Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο διεθνης επιθετικος ειχε τις λυσεις :: 19/3/2006 22:17:52) 

Με πλασέ πεσμένος στο χόρτο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ανοίγει το σκορ.

Κοντός ψαλμός

ΑΣΚΗΣΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3 1 ΟΦΗ

ΓΝΩΜΗ

Ένας τεχνίτης σιδηρών κατασκευών αγόρασε σίδηρο αξίας 300.000 Ευρώ και κατασκεύασε το σκελετό ενός επίπλου, το οποίο πούλησε προς 350.000 Ευρώ.

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Είμαστε όλοι απόντες;

Ο αγοραστής χρωμάτισε το έπιπλο και το πούλησε προς 420.000 Ευρώ.

Παπαδόπουλος και πάλι

ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

Στη συνέχεια το έπιπλο αγοράστηκε από επιπλοποιό, ο οποίος το τελειοποίησε και το πούλησε προς 500.000 Ευρώ.

Με ηγέτη τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και λυτρωτή τον Ιγκόρ Μπίσκαν ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση τυο ΟΦΗ και διατήρησε τις ελπίδες του για έξοδο στο Τσάμπιονς λιγκ.

Μια μεγάλη δίκη.

α) Να βρεθεί η αξία της παραγωγής με την μέθοδο της προστιθέμενης και τελικής αξίας.

Το καρδιοχτύπι στο ΟΑΚΑ κράτησε λίγο.

Μια αίθουσα δικαστηρίου με ακατοίκητες καρέκλες.

γ) Αν υποτεθεί ότι ο Φ.Π.Α είναι 18% και στον τεχνίτη δόθηκε επιδότηση 60.000, ενώ οι αποσβέσεις ήταν 20.000, ποιο το καθαρό προϊόν σε τιμές συντελεστών και αγοράς.

Ο Παπαδόπουλος έκανε το 1-0 στο 38' και αμέσως μετά (39') ο Νουαφόρ ισοφάρισε σε 1-1, θυμίζοντας… Κουτσουπιά.

Η περιπτερού της περιοχής σχολιάζει πως θα ήθελε, εξάπαντος, τις κάμερες στην αίθουσα.

Όμως οι "πράσινοι" δεν άφησαν περιθώρια στον ΟΦΗ που αναθάρρησε με το γκολ της ισοφάρισης.

Έτσι μόνο θα μάθαινε τι τρέχει εκεί μέσα.

Μόλις τέσσερα λεπτά από την έναρξη της επανάληψης ο Παπαδόπουλος έκανε το 2-1, η κυριαρχία του στο γήπεδο ήταν δεδομένη και επισφραγίστηκε με το τελικό 3-1 που έγραψε ο Μπίσκαν στο 76'.

Δεν της πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να περάσει την πύλη και να δει τι γίνεται με τα ίδια της τα μάτια.

Ο τελευταίος και οι Χατζαντριάν, Οφορίκουε, Εντνίλσον είδαν την κίτρινη του Τσαχειλίδη (Πειραιά).

Και πολύ σωστά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Μόρις, Βύντρα, Σέριτς, Τζιώλης (77' Λεοντίου), Μπίσκαν (87' Αντριτς), Γκονζάλες, Χαραλαμπίδης, Παπαδόπουλος, Γκέκας (68' Μάντζιος).

Θα περιμέναμε να κλείσει το περίπτερό της και να τρέχει να παρακολουθήσει τη δίκη;

ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβιντσον, Κωνσταντινίδης, Ισά, Ρουμπάκης, Χατζαντριάν, Εντνίλσον, Οφορίκουε (61' Σαμούρα), Δέντσας, Νουαφόρ (82' Μπράις), Καζαντζής (86' Αναστασιάδης).

Ποιοι, επιτέλου, είναι αυτοί που, από διαστροφικό ενδιαφέρον ή απλή περιέργεια, θα μπορούσαν να διημερεύουν στο δικαστήριο; Αν εξαιρέσουμε τους μαθητές που εκείνη την ώρα βρίσκονται στα σχολεία, τους φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στις Σχολές τους, τους εργαζόμενους που ιδρώνουν τη φανέλα, τι απομένει;

Αν κάποιος δεν έχει εύλογο, ζεστό ή απλώς ιδιοφελές ενδιαφέρον, όπως οι συγγενείς των θυμάτων και οι δημοσιογράφοι, πώς είναι δυνατόν να παρευρεθεί σ' αυτήν την τόσο σημαντική δίκη;

Άνεργοι και συνταξιούχοι. Άνθρωποι που συνωστίζονται στις ουρές των τραπεζών στις 8.30 το πρωί. Ίσως κανένας κρυφο-μυθιστοριογράφος που αλιεύει υλικό. Μόνο αυτές οι κατηγορίες μπορούν ανέμελα και χωρίς περισσή σκέψη, να διαθέσουν ψαχνό χρόνο στην παρακολούθηση μιας δίκης. Για όλους τους υπόλοιπους, οι συγκεκριμένες ώρες είναι εργάσιμες. Μένουν τα δελτία, οι εφημερίδες και, για τους πλέον διεστραμμένους, το διαρκές και νευρικό ζαπάρισμα σε πολλαπλά, πανομοιότυπα παράθυρα.

Τι σημαίνουν οι άδειες καρέκλες σε μια τόσο μεγάλη αίθουσα, γεμάτη δικηγόρους, δημοσιογράφους, κατήγορους και κατηγορούμενους; Μάλλον όχι αδιαφορία. Όμως η φωτογραφία σταμπώνεται στο μυαλό και επιμένει. Αυτό που βλέπουν τα μάτια μας είναι μια ηχηρή απουσία. Στην περιφρουρημένη αίθουσα βρίσκονται μόνο οι εμπλεκόμενοι στη δίκη κι όσοι ψωμίζονται από αυτήν. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εξ αποστάσεως παρόντες. Δεν έχουμε πρόσωπο στις φωτογραφίες. Αλλά κοιτάμε προς τα κει. Αυτή η αίθουσα είναι πιο γεμάτη απ' όσο δείχνει.