Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στον αθλητικο δικαστη για τις δηλωσεις του στην ροδο :: 15/3/2006 21:45:17) 

ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

7.7 Αριθμητικές εκφράσεις

Διευκρινήσεις από Γκαγκαλούδη

Όταν μια τιμή προκύπτει από υπολογισμό, τότε αναφερόμαστε σε εκφράσεις (expressions).

Για διευκρινήσεις, σχετικά με τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Κολοσσό, κλήθηκε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης (φωτογραφία).

Για τη σύνταξη μιας αριθμητικής έκφρασης χρησιμοποιούνται αριθμητικές σταθερές, μεταβλητές, συναρτήσεις, αριθμητικοί τελεστές και παρενθέσεις.

Ο Έλληνας γκαρντ, που τόνιζε χθες πως δεν ήθελε να ειρωνευτεί κανέναν λέγοντας πως: "επειδή έχασε ο Άρης έπρεπε να χάσουμε κι εμείς", θα μεταβεί ο ίδιος στην Αθήνα και θα βρεθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή, στη μία το μεσημέρι.

Οι αριθμητικές εκφράσεις υλοποιούν απλές ή σύνθετες μαθηματικές πράξεις.

Οι άνθρωποι της ομάδας εκφράζουν την αισιοδοξία πως δεν θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις για τον παίκτη. Κάθε έκφραση παριστάνει μια συγκεκριμένη αριθμητική τιμή, η οποία βρίσκεται μετά την εκτέλεση των πράξεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ θα αναχωρήσει σήμερα ο Μαμαντού Εντιαγιέ προκειμένου να συναντήσει τον φίλο του, Χακίμ Όλάζουον, που βρίσκεται εκεί.

Γι' αυτό είναι απαραίτητο όλες οι μεταβλητές, που εμφανίζονται σε μια έκφραση να έχουν οριστεί προηγούμενα, δηλαδή να έχουν κάποια τιμή.

Ο Σενεγαλέζος θα συνεχίσει εκεί τις φυσιοθεραπείες και θα επιστρέψει την Κυριακή. Ιεραρχία

ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΧΟ θα περάσει και πάλι σήμερα ο τραυματίας Κώστας Βασιλειάδης που έκλεισε χθες τα 22 του χρόνια.

Οι πράξεις που παρουσιάζονται σε μια έκφραση, εκτελούνται σύμφωνα με την επόμενη ιεραρχία

ΦΙΛΙΚΟ με τον Ηρακλή προγραμματίστηκε για αύριο το απόγευμα (18:00) στο κλειστό της Πυλαίας πριν ο Σούλης Μαρκόπουλος αφήσει τους παίκτες να χαρούν το διήμερο ρεπό τους (Σάββατο και Κυριακή) λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.

1. Ύψωση σε δύναμη

Από Δευτέρα ο Έλληνας τεχνικός θα έχει πλέον όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς θα έχουν επιστρέψει Σίμονς, Μακσάντσεφ και Εντιαγιέ και η ομάδα θα μπει στην τελική ευθεία για τον αγώνα με την Ολύμπια.

2. Πολλαπλασιασμός και διαίρεση

Θ.Χ.

3. Πρόσθεση και αφαίρεση

Παραδείγματα Μαθηματικά ΓΛΩΣΣΑ a+1a+1 1/2 a31/2*a^3 3x + 2y (3*x+2*y)/(a-b) a - b 2ημχ 2*ΗΜ(χ)

Όταν η ιεραρχία είναι ίδια, τότε οι πράξεις εκτελούνται από τα’ αριστερά προς τα δεξιά. Σε πολλές όμως περιπτώσεις είναι απαραίτητο να προηγηθεί μια πράξη χαμηλότερης ιεραρχίας. Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή των παρενθέσεων. Η πράξη που πρέπει να προηγηθεί περικλείεται σε ένα ζεύγος παρενθέσεων, οπότε και εκτελείται πρώτη. Π.χ. η έκφραση 2+3*4 δίδει ως αποτέλεσμα 14, ενώ η (2+3)*4 δίδει 20, διότι εκτελείται πρώτα η πρόσθεση και μετά ο πολλαπλασιασμός.

Πάντα πρέπει να χρησιμοποιούνται ζεύγη παρενθέσεων. Διαφορετικός αριθμός αριστερών από δεξιές παρενθέσεις στην ίδια έκφραση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη.