Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χειμερινοι ολυμπιακοι :: 21/2/2006 20:35:23) 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

θέματα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά με τη λακωνική έκφραση και την προσπάθεια για εξοικονόμηση χρόνου στη σύγχρονη καθημερινή ζωή)

Στη μάχη ο Φάφαλης

Οι εξόριστοι από τον Πολυκράτη Σάμιοι φτάνουν στη Σπάρτη, για να ζητήσουν βοήθεια "καί καταστάντες επί τους άρχοντας έλεγον πολλά, οία κάρτα δεόμενοι"·

Με όνειρο μια θέση μέσα στις πρώτες 30, ο Λευτέρης Φάφαλης θα συμμετάσχει σήμερα στο σπριντ του σκι αντοχής, ενώ τις δυνατότητές της θα μετρήσει και η Παναγιώτα Τσακίρη στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών.

στο μακρύ τους λόγο, οι Λάκωνες απαντούν πως την αρχή του την ξέχασαν και το τέλος του δεν το κατάλαβαν.

ΣΤΟ ΔΙΑΘΛΟ των ανδρών, η Γερμανία πανηγύρισε στην σκυταλοδρομία 4Χ7.500μ., αφού επικράτησε με συνολικό χρόνο 1 ώρα 21:51.5. Ακολούθησαν στο βάθρο οι Ρωσία (1 ώρα 22.12.4) και Γαλλία (1 ώρα 22:35.1).

Στη δεύτερη παράσταση τους οι Σάμιοι είναι σύντομοι·

ΖΕΥΓΑΡΩΣΕ τα χρυσά μετάλλια ο Αυστριακός Φέλιξ Γκότβαλντ, που επικράτησε στο βόρειο σύνθετο ανδρών, ενώ είχε πανηγυρίσει και στο αντίστοιχο ομαδικό αγώνισμα.

κρατούν ένα σακί στα χέρια τους και λένε: το σακί χρειάζεται αλεύρι.

Ο Γκότβαλντ είχε χρόνο 18:29.0 στο σπριντ 7.500μ., αφήνοντας πίσω του τον Νορβηγό Μάγκνους Μόαν (18:34.4) και τον Γερμανό Γκέοργκ Χέτιχ (18:38.6).

Όμως οι Σπαρτιάτες παρατηρούν πως η λέξη σακί είναι περιττή, αφού οι Σάμιοι το κρατούν στα χέρια τους και τους το δείχνουν.

ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΙ ήταν οι Ρώσοι Ρομάν Κοστομάροφ - Τατιάνα Νάβκα στο χορό στον πάγο, συγκεντρώνοντας 200,64β. στο σύνολο, έπειτα από το πρωτότυπο πρόγραμμα.

Θα έφτανε να πουν: χρειάζεται αλεύρι.

Το αργυρό μετάλλιο πήρε το αμερικάνικο ζευγάρι Μπέντζαμιν Αγκόστο - Τάνιθ Μπέλντιν (196,06β.), ενώ το χάλκινο κατέληξε στους Ουκρανούς Ρούσλαν Γκοντσάροφ - Ελένα Γκρούσινα (195,85β.).

(Ηροδότου Ιστορία: Εισαγωγή-μετάφραση, σχόλια Δ. Ν. Μαρωνίτη)

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο Ολυμπιακό τίτλο του στο γυναικείο χόκεϊ σε πάγο, κερδίζοντας με 4-1 στον τελικό την Σουηδία, η οποία αποτέλεσε την ομάδα - έκπληξη του τουρνουά.

Όπως φαίνεται και από το διπλανό ανέκδοτο, το οποίο διηγείται ο Ηρόδοτος οι Σπαρτιάτες ήταν ονομαστοί για τη λακωνικότητά τους, δηλαδή για την ικανότητά τους να εκφράζονται με συντομία και συγχρόνως με ευστοχία.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι ΗΠΑ, που υπέταξαν με 4-0 τη Φινλανδία στο μικρό τελικό.

Μπορείτε να συσχετίσετε αυτή την ικανότητα των Σπαρτιατών με όσα γνωρίζετε γενικότερα για τα ήθη τους και τον τρόπο της ζωής τους;

ΠΟΛΟ: Με τους εξ αναβολής αγώνες Ολυμπιακού - ΝΟΒΑ (18.00) και Εθνικού - Γλυφάδας (19.30) ολοκληρώνεται σήμερα η 15η αγωνιστική της Α1 ανδρών.

Σε ποιες περιστάσεις της καθημερινής μας ζωής είναι απαραίτητη η λακωνικότητα και πότε αντίθετα επιβάλλεται η αναλυτική έκφραση στον προφορικό ή στο γραπτό λόγο;

Στην Α2 κατηγορία, εξάλλου, η σημερινή 7η αγωνιστική του Βορείου ομίλου: ΝΕ Πατρών - Ξάνθη (14.00), Ηρακλής - Κέρκυρα (16.00), Άρης - ΧΑΝΘ (17.30).

Αν δέχεστε ότι η λακωνικότητα είναι αρετή και ότι το "λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν", προσπαθήστε να το υποστηρίξετε με τα κατάλληλα επιχειρήματα.

ΤΕΝΙΣ: Απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Ρότερνταμ ο Μάρκος Παγδατής, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Νομίζετε ότι η λακωνικότητα είναι συνήθως συνάρτηση της εσωστρέφειας και ότι αποτελεί φραγμό στην ανθρώπινη επικοινωνία;