Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( εκτός ανσάμπλ ντώνα και ευθυμίου :: 8/2/2006 20:44:53) 

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

7.3.5 Ένα συγκριτικό παράδειγμα

Εκτός ανσάμπλ Ντώνα και Ευθυμίου

Έστω ότι θέλουμε να προσθέσουμε το περιεχόμενο δύο θέσεων μνήμης και το αποτέλεσμα να το καταχωρίσουμε σε μια τρίτη.

Παρελθόν από την Εθνική ομάδα του ανσάμπλ αποτελούν οι Μορφούλα Ντώνα και Ηλέκτρα Ευθυμίου, τις οποίες θα αντικαταστήσουν οι Νικολέτα Τσάγαρη και Ιωάννα Διαμαντίδου, πλαισιώνοντας τις Μαρία Κάκιου, Όλγα Πηλιάκη, Όλγα Νικολαΐδου και Μαριάνθη Μιχτάρη.

Για λόγους σύγκρισης, ας δούμε πώς θα μπορούσε αυτό να γραφεί σε γλώσσα υψηλού επιπέδου, σε συμβολική γλώσσα και σε γλώσσα μηχανής:

Τόσο η Ντώνα, που είχε αναδειχθεί έβδομη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στο ατομικό, όσο και η Ευθυμίου, η οποία "επιβίωνε" μαζί με την Κάκιου από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, είχαν συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου, όπου το ελληνικό ανσάμπλ πήρε την πέμπτη θέση.

Γλώσσα υψηλού επιπέδου

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στα ταπί έπειτα από απουσία οκτώ μηνών η Ελίνα Ανδριόλα, η οποία θα πάρει μέρος στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Βίρτους Γκαλαράτα, στους αγώνες που θα γίνουν στις 25-26 Φεβρουαρίου και 11-12 Μαρτίου. Εντολή Περιγραφή A:= B + C Πρόσθεσε το περιεχόμενο των μεταβλητών B και C και το αποτέλεσμα καταχώρισέ το στη μεταβλητή A

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: "Κόπηκε" από το πρόγραμμα του 2006 το βελγικό Γκραν πρι, λόγω των έργων που θα γίνουν στην πίστα του Σπα, ώστε ο αγώνας να επιστρέψει στο καλεντάρι από το 2007.

Συμβολική γλώσσα

Εντολή Περιγραφή LDA B Μετάφερε στο συσσωρευτή το περιεχόμενο της θέσης μνήμης με όνομα B ADD C Πρόσθεσε στο περιεχόμενο του συσσωρευτή το περιεχόμενο της θέσης μνήμης με όνομα C STA A Μετάφερε και αποθήκευσε το περιεχόμενο του συσσωρευτή στη θέση μνήμης με όνομα A

Γλώσσα μηχανής

Εντολή Περιγραφή 0000001001011010 Μετάφερε στο συσσωρευτή το περιεχόμενο της θέσης μνήμης με διεύθυνση 01011010 0000101001011110 Πρόσθεσε στο περιεχόμενο του συσσωρευτή το περιεχόμενο της θέσης μνήμης με διεύθυνση 01011110 0000011011011110 Μετάφερε και αποθήκευσε το περιεχόμενο του συσσωρευτή στη θέση μνήμης με διεύθυνση 11011110

Όπως φαίνεται, για να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, απαιτήθηκε μια εντολή σε γλώσσα υψηλού επιπέδου και αντίστοιχα τρεις σε συμβολική γλώσσα και σε γλώσσα μηχανής. Επιπλέον, ενώ στη γλώσσα υψηλού επιπέδου αναφερόμαστε σε μεταβλητές A, B, C, χωρίς να γίνεται αναφορά ούτε σε συγκεκριμένες θέσεις μνήμης ούτε στη διαδικασία της πρόσθεσης, στις άλλες δύο περιπτώσεις συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Έτσι είναι απαραίτητο να αναφερθούμε και στη διαδικασία της πρόσθεσης και σε συγκεκριμένες θέσεις μνήμης είτε με όνομα είτε με διεύθυνση.