Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Όταν η Τουρκία αντιμετώπιζε τον Εγκέλαδο, τους στείλαμε σκηνές και κουβέρτες.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Ερωτήσεις

Τώρα που πλήττεται από τη νόσο των πουλερικών τι να τους στείλουμε;

ΞΕΝΗ ΑΓΟΡΑ

1. Σχέδιο Εργασίας:

Κοκόρια;

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν χθες στα μεγάλα ξένα χρηματιστήρια. Να συγκεντρώσετε και να παρουσιάσετε χαρακτηριστικές εικόνες και κείμενα που αναφέρονται στην καθημερινή ζωή των βυζαντινών (γέννηση, γάμος, θάνατος, γιορτές, διασκέδαση, διατροφικές συνήθειες, ένδυση, μοναστική ζωή κ.ά..). * Υπάρχει και άλλη λύση. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε στις 2.501 μονάδες με πτώση 1,61%. Στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας η χώρα μας να εξάγει στη γείτονα τη λαϊκή σοφία «Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες». Στο Παρίσι ο δείκτης CAC είχε πτώση 3,11% και έκλεισε στις 2.676,34 μονάδες.

* Βέβαια, η κατάσταση δεν είναι για γέλια, γιατί αν η νόσος βγάλει διαβατήριο και περάσει τα σύνορα, τα αυστηρά μέτρα που ντεμέκ έχουμε λάβει θα είναι ξύλινα, μεγέθους 2 μέτρα x 70 εκατοστά και θα έχουν και… χερούλια.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,61% στις 3.625,30 μονάδες.

* Αν κρίνουμε από το ρυθμό με τον οποίο διασχίζουν τα σύνορά μας οι λαθρομετανάστες και τα ναρκωτικά, οι διωκτικές αρχές πιάνουν… πουλιά στον αέρα.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei είχε πτώση 0,12% και έκλεισε στις 8.480,22 μονάδες.

* Ευτυχώς, από τον πλημμυρισμένο Έβρο δεν περνούν τα αποδημητικά πουλιά.

Στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 7.704 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,70%.

Τα μόνα τουρκικά πετούμενα που συχνά περιδιαβαίνουν το Αιγαίο είναι σιδερένια, αμερικανικής κατασκευής, κουβαλάνε πυραύλους και ανήκουν στην συνομοταξία aeroskafous efdekaxious.

Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου.

* Στη χώρα μας ακόμη και τα τετράποδα κινδυνεύουν από τη νόσο των πουλερικών, γιατί είμαστε το μόνο έθνος που πιστεύει ότι «πετάει (και) ο γάιδαρος».

* Η διαμάχη των σεισμολόγων στα παράθυρα έχει αγγίξει πλέον τα όρια της γραφικότητας. Θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι ο διαφορετικός βαθμός επιτυχίας στις προβλέψεις τους οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι έχουν καλύτερους… αστρολόγους.

* Καθότι όλοι ξέρουν ότι κάπου θα γίνει σεισμός, αλλά δεν ξέρουν σε πόσα τέρμινα.

* Το ξέρατε ότι, σύμφωνα με την τελευταία λέξη της αντισεισμικής προστασίας, όταν αρχίζει να κουνάει, αντί να κατεβαίνουμε προς το ισόγειο πρέπει να τρέχουμε προς την ταράτσα; Διότι, λένε, άμα πέσουν πάνω σου πεντέξι όροφοι μπετόν, τι να σου κάνει ο σκύλος της ΕΜΑΚ;