Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ξανθη: τελευταια στιγμη χαλασε νεα μεταγραφη :: 31/1/2006 21:26:10) 

Ο Γιουσέφ Μοκτάρι βρέθηκε σύμφωνα με τα μεταγραφικά σενάρια στο στόχαστρο της Ξάνθης.

1.5 ΟΥΣIΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟYΝ ΕΘΙΣΜO

ΞΑΝΘΗ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΑΛΑΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Μερικές από τις ουσίες που καταναλώνει ο άνθρωπος προκαλούν εθισμό, δηλαδή μεταβάλλουν τη λειτουργία των νευρικών κυττάρων του, ώστε να μην μπορούν πλέον αυτά να λειτουργήσουν χωρίς τη συνεχή λήψη των ουσιών αυτών.

Παραλίγο έκπληξη

Ουσίες όπως το αλκοόλ, η νικοτίνη και τα ναρκωτικά προκαλούν συνήθως ανοχή, απαιτούν δηλαδή από το χρήστη τη λήψη ολοένα και μεγαλύτερων ποσοτήτων και καθίστανται τελικά τόσο πολύ αναγκαίες (εξάρτηση), ώστε να μην μπορεί πλέον ο χρήστης να ζήσει χωρίς αυτές.

Το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ που ετοίμαζε η Ξάνθη και σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσε τον διεθνή Μαροκινό ποδοσφαιριστή, Γιουσέφ Μοκτάρι, δεν προχώρησε

Η εξάρτηση διακρίνεται συχνά σε ψυχική και σωματική, αν και η διάκριση αυτή δεν είναι πάντοτε σαφής.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Όσον αφορά την ψυχική εξάρτηση, ο χρήστης, όταν δε λαμβάνει την ουσία που του έχει προκαλέσει εθισμό, εκδηλώνει επιθετικότητα ή γίνεται μελαγχολικός, είναι μάλιστα ικανός να φθάσει σε αξιόποινες πράξεις προκειμένου να την αποκτήσει.

Ο 26χρονος μέσος που στην πατρίδα του αποκαλείται ''Μαραντόνα του Μαρόκου'', αγωνιζόταν στην Κολονία και φήμες από τη Γερμανία τον ήθελαν να μετακομίζει στην Ξάνθη.

Όσον αφορά τη σωματική εξάρτηση, ο χρήστης εκδηλώνει όλα τα χαρακτηριστικά της ψυχικής εξάρτησης, σ’ αυτά όμως προστίθενται και διάφορα οργανικά συμπτώματα, όπως είναι η ναυτία, η τάση για εμετό, οι σωματικοί πόνοι, η διάρροια κ.ά.

Η ''Μ Sports'' επικοινώνησε με τον μεγαλομέτοχο της θρακικής ΠΑΕ, Χρήστο Πανόπουλο, που δεν δίστασε να τοποθετηθεί:

Η απεξάρτηση, η απαλλαγή δηλαδή του ατόμου από την ανάγκη χρήσης της ουσίας που του έχει προκαλέσει εθισμό, δεν είναι εύκολη διαδικασία, καθώς συχνά έχει μεγάλη διάρκεια και είναι επίπονη.

''Είναι σαχλαμάρες τα όσα γράφονται'', είπε και διευκρίνισε: ''Εμείς είχαμε σχεδόν συμφωνήσει με κάποιο παίκτη, αλλά δυστυχώς η μεταγραφή χάλασε''. Δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του παίκτη, για ευνόητους λόγους, ενώ όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα του προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, ήταν κατηγορηματικός: ''Αφού δεν πήραμε τον παίκτη που θέλαμε, δεν πρόκειται να πάρουμε άλλον''. Πάντως μερικές ώρες νωρίτερα η Ξάνθη είχε προλάβει να εξασφαλίσει τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου σέντερ φορ Ελπίνιο Σίλβα που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Ο Ελπίνιο αγωνιζόταν στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας και συμμετείχε στη χθεσινή προπόνηση.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για την αυριανή αναμέτρηση κυπέλλου με τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε σε εντατικούς ρυθμούς. Ο Μαχράτζε δήλωσε αδυναμία να συμπεριληφθεί στην αποστολή, καθώς είναι τραυματίας, ενώ ο Παπαδημητρίου θα συμπεριληφθεί στην αποστολή με την ελπίδα να χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι. Επτά κάρτες συμπλήρωσε ο Άντζας, που μετρούν στο πρωτάθλημα και όχι στο κύπελλο, ενώ την πρώτη του εμφάνιση θα κάνει ο νεοαποκτηθείς Ζουέλα που εξέτισε την ποινή του.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παίκτης των "κυανέρυθρων" είναι από χθες και για τα επόμενα 3,5χρόνια ο Σενεγαλέζος μέσος, Χαμπιμπού Τραορέ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Παρελθόν αποτελεί ο Κρίστο Τελκίνσκι, ο οποίος δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του Ντουμιτρέσκου και έλυσε τη συνεργασία του με τους "κυανόλευκους".

ΟΦΗ: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Φανούρης Βατσινάς συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα που αφορούν τον κρητικό σύλλογο.