Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο αρης ανακοινωνει μεχρι την παρασκευη νεο αμερικανο παικτη :: 23/1/2006 21:48:26) 

Ο Τζέιμσον Μπρούερ είναι η πρώτη επιλογή του Άρη για να καλύψει το κενό του τραυματία Κόρεϊ Μπρούερ.

ΓΝΩΜΗ

Πείραμα

Ο ΑΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΑΙΚΤΗ

Διπλή ήττα της διαστρέβλωσης

Τους πόλους μιας πηγής τους συνδέουμε με έναν αντιστάτη (εικόνα 10).

Μπρούερ αντί Μπρούερ!

Το δικαστήριο βγήκε δυνατότερο με τις δύο αποφάσεις του

Στο κύκλωμα παρεμβάλλουμε σε σειρά αμπερόμετρο Α.

Την απάντηση του Μπρούερ περιμένουν στον Άρη. Όχι του Κόρεϊ, αλλά του Τζέιμσον, που είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Αμερικανό γκαρντ για τον επόμενο μήνα. Οι "κίτρινοι" μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ανακοινώσει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στην περιφέρεια.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Θα υποθέσουμε ότι η εσωτερική αντίσταση του αμπερομέτρου είναι μηδενική.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Η τέταρτη μέρα της δίκης αποδείχθηκε πιο κρίσιμη από όσο αρχικά φαινόταν. Στα άκρα του αντιστάτη συνδέουμε βολτόμετρο Β.

Οι νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Κόρεϊ Μπρούερ έδειξαν πως ο παίκτης έχει υποστεί κάταγμα στο μετακάρπιο που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα.

Έμελλε να είναι η στιγμή που το δικαστήριο θα δοκίμαζε για πρώτη φορά την πειστικότητα και την επάρκεια των νομικών αποφάνσέων του και, οφείλουμε να το πούμε χωρίς περιστροφές, από αυτή τη δοκιμασία βγήκε δυνατότερο. Θα υποθέσουμε ότι η εσωτερικά αντίσταση του βολτόμετρου είναι "άπειρη".

Στον Αμερικανό γκαρντ από χθες έχει τοποθετηθεί ειδικός γυψονάρθηκας στο δεξί του χέρι.

Ο τρόπος που έταμε τις σχετικές με τη δημοσιότητα και τον τρόπο ορισμού των δικαστών ενστάσεις είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί από κάθε καλόπιστο παρατηρητή. Αυτό σημαίνει ότι το βολτόμετρο δε διαρρέεται από ρεύμα.

Σε δυο βδομάδες περίπου θα υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις και αν τα αποτελέσματα δείξουν βελτίωση δεν αποκλείεται να επανέλθει σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η σκέψη ότι η δημοσιότητα της δίκης όχι μόνο δεν ταυτίζεται, αλλά ούτε καν εξασφαλίζεται περισσότερο με την τηλεοπτική μετάδοση από ό,τι με την παρουσία κοινού μοιάζει, από συνταγματική τουλάχιστον άποψη, με κατάφαση του αυτονόητου.

Θα υποθέσουμε, ακόμα, ότι μπορούμε, κατά βούληση, να μεταβάλλουμε τη διαφορά δυναμικού των πόλων της πηγής.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του Άρη εκτός του ότι δεν έχουν την πολυτέλεια επιλογής παικτών από μεγάλη λίστα, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες διαθέσιμοι, πιέζοντας πολύ χρονικά.

Δεν έχει σημασία: η απόδοση δικαιοσύνης δεν στηρίζεται στην αναζήτηση της πρωτοτυπίας, αλλά στη σωστή εφαρμογή των δεδομένων του πραγματικού κόσμου και της νομικής επιστήμης.

Είναι φανερό ότι η διαφορά δυναμικού στα άκρα του αντιστάτη είναι ίση με τη διαφορά δυναμικού που επικρατεί ανάμεσα στους πόλους της πηγής.

Πρέπει μέχρι την Παρασκευή να δηλώσουν στην ULEB ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσουν στο ULEB Cup, από τους αγώνες του Πανιωνίου μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, άρα ο παίκτης θα πρέπει να έχει βρεθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις μέρες.

Η δυσκολία έγκειται στο ότι σπάνια τα δεδομένα αυτά αποκαλύπτουν αυτόματα ή έστω αβίαστα το νόημα και τις συνέπειές τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται απαραίτητη η χρήση του σταυρού του μαρτυρίου και συγχρόνως της μεγάλης δύναμης κάθε λειτουργού του δικαίου.

Δίνουμε στη διαφορά δυναμικού διάφορες τιμές και καταγράφουμε τις αντίστοιχες τιμές της έντασης.

Ο ΤΖΕΪΜΣΟΝ ΜΠΡΟΥΕΡ, 25χρονος πλέι μέικερ με ύψος 1,93μ. είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Αντρέα Ματζόν για να καλύψει το κενό του Μπρούερ.

Αναφέρομαι φυσικά στην ερμηνεία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε τη διερεύνηση των ορίων "ανοίγματος προς τα έξω" μιας διαδικασίας που μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς, κρίνεται όμως από λίγους.

Κατασκευάζουμε τον πίνακα I.

Πρόκειται για παίκτη με θητεία στους Πέισερς -τον επέλεξαν στο Νο41 του ντραφτ το 2001- και τους Νικς, από τους οποίους "κόπηκε" στο φετινό τρέινινγκ καμπ.

Στη λακωνική - άλλο προσόν της - επιχειρηματολογία του δικαστηρίου θα πρόσθετα απλώς ότι κρίσιμα στοιχεία της δημοσιότητας είναι επίσης η ακώλυτη παρουσία δημοσιογράφων και γενικά εκπροσώπων φορέων που είτε μεταδίδουν είτε "επιτηρούν" (όπως, για παράδειγμα, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου) τη δίκη.

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι Διαφορά δυναμικού V – Ένταση I - Διαφορά δυναμικού / ένταση 10 V – 0,1 Α - 100 V/A 20 V - 0,2 A - 100V/A 30 V - 0,3 A - 100V/A 40 V - 0,4 A - 100V/A

Έκτοτε δεν έχει ομάδα και ψάχνει για συμβόλαιο.

Τα συμβαίνοντα σε μια δίκη οφείλουν να μαθαίνονται, ώστε να μπορούν με κάθε τρόπο (επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό, διαδικαστικό) να ελέγχονται και όχι να "αποτυπώνονται" με σκοπό να αποτελέσουν θέαμα.

Στην πρώτη στήλη καταγράφονται οι διαφορές δυναμικού που εφαρμόζονται στα άκρα του αντιστάτη.

Πρόκειται για παίκτη που δεν σκοράρει πολύ, όμως κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικός αμυντικός.

Η δίκη έχει, από τη φύση της, θεατρικότητα - ακριβώς λόγω του κοινωνικού, παιδευτικού και προληπτικού της χαρακτήρα -, δεν είναι όμως θέατρο.

Στη δεύτερη στήλη καταγράφονται οι αντίστοιχες τιμές της έντασης του ρεύματος.

Το ότι έχει αποφοιτήσει από το Όμπουρν, ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο με παράδοση στο μπάσκετ, είναι στο ενεργητικό του.

Και το πόσο "θέατρο" θα μπορούσε να γίνει, με τα υπάρχοντα τηλεοπτικά ήθη (γιατί με βάση αυτά πρέπει, δυστυχώς, να κρίνουμε), είναι κάτι που καταλαβαίνει εύκολα ο κάθε πολίτης, συμπεριλαμβανομένου και του καταναλωτή αυτού του είδους θεάματος.

Στην τρίτη στήλη καταγράφονται τα πηλίκα των αντίστοιχων τάσεων-εντάσεων.

Οι "κίτρινοι" περιμένουν την απάντηση του Μπρούερ και παράλληλα εξετάζουν κάποιες άλλες περιπτώσεις παικτών από το NBDL ή το CBA. Ίδιας πειστικότητας απάντηση έλαβε από το δικαστήριο και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της έννοιας του φυσικού δικαστή.

ΑΝ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ που επιλεγεί και έρθει στην ομάδα, δείξει ότι μπορεί να προσφέρει, τότε θα παραμείνει στο ρόστερ ακόμα και μετά την επιστροφή του Μπρούερ και θα παίξει στους αγώνες του ULEB Cup, εφόσον βέβαια η ομάδα περάσει τον Πανιώνιο.

Φυσικός δικαστής δεν είναι αυτός που αρέσει ή ταιριάζει ή έστω που γίνεται ανεκτός από τον κατηγορούμενο, αλλά εκείνος που βρέθηκε, με απρόσωπα και γενικά κριτήρια, στη θέση να τον δικάσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα κριτήρια αυτά ήταν η τύχη (κλήρωση), σε συνδυασμό με μια αρχική επιλογή (από ένα πολύ μεγάλο σώμα, όλων των εφετών, έμεινε ένα μικρότερο μεγάλο σώμα 30 εφετών), που διεξήχθη από όργανο της δικαστικής και όχι της εκτελεστικής εξουσίας, στη βάση κριτηρίων που ισχύουν για κάθε υπόθεση υπαγόμενη στην ευρεία κατηγορία του "οργανωμένου εγκλήματος". Η κάποια είδους προεπιλογή ουδόλως επαρκεί, από μόνη της, για να στηρίξει διαδικαστική παρανομία. Αν ίσχυε το αντίθετο, θα αποτελούσε παραβίαση της αρχής του φυσικού δικαστή ο διορισμός, για παράδειγμα, εισηγητή μιας υπόθεσης από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, ή ο ορισμός των μελών της Ολομέλειάς του.

Τα δύσκολα πάντως για τούτο εδώ το δικαστήριο είναι μπροστά του: η ένσταση που σχετίζεται με τον χαρακτήρα των εγκλημάτων είναι πολύ πιο σύνθετη και η επιχειρηματολογία του αναμένεται με διπλό ενδιαφέρον.