Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ξανθη: ξεκινησε η προετοιμασια :: 2/1/2006 19:43:11) 

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Έμερσον.

ΓΝΩΜΗ

Προκαταλήψεις και διακρίσεις σε βάρος ομάδων

ΞΑΝΘΗ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Το δίλημμα του Σαντάμ

Οι σύγχρονες κοινωνίες είναι πολυπολιτισμικές, γιατί σε αυτές συμβιώνουν πολλές διαφορετικές εθνικές, γλωσσικές, θρησκευτικές, πολιτισμικές ομάδες, με διαφορετικές αξίες, απόψεις και ιδεολογίες.

Το μυαλό στην ΑΕΚ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Η σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία πρέπει να εξασφαλίζει στα άτομα όλων των ομάδων συνθήκες ελευθερίας και ισότητας.

Σήκωσαν μανίκια στην Ξάνθη ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ.

Η υιοθέτηση δεύτερου ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τη στάση του Σαντάμ Χουσεΐν έναντι της απαίτησης των επιθεωρητών να καταστραφούν οι πύραυλοι Αλ Σαμούντ 2, των οποίων το βεληνεκές υπερβαίνει τα όρια που έθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Συχνά η ταυτότητα που δίνει στα άτομα η συμμετοχή τους σε μία ομάδα (π.χ. Έλληνας ή χριστιανός ή οπαδός αθλητικής ομάδας) τα οδηγεί σε αρνητικές στάσεις απέναντι σε άτομα διαφορετικών ομάδων.

Η προετοιμασία ξεκίνησε χθες, με τον Γιάννη Ματζουράκη να ζητά από τους παίκτες τη νίκη, για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Ο Ιρακινός ηγέτης βρίσκεται μπροστά σε ένα σοβαρό δίλημμα και πρέπει να αποφασίσει μέχρι το Σάββατο.

Οι αρνητικές αυτές στάσεις είναι αποτέλεσμα προκαταλήψεων, δηλαδή αρνητικών συνήθως αντιλήψεων και εικόνων για άτομα άλλων ομάδων, που δε βασίζονται στην πραγματικότητα.

Τα προβλήματα για τον 56χρονο τεχνικό δεν λείπουν, με σοβαρότερο αυτό του Λουτσιάνο. Εάν αρχίσει να καταστρέφει τους 120 πυραύλους που διαθέτει, θα επιδείξει συνεργάσιμη στάση, αλλά θα απολέσει ένα από τα ισχυρότερα όπλα που θα χρησιμοποιούσε κατά των Αμερικανών και άλλων σε έναν πιθανό πόλεμο.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές προκαταλήψεων είναι αυτές που αφορούν το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, τη θρησκεία, τη χώρα προέλευσης, το κοινωνικό στρώμα ή την υγεία των ατόμων.

Η κατάσταση του Βραζιλιάνου παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο, κρίθηκε προτιμότερο να αποκλειστεί από την αποστολή, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή υποτροπή στο τραύμα.

Εάν δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του ΟΗΕ και δεν τους καταστρέψει, δυσχεραίνει τη θέση του έναντι της διεθνούς κοινότητας, αφού έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη και πιθανώς να εξαναγκάσει τη Γαλλία και τη Ρωσία, που διαθέτουν δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, να επανεξετάσουν τη στάση τους.

Οι προκαταλήψεις αυτές οδηγούν σε αρνητικές διακρίσεις, άνιση δηλαδή μεταχείριση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως π.χ. οι γυναίκες, οι αλλοδαποί, οι τσιγγάνοι, τα άτομα με αναπηρίες.

Η επιστροφή του αναμένεται στον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Το δίλημμα του Σαντάμ Χουσεΐν περιπλέκεται από τη βεβαιότητα ότι ακόμη και αν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του ΟΗΕ και καταστρέψει τους Αλ Σαμούντ 2, ο πρόεδρος Μπους εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε πόλεμο.

Ο αποκλεισμός αυτών των κοινωνικών ομάδων (ρατσισμός) καταπατά το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει χωρίς διακρίσεις λόγω εθνικής ή θρησκευτικής ταυτότητας, φύλου ή αναπηρίας.

Παράλληλα, ειδικό πρόγραμμα ακολουθούν οι Φλύσκας, Μαχράτζε και Έμερσον, εκφράζεται όμως η αισιοδοξία ότι θα προλάβουν να αποθεραπευτούν μέχρι την Κυριακή.

Όλα λοιπόν εξαρτώνται από τον απώτερο στόχο του Ιρακινού ηγέτη.

φωτ.2.3 Χορωδία. Τα μέλη μιας χορωδίας, μιας θεατρικής ομάδας, αλλά και μιας Κυβέρνησης ή ενός κόμματος συνεργάζονται, υπακούουν σε κανόνες, ακολουθούν τις κατευθύνσεις που καθορίζει ο αρχηγός της ομάδας (μαέστρος, σκηνοθέτης, Πρωθυπουργός, πρόεδρος).

Παρών στο γήπεδο των "Πηγαδιών" θα δώσουν 1.400 οπαδοί της ΑΕΚ, καθώς η θρακική ΠΑΕ έδωσε χθες τα ισάριθμα εισιτήρια στην "κιτρινόμαυρη" διοίκηση.

Εάν έχει πειστεί ότι ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος και έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τους υποστηρικτές τους πολεμώντας μέχρις εσχάτων, δεν πρόκειται να καταστρέψει τους πυραύλους.

φωτ.2.4 Ομάδα αρχαιολόγων σε ανασκαφή στην Αντίπαρο. Η ομάδα επιστημόνων που συνεργάζονται για ένα ερευνητικό έργο αποτελούν δευτερογενή ομάδα. - Να αναφέρετε και άλλα παραδείγματα δευτερογενών ομάδων. Να συζητήσετε για τις ομάδες που θα θέλατε να συμμετάσχετε στο μέλλον.

Στο μεταξύ, στην ΠΑΕ Θράκη επέστρεψε ο Τζόουνς, ο οποίος ενημερώθηκε από την διοίκηση ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Εάν, από την άλλη, πιστεύει ότι η διεθνής αντίδραση και η σύγκρουση του γαλλογερμανικού άξονα με τις ΗΠΑ μπορούν να αποτρέψουν τον πόλεμο, θα "παίξει" το τελευταίο του χαρτί και θα συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του ΟΗΕ καταστρέφοντας τους πυραύλους.

φωτ.2.5 Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1963, εκφωνώντας τον περίφημο λόγο του «I have a dream» «Έχω ένα όνειρο ότι κάποια μέρα τα τέσσερα μικρά παιδιά μου θα ζήσουν σε μια χώρα όπου δε θα κρίνονται από την απόχρωση του δέρματος τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους… Ότι μια μέρα μικρά μαύρα αγόρια και κορίτσια θα μπορούν να ενώσουν τα χέρια τους μαζί με τα λευκά παιδιά σαν αδέρφια… Εκείνο για το οποίο η δικιά μας γενιά θα μετανιώσει πικρά δεν θα είναι τόσο η σκληρότητα και οι αδικίες των κακών ανθρώπων, όσο η απαράδεκτη σιωπή των καλών….» - Να συζητήσετε στην τάξη για ομάδες που κινδυνεύουν σήμερα να γίνουν αντικείμενο διακρίσεων.

Καμία εξέλιξη δεν υπήρξε στο θέμα του Ζαπρόπουλου και του Κάραμπας, παρά την βελτιωμένη πρόταση της κυπριακής ΑΠΟΠ/Κινύρας.

πίνακες 2.1.α,β. Ο ρατσισμός αρχίζει όταν η διαφορά, πραγματική ή φανταστική, προβάλλεται για να δικαιολογήσει μιαν επίθεση. Επίθεση που στηρίζεται στην ανικανότητα κατανόησης του άλλου και έναρξης διαλόγου. - Να σχολιάσετε τα σκίτσα στην τάξη και να συζητήσετε συνηθισμένες προκαταλήψεις που οδηγούν σε ρατσισμό.

Πραγματοποιήθηκε χθες η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του ποδοσφαιρικού τμήματος.