Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο μακεδονικος εχασε απο την ολυμπια και κινδυνευει :: 19/2/2006 20:27:39) 

Ο Λάρι Στιούαρτ προσπαθεί να αφήσει την μπάλα στο καλάθι του Μακεδονικού.

Διαστάσεις

Τι εννοούμε λέγοντας πληροφόρηση και αυτοπληροφόρηση;

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Ο θάνατος ενός προδότη

Πληροφόρηση.

Του πέρασε θηλιά

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

Με τον όρο πληροφόρηση δεν εννοούμε την απλή παροχή πληροφοριών στα ενδιαφερόμενα άτομα, αλλά μια ολόκληρη σειρά ενεργειών, όπως είναι η συγκέντρωση, η αξιολόγηση, η οργάνωση και η διάδοση των πληροφοριών τόσο στους άμεσα ενδιαφερόμενους όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

17-18, 38-26 (ημίχρονο)

Κατάφερε κάτι μοναδικό: να οδηγήσει στον δρόμο της ελπίδας μία χώρα που είχε εδώ και χρόνια παρασυρθεί σε μια ατελείωτη αυτοκαταστροφική δίνη. Σε αυτήν τη χώρα, που με τους λάκκους είναι τόσο εξοικειωμένη, έσκαψε μόνος του τον δικό του λάκκο.

Ο όρος αυτοπληροφόρηση χρησιμοποιείται όταν κάποιος, προκειμένου να πληροφορηθεί για ένα θέμα, αναζητεί, συγκεντρώνει, αξιολογεί και οργανώνει μόνος του τις σχετικές πληροφορίες.

52-44, 71-56 (τελικό)

Αναμμένα κεριά στη μνήμη του Ζόραν Τζίντζιτς

Θεατές: 2.000

Η φωνή στο τηλέφωνο ήταν έξαλλη: Μπορεί η Ολύμπια να βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη όμως, χθες, κόντρα στον Μακεδονικό, απέδειξε πως πολύ δύσκολα θα μπλέξει σε περιπέτειες. «Τον δολοφόνησαν!» Προς στιγμήν, μια τρελή ελπίδα. Σαφώς ανώτερη η θεσσαλική ομάδα επικράτησε επί των "πράσινων" με 71-56 επιστρέφοντας στις νίκες. Δολοφόνησαν τον Σαντάμ Χουσεΐν. Αντίθετα, για την ομάδα της Κοζάνης αυτή ήταν η ένατη συνεχόμενη ήττα και τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρούνται μαζί με τον Κολοσσό τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό στην Α2. Κάποιοι κατάφεραν και διέρρηξαν το τρομακτικό δίκτυο θωράκισης του τυράννου, διέσπασαν τις πολλαπλές γραμμές προστασίας του, περιφρόνησαν τις συνέπειες που θα είχε τυχόν αποτυχία του σχεδίου και τον έβγαλαν από τη μέση. (Δεν αποκλείεται μάλιστα να τεθεί και θέμα προπονητή). Ο πόλεμος δεν θα γίνει.

ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ άντεξαν μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκαν με 18-17 χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Έλτον Μπράουν, που σκόραρε τους μισούς πόντους της ομάδας του.

Οι Ιρακινοί θα βγουν στους δρόμους πανηγυρίζοντας και ουδείς θα τολμήσει να τους πειράξει, όπως κανείς δεν τόλμησε να κινηθεί εναντίον των Σέρβων όταν ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας για την πτώση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Με βασικό εκφραστή των επιθέσεων της τον Σέινφελντ, καθώς ο Ραντόγεβιτς φορτώθηκε με τρία φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο, η Ολύμπια απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα παίρνοντας προβάδισμα κι έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με μια διαφορά 12 πόντων (38-26).

Οι δύο μισητοί γιοι του τυράννου θα αναγκασθούν να φύγουν εσπευσμένα για να μην καταλήξουν κρεμασμένοι σε κάποια πλατεία.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ του Γιώργου Καλαφατάκη προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη και με προσωπικές ενέργειες των Χαραλαμπίδη, Πέτρουλα μείωσαν σε 46-42.

Και οι ανώτεροι αξιωματούχοι τού καθεστώτος θα αλλάξουν γρήγορα στρατόπεδο μήπως και καταφέρουν να σώσουν το τομάρι τους.

Η Ολύμπια απάντησε άμεσα και στις αρχές της τέταρτης περιόδου ανέβασε και πάλι τον δείκτη της διαφοράς στο +12 (58-46), με τον Πρόδρομο Νικολαΐδη να αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή, ευστοχώντας σε 4/5 τρίποντα κι ενώ νωρίτερα είχε 0/4.

Δεν ήταν όμως παρά ένα τρελό όνειρο.

Ο 28χρονος παίκτης ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και αυτός που στα κρίσιμα σημεία οδήγησε την ομάδα του.

Θύμα της δολοφονικής επίθεσης δεν ήταν «παρά» ο πρωθυπουργός μιας χώρας που για μία δεκαετία απασχολούσε όλη την ανθρωπότητα, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν ενδιέφερε πια κανέναν.

Αποστολίδης και Στιούαρτ βοήθησαν ακόμα περισσότερο, δίνοντας κι αυτοί λύσεις και η Ολύμπια προηγήθηκε με 63-48 στο 35' και 68-50 στο 37'.

Λάθος: απασχολούσε εκείνους που έκαναν σύγκριση του πολέμου στο Κόσοβο και του επικείμενου πολέμου κατά του Ιράκ, είτε για να αποδείξουν ότι οι δύο περιπτώσεις είναι ανάλογες είτε για να υποστηρίξουν πως είναι τελείως διαφορετικές.

Για τον Μακεδονικό ο Λι και ο Μπρέισι ήταν τραγικοί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αφού και οι δυο μαζί είχαν 6 πόντους με 2/17 σουτ.

Ακόμη και την απόπειρα δολοφονίας του Ζόραν Τζίντζιτς πριν από τρεις εβδομάδες την υποβαθμίσαμε, σχεδόν δεν την πιστέψαμε, η Σερβία είχε περάσει οριστικά στο βασίλειο των μονόστηλων. Άλλωστε, η μόνη απόπειρα που αξίζει προβολής είναι, ως γνωστόν, η επιτυχημένη.

Ο Ζ. Τζίντζιτς δεν ήταν ασφαλώς ένα «ηθικό» άτομο. Όποιος ενδιαφέρεται για ηθική, έλεγε, ας ψάξει αλλού. Μαθητής του Χάμπερμας, συνοδοιπόρος του Φίσερ και του Σρέντερ στα οδοφράγματα του '68, δεν δίστασε να συμμαχήσει με τον Κάρατζιτς και να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης στη Βοσνία. Όμως, δεν τον σκότωσαν γι' αυτό. Όλα δείχνουν ότι οι δολοφόνοι δεν έβαλαν στόχο τον άνθρωπο, αλλά τον πρωθυπουργό, τον πραγματιστή πολιτικό που ήξερε πολύ καλά ποιο ήταν το συμφέρον της χώρας του και του ιδίου, είτε επρόκειτο για την παράδοση του Μιλόσεβιτς στη Χάγη είτε για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Το μεγαλύτερο έγκλημα του Τζίντζιτς ήταν ότι κατάφερε να γίνει συνομιλητής τής Δύσης, δηλαδή εκείνων που βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία, αφού (υποτίθεται πως) τη διέλυσαν. Ένας προδότης ήταν, ένας πουλημένος. Τον σκότωσαν Σέρβοι σνάιπερ, λίγο πιο εξελιγμένοι από τους σνάιπερ που τρομοκρατούσαν επί 3,5 χρόνια το Σαράγεβο.