Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( φοινικας πολιχνης και ιωνικος διεκδικουν σημερα το 31ο κυπελλο της επσμ :: 21/3/2006 20:30:02) 

Τα δύο κύπελλα που θα απονεμηθούν σήμερα σε νικητή και ηττημένο με τον Φοίνικα Πολίχνης (αριστερά) και τον Ιωνικό να θέλουν μόνο το μεγαλύτερο.

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑTΑ

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΚΑΙ ΙΩΝΙΚΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 31ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΕΠΣΜ

Σκοπός.

Ο παλιός και ο νέος

Να γνωρίσεις θέματα σχετικά με την ορθή στάση του σώματος, τις λανθασμένες ασκήσεις, τους τρόπους πρόληψης τραυματισμών και την αξία της άσκησης σε άτομα με αναπηρίες.

του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Να γνωρίσεις τα κύρια προβλήματα που "ταλαιπωρούν" το σύγχρονο αθλητισμό όπως είναι το ντόπινγκ, η βία και η επιθετικότητα.

Να γνωρίσεις επίσης τις αρχές της σωστής αθλητικής συμπεριφοράς.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης φοράει σήμερα (16.00) τα καλά του και θα γιορτάσει τον 31ο τελικό του κυπέλλου.

Στόχοι:

Στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" αντίπαλοι θα τεθούν μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο Φοίνικας Πολίχνης, και ο "πρωτάρης" Ιωνικός.

Αφού διαβάσεις το κεφάλαιο που ακολουθεί, θα μπορείς να αναφέρεις:

Ο Φοίνικας βρίσκεται για πέμπτη φορά απέναντι στην κατάκτηση του τροπαίου και διανύει περίοδο φόρμας, σε αντίθεση με την ομάδα της Ιωνίας η οποία δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

- Τι είναι οι αποκλίσεις της σπονδυλικής στήλης και πώς αποφεύγονται προβλήματα που προκαλούνται από τη μη ορθή στάση του σώματος.

Προγνωστικά όμως, όπως σε κάθε τελικό, δεν μπορούν να γίνουν.

- Ποιες ασκήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι λανθασμένες.

Το σίγουρο είναι ότι (και) σήμερα θα κερδίσει η μεγαλύτερη Ένωση στην χώρα.

- Τι ονομάζουμε προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας…

- Τι είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

- Τις κατηγορίες των σημαντικότερων αναβολικών και τις παρενέργειές που έχει το κάθε είδος. - Τις συνέπειες του ντόπινγκ στην υγεία των αθλητών. - Τις αιτίες που ωθούν τους θεατές σε βίαια επεισόδια και τρόπους με τους οποίους οι προπονητές κυρίως αλλά και οι γονείς καθώς και οι δημοσιογράφοι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.