Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( με οπλο την καλη ψυχολογια ο αρης παει για τη νικη στην πατρα :: 13/1/2006 19:59:21) 

Οι παίκτες του Άρη είναι έτοιμοι για την πρώτη νίκη στην Πάτρα μετά από δέκα χρόνια.

2.4.2 Το δυαδικό σύστημα αρίθμησης

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το δυαδικό σύστημα αρίθμησης είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα στους υπολογιστές.

Κόντρα στην παράδοση

Τα ψηφία που χρησιμοποιούνται για το σχηματισμό δυαδικών αριθμών είναι, όπως αναφέραμε, δύο, το 0 και το 1.

Με τον αέρα των τριών συνεχόμενων νικών, επί ημερών Αντρέα Ματζόν, ο Άρης αγωνίζεται σήμερα στην "αφιλόξενη" γι' αυτόν Πάτρα, κατά του τοπικού Απόλλωνα.

Ο τρόπος που σχηματίζονται διαδοχικοί δυαδικοί αριθμοί είναι ανάλογος με αυτόν των δεκαδικών, μόνο που, αντί για δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες κ.ο.κ., έχουμε δυάδες, τετράδες, οκτάδες κ.ο.κ.

Το πιο ισχυρό όπλο για την ανατροπή της δυσμενούς παράδοσης είναι η καλή ψυχολογία των παικτών.

ΔΕΚΑΔΙΚΟΙ ΔΥΑΔΙΚΟΙ 0 0 1 1 2 10 3 11 4 100 5 101 6 110 7 111 8 1000 9 1001 10 1010 11 1011

του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

Στο σύστημα αυτό ένας αριθμός αναλύεται με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που περιγράφεται στο δεκαδικό σύστημα, μόνο που αντί για δυνάμεις του 10 χρησιμοποιούμε δυνάμεις του 2.

Ο Άρης έχει βρει έναν ρυθμό στα παιχνίδια που έχει δώσει, από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Αντρέα Ματζόν.

Για παράδειγμα: [pic]

Στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών στο κλειστό "Δημήτρης Τόφαλος" καλείται να αποδείξει, ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά και εκτός έδρας, αφού οι τρεις συνεχείς νίκες που σημείωσε επιτεύχθηκαν στο Αλεξάνδρειο.

Βασικές πράξεις στο δυαδικό σύστημα

Ο Ιταλός τεχνικός περιμένει κι αυτός να δει πώς θα αντιδράσει η ομάδα του σε μια αναμέτρηση μακριά από τη Θεσσαλονίκη απέναντι σ' έναν αντίπαλο που θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα, ενώ αντλεί μεγάλη δύναμη από την έδρα του. Οι βασικές πράξεις, πρόσθεση και πολλαπλασιασμός, στο δυαδικό σύστημα γίνονται με τρόπο αντίστοιχο με αυτόν του δεκαδικού συστήματος, έχοντας υπόψη τις πράξεις μεταξύ των ψηφίων του δυαδικού συστήματος. Ένα ακόμη κίνητρο για τους "κίτρινους" είναι η ανατροπή της κακής παράδοσης, που έχουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα τα τελευταία δέκα χρόνια (τελευταία τους νίκη την περίοδο 1995-96), μετρώντας πέντε συνεχόμενες ήττες.

πρόσθεση 0+0=0 0+1=1 1+0=1 1+1=10 πολλαπλασιασμός 0x0=0 0x1=0 1x0=0 1x1=1 Ο ΤΕΡΕΛ ΚΑΣΛ έδωσε το στίγμα της σημερινής αναμέτρησης.

Όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα, όταν προσθέτουμε 1 και 1 το αποτέλεσμα -δύο (2) στο δεκαδικό- γράφεται στη δυαδική μορφή 10, δηλαδή 1 δυάδα και 0 μονάδες.

"Στο περυσινό αντίστοιχο παιχνίδι είχαμε γνωρίσει την ήττα, όμως, αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Παράδειγμα: [pic]

Είναι μια δύσκολη έδρα από την οποία πρέπει και θέλουμε να φύγουμε με τη νίκη. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο και για να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Δεν πετάμε στα σύννεφα μετά τις τρεις νίκες και δεν θεωρούμε τίποτα ως δεδομένο".

Η ΟΜΑΔΑ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χθες το πρωί με μια προπόνηση στο Αλεξάνδρειο και το απόγευμα αναχώρησε για την Πάτρα. Ο Ματζόν δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, αφού όλοι οι παίκτες είναι υγιείς. ΣΤΟ πλευρό του Άρη αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί φίλοι της ομάδας, οι οποίοι θα ταξιδέψουν είτε από τη Θεσσαλονίκη είτε από άλλες πόλεις για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.