Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο ατζεντης του δημιουργησε θεμα αποχωρησης του :: 16/1/2006 21:05:43) 

Ξαφνικό θέμα αποχώρησης του Ζοέλ Επαλέ προέκυψε στον Ηρακλή.

ΑΙΧΜΕΣ

Εργασίες-δραστηριότητες

Ο ΑΤΖΕΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

Διπλωματία και δολάρια

1. Να συγκεντρώσετε από τον ημερήσιο τύπο μιας εβδομάδας σχόλια και άρθρα που αναφέρονται στα δικαιώματα και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις που μελέτησες σε αυτό το κεφάλαιο.

Φουρτούνα με Επαλέ

Η κλασική συνταγή dollar diplomacy έχει αρχίσει να ενεργοποιείται από τις ΗΠΑ για την υπερψήφιση του νέου σχεδίου εναντίον του Ιράκ, που κατέθεσαν ήδη στον ΟΗΕ. Όλες τις ημερήσιες εφημερίδες θα τις βρείτε και στο διαδίκτυο (π.χ. www.in.gr).

Τη διοικητική ανυπαρξία προσπαθεί, προφανώς, να εκμεταλλευτεί ο εκπρόσωπος του Ζοέλ Επαλέ, ανακινώντας θέμα αποχώρησης του πελάτη του, εφόσον δεν μετατραπεί άμεσα το "σπαστό" συμβόλαιο σε κλειστό.

Μέχρι σήμερα, όπως διαγράφονται τα γεγονότα, τέσσερα μέλη θα ψηφίσουν σίγουρα υπέρ του σχεδίου (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Βουλγαρία), ενώ άλλα τέσσερα θα ψηφίσουν εναντίον (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα). Το υλικό να το κατατάξετε στις κατηγορίες δικαιωμάτων (ατομικά, πολιτικά, κοινωνικά).

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Τα υπόλοιπα επτά μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Πακιστάν, Καμερούν, Αγκόλα, Συρία, Χιλή, Μεξικό και Γουινέα) δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τις διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ για την υπερψήφιση του σχεδίου. 2. «Η ομάδα μου αδικήθηκε στον αγώνα της Κυριακής και οι φίλαθλοι οργανώσαμε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και κλείσαμε τους δρόμους.

Το συμβόλαιο του Καμερουνέζου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2007, ενώ η διοίκηση έχει το δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο.

Οι πιέσεις, πρωταρχικά, έχουν οικονομικό περιεχόμενο. Γιατί μας διέλυσε η Αστυνομία;

Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή Μιχάλης Μπανιώρας απαίτησε από τη διοίκηση το συμβόλαιό του να γίνει κλειστό τριετές, με τις αποδοχές που αναγράφονται στο ισχύον συμβόλαιο.

Το Μεξικό κατ' αρχήν δηλώνει ενάντια στο νέο ψήφισμα.

Ελευθερία δεν έχουμε;»

Η ΠΑΕ θέλησε να "επέμβει" στα χρήματα του τελευταίου χρόνου, στον οποίο προβλέπεται ο παίκτης να εισπράξει το ποσό των 300.000 ευρώ (140.000 ευρώ θα πάρει φέτος και 180.000 ευρώ την επόμενη περίοδο).

Όμως η χώρα έχει 191 δισ. δολάρια χρέος και το 88% των εξαγωγών του κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της NAFTA, γεγονός που μπορεί να συμβάλει σε αλλαγή στάσης του προέδρου Φοξ.

Το δικαίωμα που προβάλλει ο νέος στο παράδειγμα αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος;

Αρχικά του προτάθηκαν τα μισά χρήματα, ενώ η τελική πρόταση κάνει λόγο για αποδοχές 200.000 ευρώ.

Μάλιστα, αν οι ΗΠΑ υποσχεθούν ότι θα ελαφρύνουν τους ελέγχους των μεταναστών κατά μήκος του Ρίο Γκράντε, αυτό μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο.

Γράψτε και άλλα παραδείγματα δικαιωμάτων που προβάλλονται καθημερινά και καταγράψτε ποια από αυτά ασκούνται καταχρηστικά.

Ο ΕΠΑΛΕ είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο και ο εκπρόσωπός του προειδοποιεί ότι αν η ΠΑΕ δεν ανεβάσει την προσφορά της στα επίπεδα του ισχύοντος συμβολαίου, τότε θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αποδέσμευσης, σύμφωνα με την οποία αν ο παίκτης καταβάλει μετρητά 200.000 ευρώ, τότε μένει αυτόματα ελεύθερος.

Η Χιλή, η μοναδική χώρα που καταφέρνει να επιζεί από την τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει τη Λατινική Αμερική, εξάγει το σύνολο τής παραγωγής φρούτων και λαχανικών στις αγορές των ΗΠΑ, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη στις συγκεκριμένες πιέσεις.

3. «Είμαι γυναίκα επαγγελματίας οδηγός, αλλά οι εταιρείες προτιμούν τους άντρες οδηγούς».

Η ΠΑΕ επιμένει ότι δεν έχει υπογραφεί σχετικό έγγραφο μεταξύ των δύο πλευρών, αν και ο ατζέντης του Καμερουνέζου υποστήριξε ότι ο ίδιος τους κοινοποίησε το έγγραφο χθες το πρωί (!).

Μάλλον θα ψηφίσει υπέρ του νέου σχεδίου.

Με βάση ποιο δικαίωμα η νέα έπρεπε να προσληφθεί;

Οπότε μία από τις δύο πλευρές λέει ψέματα.

Η Συρία είναι αποφασιστικά εναντίον του πολέμου.

Τι μέτρα παίρνει γι' αυτό η πολιτεία;

"ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ τους διαβίβασα τα σχετικά έγγραφα, τα οποία έχω ήδη αποστείλει στη ΦΙΦΑ.

Οι πιέσεις της Σαουδικής Αραβίας όμως είναι πολύ ισχυρές, γεγονός που θα την οδηγήσει στο να απόσχει από την ψηφοφορία.

Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας www.isotita.gr και του Κέντρου Ενημέρωσης για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) www.kethi.gr και παρουσιάστε παραβιάσεις του δικαιώματος ισότητας των φύλων και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Πολιτεία.

Αν δεν τα κατέθεσε η ΠΑΕ στην ΕΠΑΕ, τότε ο πελάτης μου έχει δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή για 'απιστία'", υποστηρίζει ο Μπανιώρας, ο οποίος πάντως δεν θέλησε χθες να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα.

Χωρίς τα δολάρια της Σαουδικής Αραβίας, ελάχιστες αραβικές χώρες θα άντεχαν μακροπρόθεσμα.

4. «Περπατώ στην πόλη και οι άλλοι λένε υποτιμητικά: "Ο Πακιστανός".

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να καταθέσει ο παίκτης προσφυγή για τα οφειλόμενα, η διοίκηση θα του καταβάλει σήμερα τα χρήματα που αντιστοιχούν στη δόση του Οκτωβρίου (περίπου 40.000 ευρώ) ενώ υπάρχει υπόσχεση για πληρωμές προς το σύνολο των ποδοσφαιριστών μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Το Πακιστάν του στρατηγού Μουσάραφ έχει ήδη τοποθετηθεί στην «πλευρά των καλών» και έχει εισπράξει 600 εκατομμύρια δολάρια το 2001 για τη στάση του στον πόλεμο εναντίον του Αφγανιστάν.

Το έχω ακούσει τόσες πολλές φορές…»

Του έχουν υποσχεθεί περισσότερα δολάρια στη συνέχεια.

Να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση ενός μετανάστη, ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες, μιας γυναίκας άνεργης.

Μάλλον θα υποστηρίξει τη νέα πρόταση των ΗΠΑ.

Καταγράψτε αντίστοιχα με το παράδειγμα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Αγκόλα, χώρα απίστευτα ταλαιπωρημένη από τον εμφύλιο πόλεμο, λαμβάνει ένα ελάχιστο ποσό ύψους 383 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο από τις ΗΠΑ ως βοήθεια, ενώ εξάγει το 44,5% του συνόλου των εξαγωγών της στις ΗΠΑ.

Συνδέστε τα με τα αντίστοιχα δικαιώματά τους που καταπατούνται.

Το Καμερούν, ακόμα μια φτωχή αφρικανική χώρα, παρουσιάζει εξωτερικό χρέος ύψους 10,5 δισ. δολαρίων, ενώ το 25% των εξαγωγών του απορροφάται από τις ΗΠΑ.

5. «Όταν είσαι σε αναπηρική καρέκλα δε μπορείς να κινηθείς ελεύθερα στην πόλη.

Η Γουινέα, επίσης φτωχή χώρα με τεράστια οικονομικά προβλήματα και πλήρως εξαρτημένη από την αμερικανική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν ράμπες στα κτίρια στα πεζοδρόμια και στα λεωφορεία».

Φαντάζεται οποιοσδήποτε ότι οι τρεις αυτές χώρες μπορούν να αντισταθούν στη μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη;

Ένα εκατομμύριο υπολογίζονται τα άτομα με αναπηρίες στη χώρα μας. Άτομα με κινητικά προβλήματα, ανικανότητα όρασης, ομιλίας, ακοής, άτομα με ψυχικές ή άλλες χρόνιες ασθένειες. Να κάνετε μιαν έρευνα στην τοπική σας κοινότητα για τον αριθμό αυτών των ατόμων. Επισκεφτείτε το Δήμο και ενημερωθείτε για τα μέτρα υποστήριξης τους. Να διαμορφώσετε στην τάξη σας προτάσεις υποστήριξης των ατόμων με αναπηρίες και να τις συζητήσετε. 6. Ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως μαθητών του Γυμνασίου; Να ενημερωθείτε από τον Κανονισμό του σχολείου σας, τον Κανονισμό Μαθητικών Κοινοτήτων και τη νομοθεσία που θα βρείτε στο σχολείο. 8. Από τις ιστοσελίδες των περιβαλλοντικών οργανώσεων να ενημερωθείτε για τα επίκαιρα περιβαλλοντικά προβλήματα. Να επιλέξετε ένα από αυτά και να γράψετε μιαν παρουσίαση-ενημέρωση για την τάξη. 9. Οι βιότοποι προστατεύονται από την πολιτεία. Ενημερωθείτε γι' αυτούς από τις ιστοσελίδες της www.wwf.gr. Μπορείτε να επισκεφτείτε με ομάδα μαθητών έναν από τους ελληνικούς βιότοπους, να τον μελετήσετε, να ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους και να παρουσιάσετε τη μελέτη σας στην τοπική κοινωνία μέσα από ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής.