Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο αγροτικος αστερας 4-1 το πολυκαστρο :: 5/2/2006 19:38:41) 

Διεκδίκηση της μπάλας Λαδάκη, Ελκα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Ευόσμου.

ΑΙΧΜΕΣ

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 4-1 ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

Βιετνάμ χωρίς Βιετκόνγκ

Την εποχή αυτή οι Έλληνες παρουσιάζονται διαιρεμένοι και αποδυναμωμένοι.

Λάμψη στον "βούρκο"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Το κέντρο βάρους του ελληνισμού έχει μεταφερθεί ανατολικότερα, ενώ ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού κυρίως πληθυσμού έχει μεταναστεύσει.

Οι κακές καιρικές συνθήκες μετέτρεψαν σε "βούρκο" το γήπεδο του Ευόσμου, όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο στον Αγροτικό Αστέρα, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και συνέτριψε 4-1 το Πολύκαστρο.

Το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου 2003 έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταγραφεί ως ιστορικό γεγονός.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθαναν όλο και λιγότερα εμπορικά πλοία.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Η πρώτη "συνελευσιακού" τύπου συνεδρίαση στην ιστορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τα χειροκροτήματα και την κλάκα των υπουργών Εξωτερικών και των διπλωματών όλου του Κόσμου, με την αντίσταση της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γερμανίας στην υπερδύναμη των ΗΠΑ, με τις θαρραλέες εκθέσεις των Μπλιξ και Ελ Μπαραντέι, έδωσε την πλέον ισχυρή σε επικοινωνιακό - συμβολικό επίπεδο εικόνα της παγκόσμιας πολιτικής ως ανοιχτής αλλά και οικείας διαδικασίας.

Τα γεγονότα του Αννιβαϊκού πολέμου (218-202 π.Χ.), που συντάραξαν την ιταλική χερσόνησο, δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στην Ελλάδα.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από το… ζέσταμα ότι δεν είχαν διάθεση για παιχνίδια, πριν από τον αγωνιστικό "Γολγοθά" που ακολουθεί (Δόξα Δράμας, Θράκη, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, Πανθρακικό εντός).

Για μια ημέρα ο ΟΗΕ λειτούργησε σαν παγκόσμιο Κοινοβούλιο, στο οποίο ο επιχειρηματολογημένος πολιτικός λόγος, μέγιστη κατάκτηση και ουσία της δημοκρατίας, υπερίσχυσε έστω προσωρινά της χωρίς πειθώ ισχύος.

Κάποιοι όμως διέβλεπαν τον κίνδυνο από τη συνεχή άνοδο της Ρώμης.

Με πρωταγωνιστές τους Σακελλαρίδη και Ιορδανίδη, αλλά και τους συμπαίκτες τους σε πολύ καλή μέρα, πίεσαν την εστία του Μπαλάσκα και προηγήθηκαν 2-0 χάρη σε γκολ που σημείωσαν με κεφαλιές οι Ιορδανίδης (32') και Μπάρμπας (44').

Την επομένη ήρθαν οι πολίτες του Κόσμου να νομιμοποιήσουν το "κοινοβούλιο" και την αντίσταση στο "αναπόφευκτο" του πολέμου.

Ο Αγέλαος ο Αιτωλός μίλησε για σύννεφα που συσσωρεύονταν στη Δύση και απειλούσαν την Ελλάδα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να μειώσουν με έξοχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γεραγώτη στο 45'.

Από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο, από τη Μαδρίτη στη Νέα Υόρκη.

Οι μόνες δυνάμεις που μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση στον ρωμαϊκό επεκτατισμό ήταν η Μακεδονία και οι δύο Συμπολιτείες.

Το γκολ αυτό όμως έδωσε προσωρινά ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Προληπτική αλληλεγγύη ενάντια στον προληπτικό πόλεμο.

Ο Αστέρας μπήκε εξίσου δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με νέα κεφαλιά του Ιορδανίδη "καθάρισε" ουσιαστικά το παιχνίδι στο 61'.

Μια τεράστια παγκόσμια κινητοποίηση που είχε να δει ο κόσμος από τη δεκαετία του '60, από την εποχή του Βιετνάμ.

Στο τελευταίο ημίωρο το παιχνίδι "άνοιξε", με τους γηπεδούχους να εδραιώνουν τη νίκη τους με κοντινό πλασέ του Τσούκλη στο 71'.

Δεν υπάρχουν βεβαίως οι Βιετκόνγκ.

Καλή η διαιτησία του Τομίδη (Πέλλας).

Εκείνα τα μικρά κίτρινα ανθρωπάκια, με τα περίεργα καπέλα και τα γυμνά σχεδόν πόδια, που ενσάρκωσαν στην πολιτική φαντασία της μεταπολεμικής γενεάς το δίκαιο και τη δυνατότητα ενός άλλου Κόσμου - άσχετα πώς τον φανταζόταν ο καθένας.

ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοφάνους, Μπάρμπας, Καλλιάκης, Τζιώκας, Παπαδόπουλος, Σακελλαρίδης, Λαδάκης, Τελλιάδης, Μπεκιάρης (75' Κορμαρής), Τσούκλης (78' Αραμπατζής), Ιορδανίδης (68' Κοσμίδης).

Ο δικτάτορας της Βαγδάτης εκπροσωπεί σήμερα ακριβώς το αντίθετο.

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ: Μπαλάσκας, Λύτας, Γ. Δημητριάδης, Έλκας (44' λ.τρ. Γυριχίδης), Σερέτης (77' Μωραΐτης), Παυλίδης, Τσιλιγγερίδης, Γεραγώτης (70' Παντελίδης), Ζαντίδης, Μούσα, Στεφανίδης.

Από πού λοιπόν αντλούν το κίνητρο για κινητοποίηση οι πολίτες των πατρίδων και του Κόσμου που διαδήλωσαν το Σάββατο; Πρωτίστως από το ίδιο αίσθημα δικαίου, από την ίδια εσωτερική ηθική επιταγή αντίστασης στην αδικία. Από τις ίδιες τις ηθικές και πολιτισμικές προϋποθέσεις του δημοκρατικού πολιτικού πολιτισμού που έχουμε κατακτήσει. Μόνο; Όχι. Συνήργησε και το αίσθημα της αποτελεσματικότητας της δράσης. Γνωστή η διαλεκτική. Οι πλατείες του Κόσμου συνδυάστηκαν με τους θεσμούς, τα κράτη, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα που είπαν "όχι στον πόλεμο".

Μετά το ιστορικό διήμερο ο Κόσμος έγινε πιο οικείος.