Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Προς Γιώργο Βουλγαράκη:

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Παράδειγμα 13

Είναι αλήθεια κύριε υπουργέ Δημόσιας Τάξης ότι το 2005 δεν ήταν η χρονιά σας.

Ταϊλάνδη: 600 έμποροι ναρκωτικών νεκροί μέσα σε 15 ημέρες

Το φλιτζάνι κρυώνει τον καφέ

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πράγμα άρχισε να στραβώνει και αντί για επιτυχίες της ΕΛΑΣ αρχίσαμε να μετράμε πάλι αποτυχίες.

Δύο εβδομάδες. Εξακόσιοι νεκροί. Και είναι μόνον η αρχή. Η ταϊλανδική κυβέρνηση έχει ορκιστεί να ξεριζώσει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη χώρα, το αργότερο σε τρεις μήνες. Ίσως μαζί με τα «ξερά» καίει και τα «χλωρά».

Αν 200 cm3 ζεστού καφέ θερμοκρασίας 95 °C πέσουν σε ένα γυάλινο φλιτζάνι μάζας 150 g, που βρίσκεται αρχικά σε θερμοκρασία 25 °C, ποια θα είναι η τελική θερμοκρασία του καφέ, μόλις αποκατασταθεί θερμική ισορροπία, αν υποθέσουμε ότι στο διάστημα αυτό δε χάθηκε σημαντική θερμότητα προς το περιβάλλον;

Το κακό είναι ότι ούτε το 2006 δεν μπήκε καλά για εσάς και ο ανασχηματισμός άρχισε να μυρίζει έντονα.

Ο «ναρκωπόλεμος». Περισσότερους από 3,5 τόνους μεθαμφεταμίνης απέδωσε ο πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών

Λύση:

Προς δήμαρχο Θεσσαλονίκης:

Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, και ιδιαίτερα χαπιών μεθαμφεταμίνης, έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις στην Ταϊλάνδη. Μια και ο καφές είναι κυρίως νερό, η ειδική θερμότητα του θα είναι περίπου ίδια με αυτήν του νερού, και η μάζα του θα είναι ίση με τον όγκο του επί την πυκνότητα του νερού.

Τι καημός σας έχει πιάσει τελευταία για το Σκοπιανό;

Εκτός από τη φωνή μερικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία στη χώρα που φαίνεται να συμφωνεί με τα οποιαδήποτε σκληρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου. [pic]

Είπαμε ότι ο Καρατζαφέρης πιθανόν να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να "ντύνεστε" τρεις την ώρα μακεδονομάχος…

Από τους 600 νεκρούς, οι αστυνομικές αρχές έχουν παραδεχθεί ότι μόνο μερικές δεκάδες λαθρέμποροι σκοτώθηκαν σε μάχες με αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκαν, βρίσκονταν εν αμύνη. Από τον πίνακα IV έχουμε για την ειδική θερμότητα του φλιτζανιού [pic].

Προς κ. υπουργό Δικαιοσύνης:

Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι φέρονται να έχουν συλληφθεί στις πρόσφατες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των αρχών, οι οποίες απέφεραν την κατάσχεση 4 εκατομμυρίων χαπιών μεθαμφεταμίνης και περιουσιακών στοιχείων αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Εφαρμόζοντας την αρχή διατήρησης της ενέργειας έχουμε:

Με γεια τη… χαντζάρα!

Επίσης περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν μέχρι τώρα παραδοθεί «αυτοβούλως» στην αστυνομία.

Θερμότητα που έχασε ο καφές = θερμότητα που κέρδισε το φλιτζάνι, [pic]

Τώρα μένει να δούμε πόσα κεφάλια θα πέσουν και από πόσο ψηλά.

Οι περισσότεροι χωρικοί στις περιοχές όπου διεξάγονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις είναι πεπεισμένοι ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται πίσω από τους φόνους.

Αντικαθιστώντας βρίσκουμε: θ = 89 °C

Προς Κύπριο ευρωβουλευτή κ. Ματσάκη:

«Είναι λάθος να παίρνει η αστυνομία τη δικαιοσύνη στα χέρια της και να σκοτώνει όσους θεωρεί υπόπτους για λαθρεμπόριο ναρκωτικών», λέει ένας γερουσιαστής.

Αυτή σας η επιθυμία να πάτε γλυκά στον κ. Ταλάτ μάλλον σας βγήκε ιδιαιτέρως ξινή…

Σε 3 εκατομμύρια υπολογίζονται οι χρήστες ναρκωτικών στη χώρα, από τους οποίους 500.000 είναι εθισμένοι σε αυτά.

Προς όλους μας:

ΜΑΔΡΙΤΗ

Πάει ο παλιός ο χρόνος και τώρα οι μισοί τα κεφάλια μέσα και οι άλλοι μισοί καλές διακοπές…

Η πρωτεύουσα της κοκαΐνης

Την 1η Δεκεμβρίου, εκατό πάνοπλοι Ισπανοί αστυνομικοί περίμεναν κρυμμένοι ένα πλοίο σε ένα καταλανικό λιμάνι. Το «Romios» προερχόταν από τη Λατινική Αμερική. Επισήμως, το φορτίο του ήταν εξωτικά φρούτα. Όμως, οι αστυνομικοί είχαν άλλες πληροφορίες. Ανάμεσα στις παπάγιες και τους ανανάδες, ανακάλυψαν ενάμιση τόνο κοκαΐνης. Μόνο στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, η ισπανική πολιτοφυλακή κατάσχεσε 5.230 κιλά κοκαΐνης την περασμένη χρονιά - ποσότητα τριπλάσια από την προηγούμενη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιγκαρό», στη Μαδρίτη υπάρχει η μεγαλύτερη κοινότητα Κολομβιανών, που τα μέλη της υπολογίζονται σε 70.000. Αυτοί ελέγχουν το εμπόριο κοκαΐνης.