Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( διαιτητες 18ης αγωνιστικης :: 31/1/2006 21:16:30) 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Θεραπευτική αντιμετώπιση

Ο Φινοκαλιώτης στην Τούμπα

Υπάρχουν τέσσερις γενικοί τρόποι αντιμετώπισης του καρκίνου, η χειρουργική επέμβαση, η ακτινοθεραπεία, η χημειοθεραπεία και η ανοσοθεραπεία, ενώ μελετώνται πειραματικά αρκετές άλλες θεραπείες και εμβόλια.

Ο Κώστας Φινοκαλιώτης (φωτογραφία) με βοηθούς τους Αρκουμάνη και Κούστα, άπαντες του συνδέσμου Αθηνών, κληρώθηκαν να διαιτητεύσουν το κεκλεισμένων των θυρών της Τούμπας κυριακάτικο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ηρακλή. Η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται για να αφαιρεθεί ο καρκινικός όγκος (μαζί με περιβάλλοντες ιστούς που είναι πιθανόν να περιέχουν καρκινικά κύτταρα) είτε για την πλήρη θεραπεία του καρκίνου είτε για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του. Συνολικά οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής: Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (4/2): Καρατζάς (Εύβοιας). Μπορεί να συνδυαστεί με ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία, πριν ή μετά τη χειρουργική επέμβαση. Καλαμαριά-Ξάνθη: Σκουφίτσας (Αθηνών).

Η ακτινοθεραπεία χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα του όγκου, ενώ η χημειοθεραπεία χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων στην περίπτωση που έχει ήδη γίνει μετάσταση.

Ιωνικός-Πανιώνιος: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης).

Ισχυρά φάρμακα, τοξικά για τα διαιρούμενα κύτταρα, μπορούν να φτάσουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος σε όλα τα σημεία του σώματος και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.

ΟΦΗ-Ατρόμητος: Τσίκινης (Μεσσηνίας).

Όμως, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, ενδέχεται να καταστραφούν και υγιή κύτταρα του οργανισμού που βρίσκονται σε φάση διαίρεσης, όπως είναι για παράδειγμα τα κύτταρα του επιθηλίου του εντέρου, τα κύτταρα του αίματος, του δέρματος κτλ.

Ολυμπιακός-Καλλιθέα (6/2): Βασιλείου (Ηλείας).

Γι’ αυτό το λόγο η χημειοθεραπεία μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως απώλεια μαλλιών, ναυτία, εμετό, αίσθημα κόπωσης, οι οποίες όμως παρέρχονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

ΠΑΟΚ-Ηρακλής: Φινοκαλιώτης (Αθηνών), Λάρισα-Ακράτητος: Κουκουλάκης (Ηρακλείου).

Στην ανοσοθεραπεία η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να ενεργοποιηθεί το ανοσοβιολογικό σύστημα του οργανισμού (και ειδικότερα τα κυτταροτοξικά Τ-λεμφοκύτταρα) εναντίον των καρκινικών κυττάρων.

Αιγάλεω-ΑΕΚ (4/2): Κασναφέρης (Αθηνών).

Γίνονται επίσης προσπάθειες για τη δημιουργία εμβολίων για συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Ολοκληρώνεται σήμερα (14.45) με τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια Καστοριάς - Θρασύβουλου και Βέροιας - Πανηλειακού για τη 17η αγωνιστική.

Στις Η.Π.Α. και στον Καναδά κυκλοφορεί ήδη ένα εμβόλιο κατά του κακοήθους μελανώματος, ενός τύπου καρκίνου του δέρματος.

Ο Θρασύβουλος απέκτησε τον Ντίνου Σανμαρτεάν και συμφώνησε με τον Βραζιλιάνο Ουέλινγκτον Ντος Σάντος Ολιβέιρα Αζεβέδο.

Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ή έχουν πλήρως θεραπευτεί από τον καρκίνο ή επιβιώνουν με κάποια θεραπεία.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Για τον βόρειο όμιλο θα γίνει σήμερα (14.45) η εξ αναβολής αναμέτρηση Πολύκαστρου - Καρδίτσας, ενώ για τον νότιο όμιλο θα διεξαχθεί η 17η αγωνιστική: Λήλας Βασιλικού-Άγιος Δημήτριος, Κερατσίνι-Θύελλα Πατρών, Αστέρας Τρίπολης-Αχαϊκή, Διαγόρας-Απόλλων, Αιολικός-Ρόδος, Ιωνία-Μεσσηνιακός, Βύζας-Αχαρναϊκός, Εθνικός-Ατσαλένιος, Ρεπό: Παναιτωλικός.

Σε κάθε περίπτωση, όσο πιο γρήγορα εντοπιστεί ο καρκίνος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες αντιμετώπισής του και επιβίωσης του ατόμου.

Δ' ΕΘΝΙΚΗ: Θα γίνουν σήμερα τα εξ αναβολής παιχνίδια:z 1ος όμιλος: Θεαγένης-Διομήδεια, Σιδηρόκαστρο-Γρατινή.

Επομένως η έγκαιρη διάγνωση είναι ένα ισχυρό όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου.

4ος όμιλος: Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου-Ρήγας Φεραίος.

Γυναίκες των οποίων οι μητέρες έπασχαν από καρκίνο του μαστού έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα από το γενικό πληθυσμό να εμφανίσουν αυτή τη μορφή καρκίνου. Υπάρχουν στοιχεία ότι ένα μικρό (1-2%) ποσοστό σπάνιων μορφών καρκίνου εμφανίζει σαφή κληρονομικότητα.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χωρίς τους Περόνε (αιμάτωμα στον γλουτιαίο μυ), Γκούτμαν (πρόβλημα στο γόνατο) και Λετιέρι (ταλαιπωρείται από ίωση) διεξάγεται η προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο.