Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( για οφειλες στον σωτηρη λυμπεροπουλο :: 13/1/2006 21:43:49) 

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

Οξέα -Εστέρες

Νέος κίνδυνος για τον Άρη

Τα κορεσμένα μονοκαρβοξυλικά οξέα και οι εστέρες αυτών των οξέων με κορεσμένες μονοσθενείς αλκοόλες είναι ενώσεις ισομερείς.

Την ώρα που στην ΕΕΑ εκκρεμεί η αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής του Άρη, για οφειλές προς περίπου δέκα παίκτες (πρόκειται γι' αυτούς που είχαν κάνει και την αίτηση τριτανακοπής για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44), ένας νέος ανάλογος πονοκέφαλος προέκυψε για τους "κίτρινους".

Ο κοινός γενικός μοριακός τύπος τους είναι ο CνH2νO2.

Χθες συζητήθηκε στην ΕΕΑ η αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής για ποσό 54.000 ευρώ που αφορά οφειλές προς τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο (φωτογραφία).

Οι εστέρες διακρίνονται από τα οξέα, αφού μόνο τα οξέα εμφανίζουν «όξινο χαρακτήρα»: αλλάζουν το χρώμα των δεικτών, αντιδρούν με μέταλλα εκλύοντας υδρογόνο, διασπούν τα ανθρακικά άλατα εκλύοντας διοξείδιο του άνθρακα κλπ.

Η αίτηση του παίκτη αρχικά ήταν να συζητηθεί στις 30/11/2005, ο Άρης ζήτησε και πήρε αναβολή με την υπόσχεση ότι θα γίνει διακανονισμός και ο παίκτης θα πάρει τα λεφτά του.

1. Μπορούμε να διακρίνουμε ένα οξύ από ένα εστέρα, αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο δείκτη.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η πλευρά του Λυμπερόπουλου όμως, ουδέποτε κλήθηκε από την ΠΑΕ για να του προταθεί κάποιος διακανονισμός στο διάστημα που μεσολάβησε (ο κ. Κυρκούδης εκπρόσωπος του παίκτη τόνισε με έμφαση το γεγονός ότι ο Λυμπερόπουλος ήταν χωρίς ομάδα και στην περίοδο των εορτών ο Άρης θα έπρεπε να κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης) και πλέον ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος να δεχθεί να πληρωθεί σε δόσεις.

Αν προσθέσουμε, για παράδειγμα, στην ένωση που έχουμε «βάμμα του ηλιοτροπίου», το οποίο είναι κυανό, και παρατηρήσουμε ότι ο δείκτης αλλάζει χρώμα και γίνεται κόκκινος, τότε συμπεράνουμε ότι η ένωση είναι οξύ.

ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ με τα διοικητικά του Ακράτητου καλά κρατεί και κάθε φορά που η υπόθεση έρχεται στην ΕΕΑ βγαίνουν στην επιφάνεια και νέες πτυχές.

Αν ο δείκτης δεν αλλάξει χρώμα, τότε η ένωση είναι εστέρας.

Η επιτροπή έκρινε άνευ αντικειμένου το αίτημα του Χρήστου Δάρρα για μεταβίβαση των μετοχών, αφού βάσει των όσων υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Επιχειρήσεων (που έχουν τις μετοχές της ομάδας) θα προκηρύξουν σύντομα διαγωνισμό για την πώληση του πακέτου.

Την ίδια διάκριση μπορούμε να πραγματοποιήσουμε προσθέτοντας στην ένωση διάλυμα ανθρακικού νατρίου. Αν γίνει αντίδραση και παραχθεί CO2, τότε η «άγνωστη» ένωση είναι οξύ. Αν δεν αντιδράσει, τότε είναι εστέρας. 2. Το μυρμηκικό και το οξαλικό οξύ διακρίνονται από τα υπόλοιπα καρβοξυλικά οξέα, επειδή μόνον αυτά παρουσιάζουν αναγωγικές ιδιότητες, δηλαδή, οξειδώνονται. Έτσι, τα παραπάνω οξέα μπορούν να προκαλέσουν μεταβολή στο χρώμα όξινου διαλύματος υπερμαγγανικού ή διχρωμικού καλίου. Τα υπόλοιπα οξέα δεν μπορούν να προκαλέσουν τέτοια μεταβολή, αφού δεν οξειδώνονται. 3. Η ταυτοποίηση ενός εστέρα μπορεί να γίνει με υδρόλυση αυτού, οπότε ταυτοποιούνται τα προϊόντα της υδρόλυσης (οξύ και αλκοόλη) που θα παραχθούν. Με την ίδια λογική μπορεί να γίνει σαπωνοποίηση του εστέρα με θερμό διάλυμα NaΟH ή ΚΟΗ: [pic], οπότε η ταυτοποίηση των προϊόντων της αντίδρασης αποτελεί την βάση για την ταυτοποίηση του εστέρα.