Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χωρις νικητη αλλα με πολλα νευρα :: 26/3/2006 21:02:08) 

Χατζαντριάν και Οφορίκουε δεν εμπόδισαν τον Λουτσιάνο να βρει δίχτυα στο Παγκρήτιο.

Άσκηση

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ

Προσπαθήστε τώρα να ξεχωρίσετε στην κριτική του Β. Βαρίκα μερικές προσδιοριστικές και μερικές παραθετικές προτάσεις.

Η μάχη της Κρήτης

Να συμπληρώσετε τα κενά των φράσεων με τις αναφορικές αντωνυμίες (που, οποίος, εμπρόθετο οποίος,α,ο κτλ.) ή και με τα αναφορικά επιρρήματα που λείπουν.

ΟΦΗ 1 1 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Προσθέστε κόμμα πριν από το κενό, όπου νομίζετε ότι η αναφορική πρόταση είναι παραθετική.

Ήθελαν και οι δύο τη νίκη, αλλά η νίκη δεν… ήθελε κανέναν τους. ΟΦΗ και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 και έτσι η αγωνία για την παραμονή θα συνεχιστεί μέχρι τέλους

- Με τον ορισμό ____________ δίνει ο συγγραφέας, εξαιρεί από την τάξη των ποιητάρηδων μια άλλη κατηγορία λαϊκών τραγουδιστών ____________είναι απλώς φορείς δημοτικών τραγουδιών, και αντικρούει με πειστικό τρόπο τις παλαιότερες απόψεις άλλων μελετητών____________τους θεωρούσαν και αυτούς ποιητάρηδες.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τα επεισόδια στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας και τα πολλά νεύρα τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των προπονητών τους.

- Συγγραφέας είναι εκείνος ____________ η γλώσσα αποτελεί το πρώτο, το κυρίαρχο πρόβλημα. (Τ. Σινόπουλος)

Το παιχνίδι πήρε από την αρχή "φωτιά", καθώς μόλις στο 5' ο Νουαφόρ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). - Σ' ένα πρόσφατο έργο του ο μεγάλος Άγγλος ιστορικός της τέχνης E.H. Grombrich παρωδώντας τις τεχνοκριτικές ____________ συχνά δημοσιεύονται και στα πιο έγκυρα περιοδικά, δίνει ένα δείγμα γραφής μιας τέτοιας κριτικής ____________ ο κενός βερμπαλισμός μάταια προσπαθεί να καλυφθεί κάτω από μια ψευδοφιλοσοφική και ακατανόητη φρασεολογία, με αμφίβολους τεχνικούς ή αισθητικούς όρους, με νεολογισμούς φραστικούς ____________ προδίνουν την προσπάθεια να επιδειχτεί ανύπαρκτη γνώση και πνευματική ενημέρωση. (Μ. Ανδρόνικος) Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει για το δεύτερο γκολ και στο 35' ο Ντεγιάνοφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

- Ο κριτικός στο πρώτο στάδιο θα αφομοιωθεί με το αντικείμενό του, θα γίνει ένα μαζί του, θα βρει όλους τους τρόπους ____________ θα κατορθώσει να εισχωρήσει, να κάνει μια ένωση (μια θεουργία) του αντικειμένου ____________ μελετάει με τον εαυτό του. (Κ. Θ. Δημαράς)

Και σαν να μην έφταναν αυτά στους γηπεδούχους, ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι με κεφαλιά του Λουτσιάνο, ύστερα από σέντρα του Κουτσόπουλου (1-1).

ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΛΑ δημιουργήθηκε αναταραχή, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Μύρωνα Σηφάκη. Ετσι ο προπονητής του ΟΦΗ παρακολούθησε από την εξέδρα το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και να χάνουν διαδοχικά ευκαιρίες με τους Μαχλά (61'), Ντεγιάνοφ (71'), Κουτσόπουλου (78') και Δημητριάδη (79'). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η αγωνία χτύπησε "κόκκινο", όμως το γκολ δεν ήρθε για καμμία από τις δύο ομάδες. Καλή η διαιτησία του Κοντογιαννίδη (Θράκης). Την κίτρινη κάρτα είδε ο Νουαφόρ.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Πίτσος, Ισά, Ντάβιντσον, Χατζαντριάν (87' Εντνίλσον), Ντεγιάνοφ (80' Ρουμπάκης), Αναστασιάδης, Τσίπεφ, Μαχλάς, Νουαφόρ, Οφορίκουε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βανιακ, Γιαννόπουλος, Μαγκντί (89' Μάκος), Ζωγραφάκης (48' Μανιάτης), Κουτσόπουλος Γουνδουλάκης, Εξουζίδης Γκάσπαρ, Λουτσιάνο, Καμπάνταης (57' Δημητριάδης), Μπρέσκα.