Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αθλητική είδηση

( "ευκαιρία για τον ολυμπισμό"! ) 

Μεγάλη ευκαιρία για να τονωθεί το ολυμπιακό ιδεώδες θεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΪ ΛΙΟΥΙΣ

13.4 Χειρισμός λαθών κατά το χρόνο εκτέλεσης

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η εικόνα του σταρ είναι ψεύτικη

Τα λάθη που προκαλούνται κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος μπορούν να προκληθούν από πάρα πολλές αιτίες.

"Ευκαιρία για τον Ολυμπισμό"!

"Ααα! Ποιoς Θεός, αυτός είναι σωστός… ημίθεος!", ακούστηκε άμα τη εμφανίσει τού Ντάνιελ Ντέι Λιούις, με την Ακρόπολη "φόντο", στη βεράντα ξενοδοχείου, ψηλά, στο Κολωνάκι

Ο προγραμματιστής είναι υποχρεωμένος μέσα από το πρόγραμμα του να προβλέψει κάθε πιθανό λάθος που μπορεί να συμβεί στο περιβάλλον εκτέλεσης, ώστε να το αντιμετωπίσει και να αποφύγει δυσάρεστα αποτελέσματα για το χρήστη.

Ως μοναδική ευκαιρία για τον ολυμπισμό χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής του 2004, Ευάγγελος Βενιζέλος, τους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΓΙΟΣ

Η διαδικασία χειρισμού λαθών κατά το χρόνο εκτέλεσης είναι απλή.

"Η χώρα μας μπορεί να δώσει στο ολυμπιακό κίνημα μία νέα ώθηση, μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται το τελευταίο διάστημα από τα σκάνδαλα", τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, χθες, κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμβολαίου συνεργασίας του "Αθήνα 2004" με την εταιρία, που επιλέχτηκε για χρηματοοικονομικός σύμβουλος της διοργάνωσης.

Χαμόγελα και ύφος αντιστάρ (με εμφάνιση ολίγον… σκίνχεντ) από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, χθες, στην Αθήνα

Η εκτέλεση κάθε εντολής προγράμματος επιστρέφει μια ένδειξη που περιγράφει, αν ολοκληρώθηκε επιτυχώς ή παρουσιάστηκε κάποιο λάθος.

"Επειδή οι μέρες είναι…πονηρές πρέπει να σας πω ότι για την Ελλάδα, όλα αυτά είναι μια ευκαιρία για το μεγάλο στόχο: της επαναθεμελίωσης και επαναπροσδιορισμού του ολυμπιακού ιδεώδους".

"Ο ρατσισμός είναι μία από τις αρχαιότερες κατάρες της ανθρώπινης φυλής.

Όταν παρουσιαστεί ένα λάθος, ο προγραμματιστής πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την ένδειξη και μέσα από εντολές κώδικα να δώσει δυνατότητες διαφυγής στο πρόγραμμα.

Το σκάνδαλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που δεν αγγίζει σε καμία περίπτωση την Αθήνα, σχολίασε και ο διευθύνων σύμβουλος του "Αθήνα 2004", Κωνσταντίνος Μπακούρης.

Είναι ολέθριο να μισούνται μεταξύ τους οι φυλές και οι λαοί.

Κάθε λάθος παράγει έναν κωδικό λάθους. Συνήθως ο προγραμματιστής δημιουργεί γενικές διαδικασίες χειρισμού λαθών, που τις εντάσσει σε βιβλιοθήκες.

"Εμείς προσπαθούμε να σχεδιάσουμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς αγώνες.

Μα το επίσημο Χόλιγουντ δεν αντιδρά καθόλου, σχετικά με τον επικείμενο πόλεμο με το Ιράκ, ο οποίος θα κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες αθώους και κυρίως παιδιά.

Πιο αναλυτικά ο χειρισμός ενός λάθους κατά το χρόνο εκτέλεσης περιγράφεται ως εξής:

Νομίζω, η δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ότι η Αθήνα δεν εμπλέκεται στα σκάνδαλα, μας καλύπτει πλήρως.

Ευτυχώς, όμως, οι άνθρωποι που γνώρισα στην Αμερική είναι όλοι αντίθετοι στον πόλεμο", είπε στα "ΝΕΑ", αναφερόμενος στον ρόλο του αιμοβόρου ρατσιστή χασάπη, στο φιλμ του Μάρτιν Σκορσέζε "Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης".

Στην ενότητα που θέλουμε να προσθέσουμε δυνατότητες χειρισμού λαθών, χρησιμοποιούμε τον αντίστοιχο μηχανισμό ανίχνευσης λαθών που προσφέρει το περιβάλλον προγραμματισμού. Η επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας λειτούργησε θαυμάσια".

Φιλμ που τον έφερε στην Αθήνα και στους αγαπημένους του φίλους, της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, οι οποίοι και τον κάλεσαν.

Όταν προκληθεί ένα λάθος, ο μηχανισμός ανίχνευσης μεταφέρει τη ροή εκτέλεσης του προγράμματος σε ένα τμήμα κώδικα χειρισμού λάθους (exception ή error handler), στο οποίο περιγράφει το λάθος τις περισσότερες φορές με κάποιο αριθμό. Ο Σπύρος Καπράλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του "Αθήνα 2004" αλλά και ο μοναδικός από το 15μελές συμβούλιο, που ήταν και στην επιτροπή διεκδίκησης, επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν έχει τίποτε να φοβάται, καθώς διεκδίκησε τους αγώνες επαγγελματικά και με άψογο τρόπο.

Μια φιλία που αποδείχθηκε γούρικη, καθώς το '89, μετά την άφιξή του εδώ, κέρδισε το Όσκαρ για "Το αριστερό μου πόδι".

Το συγκεκριμένο τμήμα κώδικα συνήθως βρίσκεται μέσα στην ίδια ενότητα που προκαλείται το λάθος. "Όλα όσα υποστηρίζονται δεν έχουν βάση και η Αθήνα θα διοργανώσει τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει ποτέ, ενώ παράλληλα μπορεί να δώσει πολλά στο ολυμπιακό κίνημα".

Και κάποιοι δεν αποκλείουν να συμβεί το ίδιο και για δεύτερη φορά…

Η ρουτίνα χειρισμού του λάθους είναι διαφορετική κάθε φορά και δημιουργείται από τον προγραμματιστή ειδικά για το χειρισμό των λαθών που μπορεί να προκύψουν από την εργασία που εκτελείται εκείνη τη χρονική στιγμή, με στόχο φυσικά την ανώδυνη απεμπλοκή του προγράμματος από την ενδεχόμενη προβληματική κατάσταση. Ο οργανισμός "Αθήνα 2004", εξάλλου, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο πολύ σύντομα θα εκλέξει και τον τεχνικό σύμβουλο της διοργάνωσης.

Ψηλόλιγνος, με ξυρισμένο κεφάλι, μαύρο φούτερ με έναν τεράστιο λευκό δράκο στο στήθος - άρτι αφιχθείς από το Λος Άντζελες - και με μια έμφυτη ευγένεια στα χαμογελαστά γκριζοπράσινα μάτια και στους τρόπους του.

Στη συνέχεια περιγράφουμε ορισμένες ενέργειες που θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στο τμήμα κώδικα που θα γίνει ο χειρισμός του λάθους:

Ένας ωραίος 46χρονος Αγγλοσάξονας - με ιρλανδικές ρίζες, με τις οποίες έχει… πάθος - δίχως ίχνος σνομπισμού.

- να διορθώσουμε μέσα από εντολές κώδικα το λάθος ή να δώσουμε τη δυνατότητα στο χρήστη να διορθώσει την αιτία πρόκλησης του λάθους.

Ένας σταρ με τα όλα του - έχει παίξει σε πάνω από 17 ταινίες - που ούτε για μία στιγμή δεν μας το "έπαιξε" σταρ.

Στη συνέχεια να επιστρέψουμε τη ροή εκτέλεσης στην εντολή που προκάλεσε αυτή την κατάσταση λάθους.

Μάλλον αντιστάρ.

Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκληθεί από την προσπάθεια του χρήστη να εκτυπώσει κάποιο αρχείο, ενώ ο εκτυπωτής είναι κλειστός.

Αυτό, βέβαια, το γνωρίζαμε και από τις δύο προηγούμενες επισκέψεις του στην Αθήνα, το '89 και το '96.

Μόλις ανιχνευτεί το λάθος, ενημερώνουμε το χρήστη ότι ο εκτυπωτής είναι κλειστός και αφού βεβαιωθούμε ότι διορθώθηκε το λάθος, επιστρέφουμε τη ροή εκτέλεσης του προγράμματος στην εντολή εκτύπωσης, η οποία ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Επί μιάμιση ώρα ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις -εκείνος που δεν σηκώνει… μύγα στο σπαθί της προσωπικής ζωής του και πολλές φορές "αναχωρεί" από τη δημοσιότητα- ήταν στη διάθεσή μας:

Για την ανίχνευση και το χειρισμό των λαθών που εμφανίζονται κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος στις γλώσσες προγραμματισμού Java, ADA και C++ χρησιμοποιείται ο μηχανισμός των εξαιρέσεων (exceptions), ενώ στη Visual Basic υπάρχει ειδική εντολή (On Error GoTo).

Η κοινωνία, εμείς οι ίδιοι, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να δεχτούμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες ως ίσα προς εμάς και αδιαφορούμε.

- να αξιολογήσουμε την εντολή που προκάλεσε το σφάλμα και αν θεωρήσουμε ότι η εκτέλεσή της δεν είναι κρίσιμη για την εφαρμογή, να μεταφέρουμε τη ροή εκτέλεσης στην επόμενη εντολή.

Κάτι που δείχνει ότι εμείς δεν είμαστε ώριμοι ώστε να τους καταλάβουμε.

Η εκτέλεση ενός αρχείου ήχου ταυτόχρονα με την εκτέλεση μιας εργασίας (π.χ. αντιγραφή αρχείων) δεν είναι σημαντική, εφόσον η συγκεκριμένη εργασία ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Η εικόνα του σταρ είναι ψεύτικη.

- να θεωρήσουμε ιδιαίτερα κρίσιμο το σφάλμα και αφού ενημερώσουμε το χρήστη, να τερματίσουμε το πρόγραμμα.

Η δική μου αληθινή ζωή είναι όταν δεν παίζω και είμαι στην εξοχή με τα δύο αγόρια μου και τη σύντροφό μου" (εννοεί τη Ρεβέκκα Μίλερ, κόρη του συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

Αυτός ο τρόπος φυσικά πρέπει να αποφεύγεται, γιατί οδηγεί την εκτέλεση του προγράμματος σε απότομη διακοπή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Έχει, όμως, ακόμα ένα αγόρι με την Ιζαμπέλ Ατζανί).

Όλες οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιούνται μέσα από κατάλληλες εντολές που προσφέρουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα περιβάλλοντα προγραμματισμού.

Επί επτά χρόνια δεν διάβαζα σενάρια και δεν είχα αντιληφθεί ότι μου πρότειναν τον ρόλο του Άραγκον στον "Άρχοντα των δακτυλιδιών".

Υπάρχουν εντολές που ανιχνεύουν ένα λάθος, δίνουν την

Με ενδιαφέρει να παίζω ρόλους πίσω από τους οποίους κρύβεται ένα μυστήριο.

Περιγραφή του (αριθμητικά ή και με μήνυμα) και επιτρέπουν τη μεταβίβαση της ροής εκτέλεσης του προγράμματος.

Σαν αυτόν που ερμηνεύω στο φιλμ του Σκορσέζε, έναν σκηνοθέτη που άνοιξε τα σύνορα του κόσμου μέσα μου, όταν στα χρόνια της εφηβείας μου είδα τους "Κακόφημους δρόμους" του. Θεωρώ ως μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου τη συνεργασία μου μαζί του.

Και θα χαρώ αφάνταστα αν κερδίσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας, που νομίζω ότι του οφείλουν".

Η ηθοποιία είναι θέμα φαντασίας και ψυχισμού. Απαραίτητη είναι η μελέτη τού ρόλου, αλλά κλείνοντας τα χαρτιά πρέπει να βυθίζεσαι μέσα σου για να ανακαλύψεις την ψυχή του ρόλου. Η ερμηνεία διαφορετικών ανθρώπων με έχει κάνει να βλέπω τον κόσμο με άλλα μάτια".

Από τη μία θαυμάζουμε τα χολιγουντιανά φιλμ και από την άλλη τα απαρνούμαστε, αν και όλοι πάμε και τα βλέπουμε… Όπως ακριβώς, δηλαδή, κάνουμε και με τον αμερικανικό τρόπο ζωής! Ας μάθει και ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος να κάνει θελκτικές για το κοινό ταινίες. Αυτή είναι η μοναδική συνταγή επιτυχίας".

INFO

"Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης" θα προβάλλονται από αύριο στα ελληνικά σινεμά. Απόψε, στις 8.30, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις θα βρίσκεται στην επίσημη πρεμιέρα, στο Cine "Όπερα".