Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ο λουτσιάνο στην... αντεπίθεση :: 6/2/2006 18:44:24) 

Ο Λουτσιάνο στην… αντεπίθεση "Ο άξονας του κακού" 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

Αιχμές για τον Χρήστο Πανόπουλο και τον τρόπο που αποχώρησε από την Ξάνθη, άφησε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα (φωτογραφία). Ένας από τους μεγάλους αστάθμητους παράγοντες μιας αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ είναι η επίπτωση που μπορεί να έχει στην Βόρεια Κορέα και στο Ιράν, στα δύο άλλα κράτη του "άξονα του κακού", τα οποία παραβιάζουν ή επίκειται να παραβιάσουν τη διεθνή τους δέσμευση να μην αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.

Μέρος Β’ Η Φυσική του κινούμενου ηλεκτρικού φορτίου

Ο παίκτης του Πανιωνίου χαρακτήρισε αναληθείς τις κατηγορίες για παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού, σε ό,τι αφορά το ωράριο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: Θα ενθαρρύνει ή θα αποθαρρύνει τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

"Ρωτήστε τον μεγαλομέτοχο γιατί έφυγα. Το ερώτημα είναι σημαντικό, διότι όπως λέει ο Ζμπίγκνιεφ Μπρεζίνσκι, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τζίμι Κάρτερ, από πλευράς απειλής το Ιράκ έρχεται τρίτο: η Βόρεια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή και το Ιράν δικαιούται τη δεύτερη θέση.

Ο πρώτος τυχερός…

Δεν έχω δώσει δικαίωμα. Η Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων εξακολουθεί να εξυπηρετεί έναν σκοπό, χρειάζεται όμως να ενισχυθεί με αυστηρότερες επιθεωρήσεις.

Κάπου κάπου η τεχνολογία σμίγει με τη φαντασία…

Δεν έλειπα ποτέ από προπόνηση. Η επίτευξη αυτού του στόχου, όσον αφορά την Βόρεια Κορέα και το Ιράν, θα έπρεπε να

…Άλλες φορές η Τεχνολογία σμίγει με το αρχαίο κάλλος.

Είμαι από τους πρώτους που πηγαίνουν και από τους τελευταίους που φεύγω, γιατί κάθομαι για ώρα και προπονούμαι στα φάουλ". βρίσκεται υψηλότερα στην αμερικανική ατζέντα.

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος εμφανίστηκε κατηγορηματικός και στη συνέχεια:

Η ιστορία του δυναμικού ηλεκτρισμού αρχίζει στα 1780, όταν ο Ιταλός γιατρός Luigi Galvani ανακάλυψε έναν τρόπο, για να δημιουργήσει συνεχή ροή φορτίου, δηλαδή ηλεκτρικό ρεύμα.

"Είναι δικαιολογία να λένε πως βγαίνω τα βράδια.

Όπως πολλές επιστημονικές ανακαλύψεις, η ανακάλυψη του Galvani οφείλεται στην τύχη.

Είναι το πιο εύκολο να λέει τέτοια πράγματα μια ομάδα, όταν δεν θέλει έναν ποδοσφαιριστή.

Ο Galvani ενδιαφερότανε για τον ηλεκτρισμό και είχε εφοδιάσει το εργαστήριο του με όλο τον εξοπλισμό της εποχής του.

Μου είπαν πως παραβίασα το ωράριο.

Η ιστορία αναφέρει ότι ο Galvani ετοίμαζε ο ίδιος φαγητό για την άρρωστη γυναίκα του, η οποία τρελαινόταν για βατραχοπόδαρα.

Κατ' αρχήν δεν έπαιζα τότε, λόγω της εγχείρησης, αλλά ο κόσμος δεν ξέρει πως μέσα στις γιορτές πήγαινα και έκανα προπονήσεις.

Κάποια μέρα που ετοιμαζότανε να της τα μαγειρέψει, συνέβη να είναι σε λειτουργία εκεί κοντά μια "ηλεκτρική μηχανή" που παρήγαγε σπινθήρες.

Όταν βγήκα για να διασκεδάσω, όπως όλος ο κόσμος στις γιορτές, με τιμώρησαν, αφού πρώτα με κάλεσαν για απολογία.

Η γυναίκα του παρατήρησε ότι τα βατραχοπόδαρα άρχισαν να κάνουν συσπάσεις.

Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν".

Η ίδια, βέβαια, δεν ξανάβαλε βατραχοπόδαρα στο στόμα της, ο Galvani, όμως, αποφάσισε να μελετήσει το θέμα.

Μ.ΜΠ.

Παρατήρησε ότι τα νεύρα των βατραχοπόδαρων έκαναν συσπάσεις, όταν ερεθίζονταν από ηλεκτρικές εκκενώσεις. Με μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι συνέβαιναν σπασμοί, ακόμα και όταν η ηλεκτρική μηχανή δε δούλευε. Για να συμβεί, όμως, αυτό έπρεπε τα πόδια του βατράχου να συνδεθούν με μέταλλο. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Galvani ήταν λάθος: υπέθεσε ότι τα βατραχοπόδαρα διέθεταν ηλεκτρισμό. Πέρασαν 14 χρόνια, ώσπου να δοθεί η σωστή ερμηνεία στον "ηλεκτρισμό του βατράχου".