάποια μέρη εκείνος που βρίσκει τον Σταυρό τον περιφέρει από σπίτι σε σπίτι μεταφέροντας σε όλους την ευλογία του.

"Κάποιες φορές όντως θυμίζει τον Ρέτζι, αλλά ο Ρέτζι είναι ο Ρέτζι. Η τουρκική ηγεσία - είτε πρόκειται για το «βαθύ κράτος» είτε για το περιβάλλον του κ. Ερντογάν - έχει αντιληφθεί πολύ καθαρά τις διαθέσεις των Ευρωπαίων απέναντί της.

Όλοι οι πιστοί πίνουν με ευλάβεια από τον αγιασμό, συμβολικά με τρεις γουλιές, και ραντίζουν με αυτόν τα δέντρα, τα χωράφια και τα ζώα τους.

Ο Πέτζα έχει το δικό του στιλ", είπε ο Άντονι Τζόνσον, συμπαίκτης του Στογιάκοβιτς. Οι οποίες έχουν συνοψιστεί σε ένα απογοητευτικό «δεν έχουμε τίποτε παραπάνω να περιμένουμε από την Ένωση, όσο καλά παιδιά και να είμαστε».

Το λυχνάρι και το φως Ήρθες, Κύριε, προς εκείνον που φωνάζει στην έρημο: Ετοιμάστε την οδό του Κυρίου Πήρες μορφή δούλου, ζητώντας βάπτισμα, εσύ που αμαρτία δεν γνώρισες. Σε είδαν τα νερά και φοβήθηκαν ο Πρόδρομος κατατρόμαξε και κραύγασε λέγοντας: "Πώς θα φωτίσει το λυχνάρι το φως; Πώς θα χειροθετήσει ο δούλος τον Δεσπότη;" Άγιασε, Σωτήρα, εμένα και τα νερά, εσύ, που πάνω σου σηκώνεις την αμαρτία του κόσμου. Ύμνος από την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων

Οι Πέισερς κατάφεραν να περιορίσουν(!) τον Μπράιαντ στους 26 πόντους, 10 λιγότερους από τον μέσο όρο του και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Κι η εξήγηση είναι απλή: σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ένωσης, η κοινή γνώμη είναι πλήρως αντίθετη με τη συμπερίληψη της Τουρκίας στην «ευρωπαϊκή οικογένεια» και, αντιστοίχως, οι κυβερνήσεις δεν φαίνονται διατεθειμένες να αγνοήσουν τους ψηφοφόρους τους.

ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που έγιναν χθες τα αποτελέσματα ήταν: Μάτζικ - Κλίπερς 94-106, Καβαλίερς - Νετς 91-85 (Τζέιμς 26π., 11ρ., 10ασ. - Κάρτερ 29π.), Ράπτορς - Ουίζαρντς 117-112, Μπόμπκατς - Χοκς 92-102, Πίστονς - Τίμπεργουλφς 90-74 (Χάμιλτον 21π., Πρινς 20π.), Σέλτικς - Σανς 94-102, Χόρνετς - Μπουλς 100-95, Γκρίζλις - Μάβερικς 80-81, Ρόκετς - Μπακς 86-84, Τζαζ - Νάγκετς 103-90, Σόνικς - Ουόριορς 111-107, Μπλέιζερς - Σπερς 82-86. Έτσι, ουκ ολίγοι στην Άγκυρα κατέληξαν στο λογικοφανές συμπέρασμα «γιατί να κάνουμε υποχωρήσεις, όταν δεν θα πάρουμε ανταλλάγματα»; Συμπέρασμα: ανένδοτοι στο Κυπριακό, επίθεση κατά των δικαιωμάτων των Κούρδων και… έπεται συνέχεια.

«Επίθεση προσέγγισης». Το ερώτημα είναι τι θα πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφώσει την πολιτική της επί τη βάσει των τουρκικών επιθυμιών για την Ευρώπη. Επ' αυτού, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δεχθεί ήδη μια σειρά εισηγήσεων. Για παράδειγμα, ότι θα πρέπει να ενταθεί η «επίθεση προσέγγισης» προς τη γείτονα, με αιχμή τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, έτσι ώστε η τυχόν άρνηση τής γείτονος να την εκθέσει διεθνώς ως μη επιθυμούσα διαδικασίες ειρήνης και ασφάλειας.

Η δεύτερη εισήγηση αφορά τις σχέσεις με τον υπερατλαντικό σύμμαχο, καθώς εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών είναι πως όλος αυτός ο υπόγειος «αντιευρωπαϊσμός» της Άγκυρας συνοδεύεται από τις προσδοκίες του περιβάλλοντος Ερντογάν και τμήματος του στρατεύματος, πως τελικώς θα υπάρξει μια εξαιρετικά επωφελής συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.